Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Τέλος καριέρας για τον Ρόμπι Κιν

Την απόφαση να «κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του» ανακοίνωσε ο Ρόμπι Κιν.

Ο 38χρονος στράικερ, ο οποίος αγωνίστηκε για οκτώ χρόνια στην Τότεναμ (2002-08 και 2009-11) σημείωσε τον αριθμό ρεκόρ των 68 γκολ σε 146 συμμετοχές του με την εθνική Ιρλανδίας, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε ως μέλος του επιτελείου του νέου προπονητή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Μικ ΜακΚάρθι.

Ο άλλοτε αρχηγός της εθνικής Ιρλανδίας πέτυχε 325 γκολ σε 737 εμφανίσεις στην διάρκεια της ποδοσφαιρικής καριέρας του, ενώ φόρεσε τις φανέλες των Γουλβς, Κόβεντρι, Ίντερ, Λιντς, Τότεναμ, Λίβερπουλ, Σέλτικ, Γουέστ Χαμ, Λος Άντζελες Γκάλαξι, Άστον Βίλα και Ατλέτικο ντε Κολκάτα. Ο Κιν αποχώρησε από την εθνική Ιρλανδίας το 2016.

«Σήμερα, ύστερα από 23 θαυμάσια χρόνια, ανακοινώνω επίσημα την αποχώρηση μου από την ενεργό δράση» αναφέρει σε δήλωσή του ο Κιν και προσθέτει ανάμεσα σε άλλα: «Από την Κράμλιν Γιουνάιτεντ (σ.σ. εκεί έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του σε ηλικία 10 ετών) σε όλο τον κόσμο και πόλεις όπως το Μιλάνο, το Λονδίνο και το Λος Άντζελες, ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ το δρόμο που θα έπαιρνε η ποδοσφαιρική ζωή μου. Αυτή έχει ξεπεράσει όλες τις ελπίδες που είχα ως ένα τρελό για το ποδόσφαιρο αγόρι που μεγάλωνε στο Δουβλίνο».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button