Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΠΑΟΚ – Νάπολι: Η βραδιά που ο Μαραντόνα υποκλίθηκε στην Τούμπα

Σαν σήμερα Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα μάγευε τα πλήθη στην Τούμπα.

Σαν σήμερα Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα μάγευε τα πλήθη στην Τούμπα.

Ήταν 6 Οκτωβρίου του 1988. Ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν στην Τούμπα με την Νάπολι και ο Ντιέγκο Μαραντόνα πάθαινε πλάκα με την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, όπως δήλωσε μετά τον αγώνα.

Τα εισιτήρια που κόπηκαν ήταν 39.848 εισιτήρια. Όμως είναι κάτι παραπάνω από βέβαια, πως ο αριθμός των θεατών που βρέθηκαν στο γήπεδο για να δουν το μεγάλο ματς και τον απίθανο Αργεντινό ήταν μεγαλύτερος.

Ήταν η ρεβάνς του 1-0 της Ιταλίας για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η αποστολή των «παρτενοπέι» είχε καταλύσει στο «Μακεδονία Παλλάς» υπό πολύ αυστηρή φύλαξη.

Η πρόκριση κατέληξε στη Νάπολι έπειτα από το ισόπαλο 1-1 με τα γκολ του Καρέκα από ασίστ του Μαραντόνα στο 17’ και του Σκαρτάδο στο 65′. Μπορεί οι «ασπρόμαυροι» να έμειναν την γλυκόπικρη γεύση της προσπάθειας, ωστόσο τα λόγια του Μαραντόνα μετά το τέλος της αναμέτρησης έκλεψαν την παράσταση:

«Έχω παίξει πολλά παιχνίδια, αλλά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα! Δεν μπορούσαμε να βρούμε καθόλου ρυθμό. Ακόμα και γι’ αυτούς ήταν δύσκολο. Θα μπορούσαν να τα πάνε ακόμα καλύτερα».

Για την ιστορία, εκείνη την σεζόν η Νάπολι πήρε το τρόπαιο, αφού απέκλεισε στη συνέχεια τις Λοκομοτίβ Λειψίας, Μπορντό, Γιούβεντους και στον διπλό τελικό την Στουτγκάρδη.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίσραελ): Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγωνίδης (62′ Τσουρέλας), Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Καρασαββίδης (46′ Σμολ), Φερνάντο, Αλεξανδρίδης.

Νάπολι (Μπιάνκι): Τζουλιάνι, Φεράρα, Φραντσίνι, Κοραντίνι, Αλεμάο, Ρένικα, Κρίπα, Ντε Νάπολι (46′ Καρανάντε), Καρέκα, Μαραντόνα, Φούζι.

Πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button