Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Με θετικό πρόσημο έφυγε από την Κύπρο ο ΠΑΟΚ!

Το πρώτο ταμείο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στην Λάρνακα βγάζει θετικό πρόσημο για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του ενόψει της συνέχειας.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τα φιλικά του στην Κύπρο, όπως τα… ξεκίνησε κερδίζοντας με 4-1 τον Άρη Λεμεσού. Με το ίδιο σκορ είχε επικρατήσει της Άσντοντ από το Ισραήλ και ενδιάμεσα πέτυχε και 3 γκολ στον αγώνα με την ΑΕ Λεμεσού.

Μπορεί τα φιλικά να προσφέρονται μόνο για συμπεράσματα στους προπονητές, ωστόσο αυτό το 11 υπέρ και μόλις 2 κατά στο ισοζύγιο των γκολ που πέτυχε σε σχέση με αυτά που δέχθηκε δείχνει ότι πλέον ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως έχει βρει λύσεις στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε στην εκμετάλλευση των φάσεων.

Αν μάλιστα θυμηθεί κανείς το αντίστοιχο 8-0 στα 3 τελευταία παιχνίδια του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος με ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικό και Βόλο, μπορεί να θεωρήσει ότι η αποτελεσματικότητα του Δικεφάλου στην επίθεση έχει πλέον φτάσει σε ικανοποιητικά για τον Λουτσέσκου επίπεδα.

Αυτό που θα πρέπει να ικανοποιεί περισσότερο τον προπονητή του ΠΑΟΚ είναι το γεγονός ότι τα γκολ προέρχονται από πολλούς διαφορετικούς παίκτες. Μόνο στο σημερινό φιλικό με τον Άρη Λεμεσού η ομάδα του είχε 4 διαφορετικούς σκόρερ (Αουγκούστο, Μπράντον Τόμας, Σβαμπ και Νάρεϊ).

Στο διάστημα της μίνι προετοιμασίας του στην Κύπρο ο Λουτσέσκου είδε συνολικά 8 ποδοσφαιριστές του να πανηγυρίζουν προσωπικά γκολ. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στις δηλώσεις του υποστήριξε πως δεν έχει σημασία ποιος είναι αυτός που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και πως αυτό που μετράει είναι να σκοράρει η ομάδα του. Ωστόσο θα πρέπει να τον ευχαριστεί το γεγονός ότι ανάμεσα στους σκόρερ της ομάδας του ήταν και οι τρεις παίκτες που χρησιμοποίησε ως κεντρικούς χαφ στα τρία φιλικά στην Κύπρο.

Γενικότερα στα φιλικά προετοιμασίας ο Δικέφαλος συνέχισε να δείχνει περισσότερο ελκυστικός, λιγότερο προβλέψιμος στην ανάπτυξη του και με πολλές περισσότερες λύσεις στη δημιουργία φάσεων. Άλλωστε τα περισσότερα από τα γκολ του ήρθαν με ωραίους συνδυασμούς των ποδοσφαιριστών του.

Μπήκαν νέοι, επέστρεψαν οι τραυματίες

Το πρόσημο αυτής της χειμερινής προετοιμασία ήταν σαφέστατα θετικό για τον Ρουμάνο τεχνικό που είχε την ευκαιρία να δουλέψει με τους παίκτες του, να τσεκάρει την κατάσταση κάποιων από αυτούς που δεν μπορούσε να δει στα επίσημα παιχνίδια. Παίκτες όπως ο Κουαλιάτα ή ο Αντρέ Ρικάρντο και ο Σελιμάι πήραν χρόνο συμμετοχής στα φιλικά και προσπάθησαν να δείξουν στον προπονητή τους ότι μπορούν να παίξουν ρόλο έστω και στο rotation που θα κάνει στη διάρκεια της χρονιάς.

Επιπλέον ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε αυτό το διάστημα για να…αδειάσει το ιατρικό του δελτίο. Οι Νάρεϊ και Τσαούσης επέστρεψαν στις προπονήσεις και το ίδιο αναμένεται να συμβεί με τον Λευτέρη Λύρατζη στη Θεσσαλονίκη πλέον. Όταν επιστρέψει σε μια εβδομάδα περίπου και ο Άντριγια Ζίβκοβιτς που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Σερβίας ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του στη διάθεση κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά από την αρχή της σεζόν.

Επιστρέφει πιο…ομάδα στη Θεσσαλονίκη

Με τη διακοπή να έρχεται σε μια περίοδο που ο ΠΑΟΚ έπαιρνε τα πάνω του, το ζητούμενο για τον Λουτσέσκου είναι να διατηρηθεί η ομάδα του στο καλό…φεγγάρι που βρισκόταν πριν το Μουντιάλ. Οι νίκες και οι καλές εμφανίσεις του Δικεφάλου στην Κύπρο κράτησαν ψηλά το ηθικό και την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών του.

Και μετά από αυτή την ενδιάμεση προετοιμασία ο ΠΑΟΚ σου δίνει την αίσθηση ότι επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη πιο…ομάδα από ότι έφυγε πριν από ένα δεκαήμερο περίπου.

πηγή: Sport-24

Διαβάστε επίσης

Back to top button