Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Χρήσιμα συμπεράσματα εν όψει Γεωργίας!

Με δύο γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη (14΄ & 59΄)  η εθνική επικράτησε 2-1 της Ονδούρας σε φιλική αναμέτρηση στην Τούμπα και πλέον μετρά αντίστροφα για τον αγώνα με τη Γεωργία, την Τετάρτη (31/3) για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Με δύο γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη (14΄ & 59΄)  η εθνική επικράτησε 2-1 της Ονδούρας σε φιλική αναμέτρηση στην Τούμπα και πλέον μετρά αντίστροφα για τον αγώνα με τη Γεωργία, την Τετάρτη (31/3) για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Για την ομάδα της Κεντρικής Αμερικής είχε ισοφαρίσει ο  Ροντρίγκες στο 40ο λεπτό. Τον αγώνα παρακολούθησαν ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης, που από την Πέμπτη αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά του, μαζί με τον προκάτοχό του Βαγγέλη Γραμμένο.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά το προηγούμενο παιχνίδι της, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, ήταν παρούσα και πάλι στη Θεσσαλονίκη και στο γήπεδο της Τούμπας, σε ένα φιλικό παιχνίδι «γενική πρόβα» ενόψει του αγώνα με τη Γεωργία.

Οι δύο εθνικές που για πρώτη φορά στην ιστορία τους συναντήθηκαν σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι, έκαναν ένα γερό τεστ ενόψει των επόμενων υποχρεώσεών τους. Ειδικότερα η ελληνική εθνική ομάδα που βεβαίως είχε και αρκετές αλλαγές στην αρχική της σύνθεση.

Η ελληνική ομάδα είχε διαστήματα καλού παιχνιδιού και οι παίκτες της έδειξαν διάθεση, προσπάθεια κινητικότητα και πέρα από κάποια λάθη διεκδίκησαν τη νίκη που στο τέλος την κατέκτησαν με 2-1.

Απο από ωραία συνεργασία Σιώπη, Φορτούνη στο 14′ ο Παυλίδης με ωραίο πλασαριστό σουτ παραβίασε για πρώτη φορά την εστία της Ονδούρας δίνοντας προβάδισμα (1-0) στην εθνική. Στο 21′, ο Χρήστος Τζόλης έχασε μία μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τις επιτυχίες της ελληνικής ομάδας σουτάροντας άουτ. Στην εξέλιξη του πρώτου μέρους, η εθνική είχε την πρωτοβουλία και έχασε στο 25′ καλή ευκαιρία με σουτ του Γιακουμάκη  τα γκολπόστ της Ονδούρας και έφυγε άουτ. Λίγο αργότερα στο 30′ σουτ του Μάνταλου, βρήκε το αριστερό δοκάρι της Ονδούρας. Μεγάλη ευκαιρία έχασε στο 34ο ο Τζόλης πού λίγα μέτρα από την εστία της Ονδούρας  σούταρε άστοχα. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν στο 37′ την πιο καλή τους ευκαιρία με τον Μπένγκτσον, ο οποίος μόνος απέναντι στον Διούδη σούταρε χαλαρά πάνω στον Έλληνα τερματοφύλακα, όμως πολύ σύντομα η φιλοξενούμενη ομάδα πέτυχε την ισοφάριση, κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 40′ μετά από ένα δυνατό σουτ του Ροντρίγκεζ η μπάλα άλλαξε ελάχιστα πορεία στο πόδι του Μαυροπάνου για να καταλήξει στα δίχτυα του Διούδη.

Στην επανάληψη η εθνική με τρεις αλλαγές αρχικά, μπήκε πιο επιθετικά και στο 59′ ο Παυλίδης με ωραία κεφαλιά πέτυχε το 2-1 για την Ελληνική ομάδα. Στο 62′ σπουδαία ευκαιρία έχασε ο Μασούρας, αφού το σουτ που έκανε αποκρούστηκε λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας των φιλοξενούμενων. Το παιχνίδι ατόνησε εν συνεχεία, η επιθετικότητα περιορίστηκε, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν στο 84′ μία ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, όμως το σουτ που έκανε ο Τόρο, έφυγε πάνω από τα δοκάρια της Ελλάδας.

Το τελικό 2-1 ασφαλώς είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα, καθώς η εθνική είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων εκτός από το τελευταίο 15λεπτο της αναμέτρησης και έκανε μία συνολικά καλή δοκιμή ενόψει του αγώνα της Τετάρτης (31/3) με τη Γεωργία στο ίδιο γήπεδο.

Διαιτητής: Ούρς Σνάιντερ (Ελβετία)
Κίτρινες: Σβάρνας, Τζόλης, Μεχία, Φιγκειρόα.

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Διούδης, Κυριακόπουλος (77′ Αλεξανδρόπουλος), Σβάρνας,  Μαυροπάνος, Μαυρίας, Μάνταλος (83′ Μπακασέτας), Σιώπης, Φορτούνης (46′ Λημνιός), Tζόλης (46′ Δουβίκας), Παυλίδης (62′ Γιαννούλης), Γιακουμάκης (46′ Μασούρας).

Ονδούρα (Φαμπιάν Κόιτο): Μένιβαρ, Ροντρίγκεζ, Περέιρα Αλβάρεζ, Φιγκειρόα, Ακόστα(66′ Α. Λόπεζ), Μεχία (66′ Τόρο), Φλόρες, Νούνιες (46′ Κέβιν Λόπεζ), Έλλις, Μπένγκτσον (66′ Μόγια).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button