Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Άρσεναλ για Ουπαμεκανό

Τον κεντρικό αμυντικό της πρωτοπόρου στην Bundesliga Λειψίας, φέρεται να θέλει στους Κανονιέρηδες ο νέος προπονητής της.

Η Άρσεναλ σκοράρει περισσότερο από 13 ομάδες της Premier League, ωστόσο η άμυνά της έχει παραβιαστεί 30 φορές φέτος.

Κανένας συνδυασμός κεντρικών αμυντικών δεν έχει ικανοποιήσει επαρκώς τους Λονδρέζους, οι οποίοι μόλις σε τρία παιχνίδια έχουν καταφέρει να μην δεχθούν γκολ φέτος στο πρωτάθλημα κι έτσι η ενίσχυση σε αυτήν τη γραμμή κρίνεται επιβεβλημένη.

Ο «διακαής πόθος» του Μίκελ Αρτέτα, σύμφωνα με βρετανικά και γερμανικά ρεπορτάζ, είναι ο Νταγιότ Ουπαμεκανό της Λειψίας.

O 21χρονος Γάλλος ανήκει στους «ταύρους» οι οποίοι είναι εξαιρετικοί φέτος, έχουν την τρίτη καλύτερη άμυνα στην κατηγορία με μόλις 20 γκολ παθητικό (Μπάγερν και Βόλφσμπουργκ έχουν από 18) και ο υψηλόσωμος αμυντικός έχει αγωνιστεί στα 13 από τα 17 παιχνίδια της Bundesliga.

Παράλληλα, ήταν και βασικός στα 5/6 ματς της Λειψίας στο Champions League ενώ μια συμμετοχή έχει καταγράψει στο Κύπελλο.

Ο Ουπαμεκανό μετεγγράφη τον Ιανουάριο του 2017 από την Σάλτσμπουργκ στη Λειψία έναντι 5.000.000€ και η αξία του την παρούσα στιγμή έχει δεκαπλασιαστεί καθώς υπολογίζεται στα 50.000.000€.

Σημειώνεται ότι για την Άρσεναλ είναι εκτός οι τραυματίες Σωκράτης, Χόλντιγκ, Μπεγερίν, Τίρνι και Κολάσινατς.

Ο 21χρονος αμυντικός έχει συμβόλαιο έως το 2021 με την Λειψία, είναι ο δεύτερος πιο «ακριβός» παίκτης της, βάσει αγοραστικής αξίας, μετά τον Τίμο Βέρνερ και δεν προτίθεται να τον αφήσει για… ψίχουλα, ειδικά στα μισά μιας σεζόν που πρωταγωνιστεί στη Γερμανία…

Διαβάστε επίσης

Back to top button