Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Τεστ προσωπικότητας για την εθνική του Πογέτ στο «Σταντ ντε Φρανς»

Αφού πέτυχε το ζητούμενο, δηλαδή τη νίκη επί της Ιρλανδίας, την περασμένη Παρασκευή (16/6) στην OPAP Arena, η εθνική ομάδα θα αναζητήσει τη μεγάλη υπέρβαση (19/6, 21:45) στο «Σταντ ντε Φρανς», όπου αντιμετωπίζει την πανίσχυρη Γαλλία, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου προκριματικού ομίλου του EURO 2024.

Αφού πέτυχε το ζητούμενο, δηλαδή τη νίκη επί της Ιρλανδίας, την περασμένη Παρασκευή (16/6) στην OPAP Arena, η εθνική ομάδα θα αναζητήσει τη μεγάλη υπέρβαση (19/6, 21:45) στο «Σταντ ντε Φρανς», όπου αντιμετωπίζει την πανίσχυρη Γαλλία, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου προκριματικού ομίλου του EURO 2024.

Είναι ένα παιχνίδι όπου θεωρητικά η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ δεν έχει τίποτα να χάσει, αφού μία ενδεχόμενη ήττα θεωρείται -και είναι- εντός προγράμματος, ενώ οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα θα γίνει δεκτό με πανηγυρισμούς και θα αποτελέσει βαθμολογική «προίκα», στην προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να πάρει μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις του ομίλου και να επιστρέψει στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης, μετά από δέκα χρόνια.

Ο συντελεστής δυσκολίας του αυριανού αγώνα είναι αυταπόδεικτος: η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2018 και φιναλίστ στο Μουντιάλ του Κατάρ, πριν έξι μήνες, είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, βρίσκεται στο Νο 2 της κατάταξης της FIFA και διαθέτει μία πλειάδα αστέρων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με επικεφαλής τον Κιλιάν Μπαπέ. Οι «τρικολόρ» μετρούν ήδη τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς των προκριματικών, χωρίς να έχουν δεχθεί γκολ, έχοντας μάλιστα συντρίψει 4-0 την Ολλανδία στο -υποτιθέμενο- ντέρμπι της πρεμιέρας, τον περασμένο Μάρτιο.

Τι μπορεί να περιμένει λοιπόν η εθνική από το ματς του «Σταντ ντε Φρανς»; Καταρχήν, ένα πολύ δυνατό τεστ προσωπικότητας και αντοχών, αντιμετωπίζοντας έναν αντίπαλο διαφορετικού… κυβισμού, για πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του Πογέτ. Ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός τεχνικός έχει δείξει ότι έχει στο μυαλό του ένα ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο απέναντι σε ομάδες ισοδύναμες ή κατώτερες της ελληνικής και θα έχουν ενδιαφέρον οι προσαρμογές που θα κάνει, σε μία αναμέτρηση στην οποία η εθνική λογικά θα πρέπει πρωτίστως να αμυνθεί (ανάλογα βέβαια και με την εξέλιξη του σκορ). Από κει και πέρα, σε ένα ποδοσφαιρικό ματς όλα μπορούν να συμβούν, άλλωστε περίπου τέτοιες ημέρες πριν 20 χρόνια η εθνική, χάρη στο γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου, είχε πετύχει ένα τεράστιο «διπλό» στη Σαραγόσα επί της Ισπανίας, που της άνοιξε το δρόμο προς το EURO 2004 και το πάνθεον της ιστορίας…

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Αντόνιο Ματέου Λαόθ, στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της καριέρας του. Ο… πολυσυζητημένος στην πατρίδα του Ισπανός, με την έφεση στις κάρτες (αλησμόνητες οι 18 που έδειξε στον προημιτελικό του Μουντιάλ μεταξύ Αργεντινής και Ολλανδίας), δεν έχει «σφυρίξει» ποτέ ματς της εθνικής ομάδας, έχει όμως διευθύνει τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού: το 2-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Champions League της περιόδου 2015-16, το 0-0 με την Ομόνοια στη Λευκωσία, στα προκριματικά της ίδιας διοργάνωσης το 2020 και το 1-0 επί της Φενέρμπαχτσε στο Europa League της σεζόν 2021-22. Ηταν βεβαίως και ο διαιτητής στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας το 2022, μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button