Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Super League: Το 4ο πιο γηρασμένο πρωτάθλημα στον κόσμο!

Η Super League με μέσο όρο ηλικίας ποδοσφαιριστών τα 27,2 έτη θεωρείται το τέταρτο πιο γηρασμένο πρωτάθλημα στον κόσμο!

Η Super League με μέσο όρο ηλικίας ποδοσφαιριστών τα 27,2 έτη θεωρείται το τέταρτο πιο γηρασμένο πρωτάθλημα στον κόσμο!

Στην κορυφή, η λίγκα της Μάλτας με μέσο όρο ηλικίας 28,3 έτη.

Ως ένα από τα πιο γηρασμένα πρωταθλήματα στον κόσμο λογίζεται η Super League. Στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου μετέχουν 14 ομάδες, ενώ αγωνίζονται 417 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι ξένοι καταλαμβάνουν το 58,3%.

Ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών της Super League φτάνει στα 27,2 έτη ισοβαθμώντας με το πρωτάθλημα Σουρινάμ!

Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρώτη θέση βρίσκεται το πρωτάθλημα Μάλτας (28,3), ενώ έκπληξη συνιστά το γεγονός πως η La Liga βασίζεται κυρίως σε έμπειρους ποδοσφαιριστές με μέσο όρο ηλικία τα 27, 6 έτη. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το πρωτάθλημα Ανδόρρας (27,6 έτη), ενώ μετά την Ελλάδα και το Σουρινάμ που κλείνουν την πρώτη πεντάδα ακολουθούν η τουρκική Super Lig (27 έτη) και η αγγλική Premier League (26,9).

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν τα πρωταθλήματα Καζακστάν (26,6), Σκωτίας (26,6) και Κύπρου (26,5).

Στο αντίποδα, οι λίγκες με τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας είναι της Λετονίας (23,3), της Ιρλανδίας (23,3) και της Νορβηγίας (23,7). Από τις μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ξεχωρίζει η ολλανδική Eredivisie με 24,7 έτη ανά μέσο όρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο γηραιότερος παίκτης που έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής στην τρέχουσα Super League, είναι ο 38χρονος αμυντικός μέσος του Ιωνικού, Αλεξί Ρομαό, ενώ ο νεαρότερος είναι ο 17χρονος κεντρικός μέσος του ΟΦΗ, Γιάνης Αποστολάκης.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button