Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Βασίλης Κουτσιανικούλης – “Με τα δικά μου κριτήρια θεωρώ ότι έκανα μια αξιόλογη καριέρα”

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης υπήρξε ένα από τα πιο "hot" ονόματα στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα της Ελλάδας πριν από 15 χρόνια.

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης υπήρξε ένα από τα πιο “hot” ονόματα στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα της Ελλάδας πριν από 15 χρόνια.

Γράφει ο: Μιχάλης Ψιμίτης

Γρήγορα φορτώθηκε με το βάρος της ταμπέλας του “Έλληνα Μέσι” και κλήθηκε να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει το νέο μεγάλο αστέρι του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στα μάτια των περισσότερων φιλάθλων ίσως να μην ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες όμως ο ίδιος θεωρεί ότι έχει πραγματοποιήσει μια αξιόλογη καριέρα.

Η δημοσιότητα που πλέον χαίρεται που έχει υποχωρήσει, οι προτάσεις από Πόρτο και Μεξικό, η δοκιμή για σύλλογο Premier League, ο “άγιος” κύριος Παπουτσάκης στον Εργοτέλη, ο “σωτήρας” Νίκος Νιόπλιας, τα λεφτά που ακόμα του χρωστάνε κάποιοι σύλλογοι και η αλλαγή πλεύσης όταν απέκτησε οικογένεια είναι κάποιες από τις αξιοπρόσεχτες τοποθετήσεις του στη συνέντευξη που του πήραμε για το Podball: the sports journey talk.

Στα 34 του πια, ο Βασίλης Κουτσιανικούλης δεν είναι μόνο ο “πρώην Έλληνας Μέσι”. Έχοντας πίσω του πλέον μια καριέρα με πάρα πολλές εμπειρίες μας μετέφερε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το ελληνικό ποδόσφαιρο όπως τον τραγικό τρόπο που κάποιες ΠΑΕ διαχειρίζονται τους ποδοσφαιριστές και τα οικονομικά τους, τους ανέντιμους όρους που διεξάγεται συχνά ο αθλητικός παραγοντισμός στην Ελλάδα και τη δυσπιστία των μεγάλων συλλόγων προς τους νέους Έλληνες που έχει επηρεάσει αρνητικά τις καριέρες τους.

Κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες απαντήσεις του στη συνέντευξη που έδωσε στο Podball :

για την ταμπέλα του “Έλληνα Μέσι”: Στην αρχή μου άρεσε, να μην πω ψεματα. Λίγο το μαλλί, λίγο το στυλ, λίγο η θέση. Μετά κούρασε γιατί οι φίλαθλοι το έλεγαν πιο πολύ σε μορφή τρολαρισμάτος παρά να με θεωρούν κάτι παρόμοιο του Μέσι για τα ελληνικά δεδομένα.

για το πως αξιολογεί την καριέρα του: Η πετυχημένη ή αποτυχημένη καριέρα κρίνεται υποκειμενικά. Πέρα από κάποιες επιλογές που δεν έγιναν στο σωστό timing γιατί δυστυχώς δεν υπήρχε η βοήθεια κατάλληλων ανθρώπων, θεωρώ ότι με βάση τα νούμερα μου (συμμετοχές/γκολ) είχα μια αξιόλογη καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να λάβω υπόψιν τι γράφει ο καθένας σε σχόλια στα social media, π.χ. “o τελειωμένος”, κλπ, αυτά δεν τα θεωρώ κριτήριο.

για το πως διαχειρίστηκε την πίεση στα πρώτα χρόνια του σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής: Τα πράγματα ειδικά στον ΠΑΟΚ ήταν στα άκρα. Κέρδισες; Τέλειος! Έχασες; Δεν κάνει! Σκέψου για ένα παιδί 19-20 ετών πως μπορεί να φαίνεται αυτό, αν μπορεί να το διαχειριστεί. Ήμουν ένα μικρό παιδί που δεν είχε φύγει ποτέ από τη Λάρισα και βρέθηκα ξαφνικά στην Κρήτη όπου έπρεπε να αποδείξω ότι είμαι καλός. Μετά από εκεί στον ΠΑΟΚ με την ταμπέλα του “Έλληνα Μέσι”, με πολύ βάρος από τις προσδοκίες του κόσμου. Και γι’ αυτό υπήρχε και το αντίθετο αποτέλεσμα: εφόσον ο Κουτσιανικούλης έρχεται με αυτές τις προσδοκίες, εάν δεν αποδίδει καλά στην αρχή σημαίνει ότι δεν κάνει, δεν μπορεί σε μεγάλη ομάδα. Όπως σε ανεβάζουν έτσι σε κατεβάζουν.

για τη δοκιμή στη Χαλ που ανέβηκε στη Premier League εκείνη τη χρονιά:  Μετά τη δεύτερη θητεία στον Εργοτέλη, έκανα μια προσπάθεια στην Αγγλία, δέκα μέρες δοκιμή στη Χαλ. Είχα καλή παρουσία αλλά δεν με πήραν γιατί δεν με θεώρησαν έτοιμο για βασικό. Καλή εμπειρία, εξαιρετικές εγκαταστάσεις και συνθήκες εργασίας. Μάλιστα, η ομάδα ανέβηκε στην Premier League εκείνη τη χρονιά, είδες πως τα φέρνει η ζωή;

για την αλλαγή προτεραιοτήτων μετά τα 30: Δεν αξίζει τον κόπο για 5-10,000 € να φεύγω μακριά από τη Λάρισα. Γι’ αυτό επιδιώκω να είμαι σε ομάδες της Θεσσαλίας για να μένω κοντά και να βοηθάω τη γυναίκα μου και την οικογένεια του. Στις χαμηλές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν αξίζει να βάλεις έξτρα μπελάδες στο κεφάλι σου, μετακομίσεις, ενοίκια και να μην ξέρεις κιόλας αν θα πάρεις τα λεφτά σου.

Όσο για το πως θέλει να το θυμούνται όταν σταματήσει; “Μου αρκεί να λένε ότι ήταν καλό παιδί και καλός άνθρωπος. Αν ήμουν και καλός ποδοσφαιριστής ας το κρίνει ο καθένας”.

Παρακολουθήστε όλη την κουβέντα μας με το Βασίλη Κουτσιανικούλη στο YouTube:

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη με το Βασίλης Κουτσιανικούλη στο Spotify:

Για περισσότερες συνεντεύξεις Podball επισκεφθείτε το Rabona.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button