Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Πιλίδης: «Θέλω να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο μέσα στην πατρίδα μου»

Ο Γιώργος Πιλίδης αποτελεί το «next big thing» της ελληνικής Πάλης και είναι η μεγάλη ελπίδα της χώρας μας για την κατάκτηση μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Ολυμπιακό Κέντρο στα Άνω Λιόσια.

Ο αθλητής του Αμιράν Καρντάνοφ θα αγωνιστεί στην κατηγορία των 58 κιλών της ελευθέρας και ο παγκόσμιος τίτλος τον οποίο έχασε πέρσι στα 54 κιλά είναι ο μοναδικός που του λείπει στην κατηγορία Παίδων, καθώς, εκτός από το αργυρό μετάλλιο του 2016, έχει κατακτήσει αργυρό στα 46κ. το 2015.

Ο Πιλίδης παραχώρησε συνέντευξη στο zougla.gr και αναφέρθηκε στην προετοιμασία του για τον μοναδικό στόχο που έχει και δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.
Αναλυτικά:

-Γιώργο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πάλης έχει ξεκινήσει. Εσύ αγωνίζεσαι τις τελευταίες ημέρες. Τι σημαίνει για σένα αυτή η διοργάνωση;
«Είναι η σημαντικότερη διοργάνωση που έχω αγωνιστεί, μέχρι τώρα στη ζωή μου. Είναι μια διοργάνωση που έχει όλα όσα έχω ονειρευτεί κι έχω βάλει σαν στόχο. Θέλω δηλαδή να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο, που μου λείπει και φυσικά θα αγωνιστώ για πρώτη φορά στην πατρίδα μου».

-Πως περιμένεις και προετοιμάζεσαι για μια τέτοια διοργάνωση;

«Βασικά νομίζω ότι το σημαντικότερο είναι να μην σκέφτεσαι τη διοργάνωση, περισσότερο από ό,τι πρέπει. Αν έχεις σαν στόχο το χρυσό και το σκέφτεσαι συνέχεια νομίζω ότι θα σε αγχώσει περισσότερο. Προπονούμαι καθημερινά στα καμπ που μας έχει διοργανώσει η ομοσπονδία και τον ελεύθερό μου χρόνο προσπαθώ να μην σκέφτομαι την Πάλη. Να χαλαρώνω και να ασχολούμαι με άλλα πράγματα που θα με κάνουν να ξεχαστώ και να ξεκουραστώ».

-Πόσο έχουν βοηθήσει τα καμπ προετοιμασίας της ομοσπονδίας;

«Πάρα πολύ. Είναι σημαντικό όταν είμαστε όλοι μαζί και προπονούμαστε. Είμαστε συγκεντρωμένοι στην Πάλη. Δενόμαστε πιο πολύ και γινόμαστε μια ομάδα στην κυριολεξία. Βοηθάνε πάρα πολύ και αυτό φάνηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που μετά από χρόνια κατακτήσαμε δύο μετάλλιο και γενικότερα στο σύνολο είχαμε καλύτερη εικόνα».

-Το γεγονός ότι θα αγωνιστείς μπροστά στο κοινό σου, μπορεί να σε αγχώσει;

«Η πίεση είναι δημιουργική, αλλά καμιά φορά λειτουργεί εις βάρος σου. Δεν γνωρίζω τι θα συμβεί. Το μόνο που ξέρω είναι ότι θέλω να αγωνιστώ μπροστά στους φίλους μου και στους συγγενείς μου. Να παλέψω και να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο».

-Αυτός είναι ο βασικός σου στόχος;

«Όχι αυτός είναι ο μοναδικός μου στόχος. Από πέρυσι που βγήκα δεύτερος στο παγκόσμιο έθεσα σαν στόχο το χρυσό. Η προετοιμασία μου όλο το χρόνο στηρίχθηκε γι αυτό το μετάλλιο. Έχω προετοιμαστεί κατάλληλα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω».

-Η ομοσπονδία σας έχει βοηθήσει στην προετοιμασία σας για το παγκόσμιο;

«Η Ομοσπονδία τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει πάρα πολλά καμπ. Παρά τα προβλήματα, είναι συνέχεια δίπλα μας και όσο μπορεί μας βοηθάει. Αγωνιστικά αυτά τα καμπ, νομίζω ότι θα βοηθήσουν όλα τα παιδιά και νομίζω θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα».

-Η Μαρία Πρεβολαράκη μιλάει για σένα με τα καλύτερα λόγια και γυμνάζεστε και μαζί. Πόσο σημαντικό είναι να προπονείσαι με μία τόσο σπουδαία αθλήτρια;

«Η Μαρία είναι πραγματικά τεράστια αθλήτρια. Μετά τον σοβαρό της τραυματισμό επανήλθε και κατέκτησε φέτος δύο μετάλλια. Είμαι πολύ περήφανος που την έχω γνωρίσει, που προπονούμαι μαζί της και που είμαι φίλος της. Μας έχει κάνει πάρα πολλές φορές περήφανους!»

Πόσο σημαντικό είναι για σένα που προπονητής σου είναι ο Αμιράν Καρντάνοφ;

«Ο Αμιράν για μένα είναι κάτι παραπάνω από δάσκαλος. Είναι φίλος, αδερφός και πατέρας. Είναι πολύ σημαντικό ότι ένας τόσο επιτυχημένος προπονητής βρέθηκε στο δρόμο μου και με ανέλαβε. Ό,τι έχω πετύχει οφείλεται σε αυτόν».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button