Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

60 χρόνια Α’ Εθνική: Σαν σήμερα 27 Δεκεμβρίου

Δείτε το «Σαν Σήμερα» της Α΄Εθνικής...

Δείτε το «Σαν Σήμερα» της Α΄Εθνικής…

1969
Η Προοδευτική υποδέχεται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον Πανσερραϊκό και το γκολ του Σπύρου Καλλή με σουτ στο 20’ φαίνεται να είναι ικανό να χαρίσει τη νίκη στους γηπεδούχους. Ο Παναγιώτης Κελεσίδης όμως αποκρούει πέναλτι του Παναγιώτη Σκούφου και στο 89’ ο Πανσερραϊκός ισοφαρίζει με αυτογκόλ του Λάκη Γκλέζου στο τελικό 1-1.

1970
Σε ατμόσφαιρα που θυμίζει ντέρμπι του παρελθόντος από τουρνουά Χριστουγέννων, η ΑΕΚ υποδέχεται στο «Νίκος Γκούμας» τον Παναθηναϊκό, έχοντας από μια ήττα. Οι «πράσινοι» προηγούνται με σου του Χάρη Γραμμού στο 32’, αλλά η ΑΕΚ αντεπιτίθεται και ισοφαρίζει σε 1-1 στο 75’ με σουτ του Γιώργου Καραφέσκου.

1981
Με χατ τρικ του Γιώργου Κωστίκου (37’ πέναλτι, 78’ σουτ, 87’ σουτ), ο ΠΑΟΚ επικρατεί με 3-0 της ΑΕΛ, ενώ η Δόξα Δράμας περνάει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας νικώντας στο τοπικό ντέρμπι 2-0 μέσα στην Καβάλα (65’ φάουλ Βουτσέκοβιτς, 85’ σουτ Παντελίδης).

1982
Ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό στην κορυφή, η ΑΕΚ υποδέχεται τον τρίτο της βαθμολογίας Άρη. Με πέντε νίκες στην έδρα της, η ΑΕΚ απειλείται να χάσει το απόλυτο της έδρας της όταν στο 69’ με σουτ ο Μπάμπης Δουλγεράκης ανοίγει το σκορ για τον Άρη. Όμως η ΑΕΚ καταφέρνει να πάρει τη νίκη 2-1 με σουτ του Χρήστου Αρδίζογλου στο 75’ και αυτογκόλ του Γιώργου Φοιρού στο 89’.

Διαβάστε επίσης

Back to top button