Άλλα αθλήματα

Έγραψε ιστορία και πάλι ο Πετρούνιας!

Άλλη μια ολόχρυση σελίδα στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής «έγραψε» ο Λευτέρης Πετρούνιας, καθώς κατέκτησε για 3η συνεχόμενη φορά το χρυσό μετάλλιο των κρίκων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, νικητής το 2015 στην Γλασκώβη και το 2017 στο Μόντρεαλ, πρώτευσε με 15,366 βαθμούς και στην Ντόχα, παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον αριστερό ώμο και το οποίο θα τον οδηγήσει τις επόμενες ημέρες στο χειρουργείο.

Ταυτόχρονα έγινε ο πολυνίκης Έλληνας στην διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Βλάση Μάρα που έχει δύο χρυσά κι ένα χάλκινο, αλλά έγινε κι ένας από τους τρεις γυμναστές σε όλη την ιστορία της ενόργανης, που έχει κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια σε ένα αγώνισμα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τέλος, διεύρυνε το εκπληκτικό αήττητο σερί του, αφού επί 2,5 χρόνια νικάει σε όλους τους αγώνες που έχει εμφανιστεί. Αυτό ήταν το 9ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στους 9 τελικούς μεγάλων διοργανώσεων, που έχει εμφανιστεί από το 2015 και μετά.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι με 15,100 βαθμούς και το χάλκινο ο Ιταλός Μάρκο Λοντάντιο με 14,900.

 

Τα μετάλλια της Ελλάδας σε Παγκόσμια πρωταθλήματα

Συνολικά η Ελλάδα σε Παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης γυμναστικής έχει κατακτήσει 11 μετάλλια, εκ των οποίων 7 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα, όλα στους άνδρες. Η αρχή έγινε το 1994 στο Μπρισμπέιν, όπου ο Ιωάννης Μελισσανίδης κατέκτησε το ασημένιο στις ασκήσεις εδάφους.
Τα περισσότερα έχουν κατακτήσει ο Λευτέρης Πετρούνιας με 3 χρυσά στους κρίκους και ο Βλάσης Μάρας με 2 χρυσά κι ένα χάλκινο στο μονόζυγο.
Τα μετάλλια της Ελλάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα:

ΕΤΟΣ-ΠΟΛΗ          ΑΘΛΗΤΗΣ                ΑΓΩΝΙΣΜΑ
Χρυσά
2001-Γάνδη         Βλάσης Μάρας           Μονόζυγο
2002-Ντέμπρετσεν   Βλάσης Μάρας           Μονόζυγο
2003-Άναχαϊμ       Δημοσθένης Ταμπάκος    Κρίκοι
2010-Άμστερνταμ    Λευτέρης Κοσμίδης      Ασκήσεις εδάφους
2015-Γλασκώβη      Λευτέρης Πετρούνιας    Κρίκοι
2017-Μόντρεαλ      Λευτέρης Πετρούνιας    Κρίκοι
2019-Ντόχα         Λευτέρης Πετρούνιας    Κρίκοι
Ασημένια
1994-Μπρισμπέιν    Ιωάννης Μελισσανίδης   Ασκήσεις εδάφους
2011-Τόκιο         Βασίλης Τσολακίδης     Δίζυγο
Χάλκινα
1999-Τιαντζίν      Δημοσθένης Ταμπάκος    Κρίκοι
2006-Άαρχους       Βλάσης Μάρας           Μονόζυγο

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button