Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Παίκτης του Άρη και επίσημα ο Ανσαριφάρντ!

Παίκτης του Άρη και επίσημα είναι ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, με την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ να ανακοινώνει την απόκτησή του.

Παίκτης του Άρη και επίσημα είναι ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, με την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ να ανακοινώνει την απόκτησή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Karim Ansarifard μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου με την προοπτική ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο.

Ο Karim Ansarifard γεννήθηκε στην πόλη Αρνταμπίλ του Ιράν στις 3 Απριλίου 1990.

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε από την Saipa, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε 124 φορές (2007-2012) με απολογισμό 56 γκολ και 6 ασίστ.

Μάλιστα, τη σεζόν 2011-’12 ο Ansarifard αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα του Iran, γεγονός που έφερε τη μεταγραφή του στην Persepolis.

Την επόμενη σεζόν ο ήταν ξανά κορυφαίος σκόρερ στην πατρίδα του. Αφού αγωνίστηκε για μια σεζόν ως δανεικός με τη φανέλα της Tractor Sazi, ο Ιρανός επιθετικός αποφάσισε να μετακομίσει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Osasuna (16 συμμετοχές σε LaLiga2 και Κύπελλο Ισπανίας).

Το καλοκαίρι του 2015 ο Karim Ansarifard ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανιωνίου.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα ο διεθνής επιθετικός κατάφερε να αναδείξει το ταλέντο του και μετά από μιάμιση σεζόν με τη φανέλα της ομάδας της Ν. Σμύρνης (51 συμμετοχές, 15 γκολ, 5 ασίστ), τον απέκτησε ο Ολυμπιακός τον Ιανουάριο του 2017.

Ο Ιρανός σημείωσε 22 γκολ και 8 ασίστ σε 48 εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη πριν μετακομίσει στην Αγγλία για λογαριασμό της Nottingham Forest για μια αγωνιστική περίοδο.

Μετά από ένα μονοετές πέρασμα από το Κατάρ και την Al-Sailiya (21 συμμετοχές, 6 γκολ και μια ασίστ), ο Ιρανός σέντερ φορ επέστρεψε στη χώρα μας, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Α.Ε.Κ., τον Αύγουστο του 2020.

Ο Ansarifard μετά από μια γεμάτη διετία στην Αθήνα (80 συμμετοχές, 20 γκολ, 2 ασίστ), αποχώρησε το καλοκαίρι του 2022 για να ενταχθεί στην Ομόνοια Λευκωσίας.

Με την Ομόνοια ο πανηγύρισε πέρυσι την κατάκτηση του Κυπέλλου. Την τρέχουσα σεζόν πρόλαβε να αγωνιστεί 20 φορές σε πρωτάθλημα, Κύπελλο Κύπρου και Europa Conference League πριν αναχωρήσει για το Κατάρ, ώστε να ενταχθεί στην εθνική Ιράν για το Asian Cup.

Ο Karim Ansarifard αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής Ιράν τα τελευταία 15 χρόνια, μετρώντας περισσότερες από 100 συμμετοχές και 30 γκολ με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Διαβάστε επίσης

Back to top button