ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ο Κορνέζος της Λαμίας στους «βιονικούς» του 1ου γύρου!

Ο πρώτος γύρος της Super League 1 έλαβε τέλος, με τους παίκτες να έχουν μπροστά τους ένα μήνα ξεκούρασης. Κάποιοι πάντως, τη χρειάζονται παραπάνω, καθώς δεν έχασαν ούτε λεπτό σε αυτόν τον πρώτο γύρο!

Ο πρώτος γύρος της Super League 1 έλαβε τέλος, με τους παίκτες να έχουν μπροστά τους ένα μήνα ξεκούρασης. Κάποιοι πάντως, τη χρειάζονται παραπάνω, καθώς δεν έχασαν ούτε λεπτό σε αυτόν τον πρώτο γύρο!

Ένας από αυτούς είναι και ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΣ Λαμία, Γιώργος Κορνέζος.

Μια συχνή συζήτηση γύρω από το ποδόσφαιρο αφορά τα στοιχεία που διακρίνουν έναν παίκτη από τους υπόλοιπους. Η τεχνική, η ταχύτητα, η ευστροφία, η δύναμη είναι μόνο μερικές από τις λέξεις που θα ακουστούν. Η λέξη που σπάνια ακούγεται, ωστόσο, είναι η διαθεσιμότητα. Τι να τα κάνεις όλα τα προηγούμενα, αν ένας παίκτης τραυματίζεται συχνά, ή δεν μπορεί να βγάλει ολόκληρα παιχνίδια; Ας δούμε λοιπόν τους δώδεκα παίκτες της Super League 1 που υπήρξαν… παράδειγμα διαθεσιμότητας, αυτούς δηλαδή που, ανεξαρτήτως απόδοσης, δεν έλειψαν ούτε λεπτό από αγώνες της ομάδας τους στον πρώτο γύρο.

Ντέρεκ Κορνέλιους
O κεντρικός αμυντικός του Παναιτωλικού δεν βγήκε ούτε δευτερόλεπτο από το γήπεδο κατά τη διάρκεια των αγώνων των Αγρινιωτών. Ο Καναδός διεθνής είναι εδώ και ενάμιση χρόνο δανεικός από τους Βανκούβερ Γουάιτκαπς, έχει κερδίσει με το «σπαθί» του την εμπιστοσύνη του Γιάννη Αναστασίου, και εξαργύρωσε τις εμφανίσεις του με μια κλήση στην εθνική Καναδά για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Super League 1: Οι δώδεκα που δεν έχουν χάσει ούτε λεπτό!

Γιάκομπ Λάρσον
Πρόκειται για το έτερον ήμισυ του Κορνέλιους στο κέντρο της άμυνας του Παναιτωλικού. Ο Σουηδός είναι επίσης δανεικός από τη Τζουργκάρντεν, και απολαμβάνει αμέριστης εμπιστοσύνης από τον Γιάννη Αναστασίου. Στις 13 συμμετοχές του στον πρώτο γύρο, έχει καταγράψει μια ασίστ, και μπόλικες κερδισμένες μονομαχίες που τον κατατάσσουν ως έναν από τους πιο αξιόπιστους σέντερ μπακ του πρωταθλήματος.

Φαμπιάνο
Μιλώντας για αξιόπιστους αμυντικούς, ο Βραζιλιάνος σέντερ μπακ του Άρη εδώ και δύο χρόνια έχει «κλέψει» τις καρδιές του κοινού της Θεσσαλονίκης, και όχι άδικα. Πρόκειται άλλωστε για έναν όχι μόνο αξιόπιστο, αλλά και εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, με τρομερή ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι, ηγετικά χαρακτηριστικά, κι έφεση στο γκολ από στημένα. Φέτος για άλλη μια φορά έχει κάνει εξαιρετικό πρώτο γύρο, έχει σκοράρει δύο φορές, και είναι από τα σημαντικότερα όπλα στη «φαρέτρα» του Άλαν Πάρντιου.

Super League 1: Οι δώδεκα που δεν έχουν χάσει ούτε λεπτό!

Κάρλες Σόρια
Ο Ισπανός ήταν μια από τις σημαντικότερες μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΣ Γιάννενα το περασμένο καλοκαίρι, και όπως αποδείχθηκε, άξιζε τον κόπο. Ο πρώην δεξιός μπακ της Εστορίλ δεν έχει χάσει ούτε… δέκατο του δευτερολέπτου από τους αγώνες του ΠΑΣ, ενώ είναι και πρώτος στις ασίστ της ομάδας, έχοντας δημιουργήσει τρία γκολ. Αμυντικά, θέλει… δουλειά, καθώς ο «Άγιαξ της Ηπείρου» διαθέτει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, με 28 γκολ παθητικό.

Γιώργος Κορνέζος
O Έλληνας σέντερ μπακ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της σεζόν για τη Λαμία. Άλλωστε, παίκτης που βγήκε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και υπήρξε βασικό στέλεχος της ΑΕΚ Β’ με εξαιρετικές εμφανίσεις, δεν περνάει κάθε μέρα από τη Φθιώτιδα. Στον πρώτο γύρο, ήταν σταθερά βασικός στο πλευρό του Αντέτζο, απολαμβάνοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του Τζιανλούκα Φέστα. Μένει να δούμε αν το ίδιο θα συμβεί και με τον αντικαταστάτη του Ιταλού.

Super League 1: Οι δώδεκα που δεν έχουν χάσει ούτε λεπτό!

