Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Οι σκανδιναβικές… κεραίες και ο Σέρχιο Πένια

Τι συνέβη με τον διεθνή Περουβιανό χαφ της Μάλμε και το «τριφύλλι» που δεν ξεχνά την σκανδιναβική αγορά; #slgr #panathinaikosfc #SergioPena #transfernews #SportsNews #season2022_2023

Τι συνέβη με τον διεθνή Περουβιανό χαφ της Μάλμε και το «τριφύλλι» που δεν ξεχνά την σκανδιναβική αγορά;

Το SDNA έχει το παρασκηνιακό ρεπορτάζ.

Στον Παναθηναϊκό «σκανάρουν» (και) τη…δεξαμενή της Σκανδιναβίας εν όψει Ιανουαρίου.

Μάλιστα κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές που τσεκάρονται κι αξιολογούνται από τους «πράσινους», είχαν τεθεί υπόψιν του «τριφυλλιού» κι απασχόλησαν (άλλος σε μεγαλύτερο κι άλλος σε μικρότερο βαθμό) και την περασμένη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Αν και στην προκειμένη περίπτωση, υπάρχουν και νέες αφίξεις παικτών από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Σκανδιναβίας που εξετάζονται από μηδενική βάση.

Δεδομένου πως η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ψάχνεται για την ενίσχυση στο κεντρικό άξονα της μεσαίας γραμμής, να θυμηθούμε και να σημειώσουμε πως ένας χαφ που αγωνίζεται στη Σουηδία κι είχε προταθεί το περασμένο καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, ήταν και ο Σέρχιο Πένια της Μάλμε.

Ο 27χρονος διεθνής Περουβιανός χαφ αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής και κυρίως ως “οκτάρι” και “δεκάρι”.

Παίζει στη Μάλμε από το καλοκαίρι του ΄21 κι έχει συνολικά με την σουηδική ομάδα 49 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ.

Η Μάλμε απέκτησε τα δικαιώματά του από την Έμεν (60 συμμετοχές -11 γκολ – 6 ασίστ) πληρώνοντας 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Αλιάντσα Λίμα, εν συνεχεία μετέβη στην Ισπανία για την Γρανάδα, ενώ αγωνίστηκε και σε Σαν Μαρτίν (Περού) και Τοντέλα (Πορτογαλία).

Είναι 30 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα του Περού, έχει σημειώσει 3 γκολ με το εθνόσημο στο στήθος, ενώ η χρηματιστηριακή του αξία σύμφωνα με το transfermarkt κυμαίνεται στα 2 εκατ. ευρώ.

Το συμβόλαιό του με την Μάλμε ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του ΄24, ωστόσο το περασμένο καλοκαίρι υπήρχε η δυνατότητα να έρθει στον Παναθηναϊκό ως δανεικός και…πακέτο με οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων του.

Εν τέλει, οι «πράσινοι» δεν ασχολήθηκαν επί της ουσίας μαζί του κι ας προτάθηκε ο Περουβιανός χαφ κι είχε καλές συστάσεις από πρόσωπο που στο παρελθόν συνεργάστηκε με το «τριφύλλι».

Συμβαίνουν κι αυτά.

Παρακολουθήστε τον Σέρχιο Πένια σε δράση:

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button