ΜπάσκετΤοπικά Σπορ

Χατζηκυριακίδης: «Δύσκολο το παιχνίδι με τα Τρίκαλα / Έχουμε δέσει σαν ομάδα»

Για το δύσκολο ντέρμπι κόντρα στα Τρίκαλα Basket αλλά και για το 5 στα 5 του Έσπερου Λαμίας μίλησε στο ΕΟΚ Radio και στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» ο γκαρντ της φθιωτικής ομάδας, Δημήτρης Χατζηκυριακίδης.

Για το δύσκολο ντέρμπι κόντρα στα Τρίκαλα Basket αλλά και για το 5 στα 5 του Έσπερου Λαμίας μίλησε στο ΕΟΚ Radio και στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» ο γκαρντ της φθιωτικής ομάδας, Δημήτρης Χατζηκυριακίδης.

Αναλυτικά είπε:

Για τις τελευταίες στιγμές του αγώνα: «Απέμενε κοντά στο 1’, κάναμε ένα λάθος στην επίθεσή μας, δεχθήκαμε ένα καλάθι στον αιφνιδιασμό και τα Τρίκαλα βρέθηκαν 2 πόντους μπροστά. Πήραμε time-out, οργανώσαμε την επίθεση, βγήκε ένα ελεύθερο σουτ από εμένα και το έβαλα. Έπειτα, έκλεψε τη μπάλα ο Κασπίρης, πήγε το ματς στις βολές και εκεί ήμασταν ψύχραιμοι και πήραμε τη νίκη».

Για τη νίκη απέναντι στα Τρίκαλα Basket: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Τα Τρίκαλα είναι μια πολύ γεμάτη ομάδα και έχει τους ίδιους στόχους με ‘μας. Δεν είχαμε παίξει ξανά ένα τόσο δυνατό παιχνίδι και αυτό το ματς είχε ένα πολύ μεγάλο «πρέπει», διότι ήταν και μέσα στην έδρα μας και, όπως είπα, ήταν απέναντι σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους με ‘μας. Τα Τρίκαλα φάνηκε ότι ήθελαν να ρίξουν λίγο το ρυθμό, κάτι που το κατάφεραν και σε συνδυασμό με την αστοχία μας απ’ το τρίποντο και τις βολές, το ματς έμεινε χαμηλά για τα δικά μας δεδομένα».

Για το στυλ παιχνιδιού της ομάδας: «Η ομάδα έχει πολύ καλούς παίκτες επιθετικά και είναι στα πλάνα μας το να τρέχουμε και να προσπαθούμε να βάζουμε γρήγορους πόντους. Σίγουρα παίξαμε με κάποιες ομάδες που δεν είναι στη δυναμική των Τρικάλων ή τη δική μας και αυτό ουσιαστικά το έκανε να φαίνεται λίγο περισσότερο αυτό. Είναι στους στόχους της ομάδας το να σκοράρει εύκολα και γρήγορα και έχουμε πολλά παιδιά που μπορούν να το κάνουν αυτό, οπότε μάς βολεύει αυτός ο τρόπος».

Για το ότι ο Έσπερος δείχνει έτοιμος από τόσο νωρίς: «Είναι πολλοί παράγοντες. Εμείς σαν παίκτες έχουμε όλοι φιλοδοξίες και μεμονωμένα και σαν ομάδα και πιστεύουμε στον εαυτό μας και ο ένας στον άλλον. Παίζει μεγάλο ρόλο σε μια ομάδα το να «δεθεί» λίγο γρήγορα. Όσον αφορά την ετοιμότητα, το πρωτάθλημα είναι μεγάλο, κρίσιμα παιχνίδια έχουμε πιο μετά. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα ευνοϊκό. Ναι μεν οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές είναι απαιτητικές, όμως το ότι μπορείς να παίζεις και να βρίσκεσαι με τους συμπαίκτες σου είναι αυτό που μάς κάνει να φαινόμαστε πιο έτοιμοι. Ουσιαστικά μας ετοιμάζει κιόλας να έχουμε καλύτερο ρυθμό».

Για το φετινό όμιλο που βρίσκονται: «Φέτος υπάρχει έντονη διαφορά ταχυτήτων στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν ομάδες πολύ γεμάτες, με πολύ ικανούς παίκτες και προπονητές και διοικήσεις, όπως εμείς, τα Τρίκαλα, ο Βίκος, η Λευκάδα, ο Φίλιππος. Αυτές οι ομάδες ξεχωρίζουν κυρίως απ’ τις υπόλοιπες και πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στα παιχνίδια μεταξύ αυτών των ομάδων. Οι υπόλοιπες ομάδες νομίζω ότι είναι τουλάχιστον μία με δύο ταχύτητες πιο κάτω».

Διαβάστε επίσης

Back to top button