Σβερίρ Ίνγκι Ίνγκασον
Η παρουσία του συγκεκριμένου στη λίστα αποτελεί έκπληξη, καθώς τα προηγούμενα χρόνια δεν κατάφερνε εύκολα να μένει μακριά από τους τραυματισμούς. Για την ποιότητα του, πάντως, δε υπάρχει ουδεμία αμφισβήτηση. Ο Ισλανδός είναι μέλος του ΠΑΟΚ για σχεδόν μια τετραετία, και συνεχίζει να είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους αμυντικά και επικίνδυνους επιθετικά σέντερ μπακ της Super League 1.

Λευτέρης Χουτεσιώτης
Ο «χορός» των τερματοφυλάκων στη συγκεκριμένη λίστα ξεκινά με τον βασικό γκολκίπερ του Ιωνικού. Ο 28χρονος πέρυσι είχε τις περισσότερες αποκρούσεις σε ολόκληρη τη σεζόν, οπότε δεν υπήρχε αμφιβολία πως ο Δημήτρης Σπανός θα συνεχίσει να τον εμπιστεύεται. Φέτος, μπορεί να ξεκίνησε άσχημα, ωστόσο με τον καιρό έχει βρει τη «φόρμα» του και παραμένει ένας από τους πιο σταθερούς κίπερ του πρωταθλήματος.

Χουλιάν Κουέστα
Ο Ισπανός γκολκίπερ αποτελεί εδώ και χρόνια εγγύηση για τον Άρη, κι αυτό δεν έχει αλλάξει ούτε φέτος. Μάλιστα, θα μπορούσε κανείς να πει πως ο πρώτος γύρος της φετινής Super League 1 ήταν ο καλύτερος γύρος του με τα «κιτρινόμαυρα». Έχοντας μπροστά του μια άμυνα που ανεβαίνει πολύ ψηλά, έχει δεχθεί μόλις 11 γκολ σε 13 παιχνίδια, κρατώντας έξι φορές ανέπαφη την εστία του, επίδοση που είναι η δεύτερη καλύτερη μετά του Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Ματέι Μάρκοβιτς
Ο Κροάτης τερματοφύλακας του Λεβαδειακού έχει εξελιχθεί σε σταθερά κάτω από τα δοκάρια των Βοιωτών. Μια ομάδα που παίζει με ένα αρκετά αμυντικογενές στυλ όπως ο Λεβαδειακός, άλλωστε, χρειάζεται έναν τερματοφύλακα που να εμπνέει εμπιστοσύνη. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τον Μάρκοβιτς, που μπορεί να έχει διατηρήσει μόλις δύο φορές ανέπαφη την εστία του, ωστόσο είναι δεύτερος σε όλη τη Super League 1 σε αποκρούσεις, έχοντας «σώσει» 40 φορές!

Ντόμινικ Κοτάρσκι
Η αντικατάσταση του έμπειρου Πασχαλάκη από τον 22χρονο Κοτάρσκι το περασμένο καλοκαίρι, έφερε αρκετή κουβέντα στις τάξεις του ΠΑΟΚ. Ο Κροάτης μπορεί με κάποια λάθη απειρίας να κόστισε βαθμούς στον «δικέφαλο του Βορρά», ωστόσο σε γενικές γραμμές δείχνει εξαιρετικά στοιχεία για το νεαρό της ηλικίας του και μοιάζει πως μπορεί να εξελιχθεί μελλοντικά σε σπουδαίο τερματοφύλακα. Στον πρώτο γύρο δέχτηκε 10 γκολ σε 13 αγώνες και κράτησε πέντε φορές ανέπαφη την εστία του.

Super League 1: Οι δώδεκα που δεν έχουν χάσει ούτε λεπτό!

Ανδρέας Γιαννιώτης
Μπορεί πέρυσι να μη διένυσε την καλύτερη σεζόν του, φέτος όμως ο 29χρονος μάλλον τη διανύει! Έχοντας τις περισσότερες φορές το περιβραχιόνιο στον Ατρόμητο, ο Έλληνας γκολκίπερ όχι μόνο έχει σταθεί στο ύψος του, αλλά είναι από τους κορυφαίους παίκτες του πρώτου γύρου. Τα τρία clean sheets δεν είναι εντυπωσιακό νούμερο, όμως ο Γιαννιώτης έχει ήδη 42 αποκρούσεις, επίδοση που τον τοποθετεί στην κορυφή του πρωταθλήματος. Για να γίνει πιο φανερή η βελτίωση του, πέρυσι σε ολόκληρο το πρωτάθλημα είχε 44!

Αλμπέρτο Μπρινιόλι
Ο Ιταλός γκολκίπερ του Παναθηναϊκού αποδεικνύει φέτος πως πρόκειται για «λίρα εκατό». Πως θα μπορούσε, άλλωστε, να οικοδομηθεί μια ομάδα πρωταθλητισμού χωρίς έναν απολύτως αξιόπιστο τερματοφύλακα κάτω από τα δοκάρια; Ο 31χρονος έχει δεχθεί μόλις 4 γκολ, μετρά εννιά (!) clean sheets και δημιουργεί με την απόδοσή του τεράστια ασφάλεια στις τάξεις των «πρασίνων». Γιατί μπορεί ο Παναθηναϊκός να δέχεται ελάχιστες φάσεις, όμως ο Μπρινιόλι είναι πάντα παρών σε αυτές και παραμένει αλάνθαστος σε αυτόν τον πρώτο γύρο.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τσιριγώτης / Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button