ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Καραμπετάκης: «Η Λαμία είναι ομάδα πρώτης κατηγορίας / Δεν θα αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού!»

Ο προπονητής του Απόλλωνα Παραλιμνίου, Νίκος Καραμπετάκης μίλησε για το φετινό θαύμα του Κυπέλλου Ελλάδος αλλά και για τα δύο παιχνίδια της φάσης των «8» με τον ΠΑΣ Λαμία.

Ο προπονητής του Απόλλωνα Παραλιμνίου, Νίκος Καραμπετάκης μίλησε για το φετινό θαύμα του Κυπέλλου Ελλάδος αλλά και για τα δύο παιχνίδια της φάσης των «8» με τον ΠΑΣ Λαμία.

«Ποδοσφαιρική του Ιθάκη» χαρακτήρισε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Καραμπετάκης την παρουσία του στον Απόλλωνα Παραλιμνίου, μετά την πρόκριση της ομάδας στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας (όπου θα αντιμετωπίσει τη Λαμία).

«Η αλήθεια είναι πως ξεκινώντας στο Κύπελλο, εκείνο που θέλαμε σε κάθε κλήρωση ήταν να πέσουμε με μία ομάδα της πρώτης κατηγορίας για να πάρουν τα παιδιά παραστάσεις από αντιπάλους της Super League 1. Από τη στιγμή που είχαμε βατές κληρώσεις, βάζαμε στόχο να περάσουμε στις επόμενες φάσεις και φτάσαμε στα προημιτελικά του θεσμού. Όλος ο οργανισμός εδώ το ζει με τον καλύτερο τρόπο και δεν σας κρύβω ότι θα είχε τόσο μεγάλη απήχηση αυτή η επιτυχίας της ομάδας», ανέφερε αρχικά ο Καβαλιώτης προπονητής.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας προπονητής με δίπλωμα UEFA A Licence μίλησε για τις παροχές που υπάρχουν στην επαρχιακή ομάδα που ζει το μεγάλο όνειρο με την πορεία της στο Κύπελλο.

«Είναι ένα χωριό, λίγο έξω από τις Σέρρες, αλλά αυτά που προσφέρει η ομάδα στο προπονητικό επιτελείο και τους παίκτες είναι αντιστρόφως ανάλογα από αυτά που μπορεί να βρει κάποιος. Έχουμε ένα γήπεδο με εξαιρετικό χλοοτάπητα και πολύ καλές εγκαταστάσεις. Με παροχές μεγαλύτερων κατηγοριών, έχοντας την ευτυχία να υπάρχει ο χορηγός της ομάδας που στηρίζει την προσπάθεια της ομάδας και είμαστε μία ομάδα που βρίσκεται σταθερά στη Γ’ Εθνική και έχει φτάσει επίσης στους “32” του Κυπέλλου.

Έχουμε ένα κλασικό γήπεδο Γ’ εθνικής με μία μικρή κερκίδα, αλλά έχουμε ένα βοηθητικό γήπεδο που βγάζουμε την προετοιμασία μας και ευχαριστούμε το Ψυχικό για τη φιλοξενία και ανήκουμε στον τοπικό δήμο. Υπάρχει εμπιστοσύνη στις δύσκολες στιγμές και όλα εξελίσσονται ομαλά. Δεν υπάρχουν ακραίες αποφάσεις. Είναι μία ομάδα που έχει ιατρική περίθαλψη και έχουμε GPS για να ελέγχουμε τον ρυθμό των προπονήσεων και μας παρέχει τεράστια ασφάλεια για να δουλέψουμε απερίσπαστα στο πλάνο μας.

Δεν είναι επαγγελματική η ομάδα, έχουμε κάποια έμπειρα παιδιά. Είναι μία ομάδα που παρέχει μία οικονομική συνεισφορά στους παίκτες, κάποιοι ζουν από το ποδόσφαιρο. Οι περισσότεροι είναι από ηλικίας 2002 και πάνω, και αυτά τα παιδιά έρχονται για να εξελιχθούν μέσα από την ομάδα και να πάρουν ό,τι αξίζουν στο ποδόσφαιρο. Το χωριό είναι 15 χλμ. έξω από τις Σέρρες, αλλά υπάρχουν παιδιά που έρχονται να σπουδάσουν και αυτό από μόνο του είναι ελκυστικό για να κάνουν το χόμπι τους», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια, μίλησε για τη δική του παρουσία στην ομάδα μετά από τρία χρόνια και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο ίδιος στον Απόλλωνα Παραλιμνίου: «Είμαι τρίτη σεζόν εδώ και πραγματικά μπορώ να πω ότι βρήκα την Ιθάκη μου σε αυτή την ομάδα. Η ζωή ενός προπονητή είναι δύσκολη και εδώ βρήκα αυτό που θέλει κάθε προπονητής. Όλα ξεκινούν από την εμπιστοσύνη που δείχνει η διοίκηση. Είναι άνθρωποι που μου έχουν δώσει τα κλειδιά της ομάδας. Με αφήνουν να λειτουργήσω όπως σκέφτομαι και έχω το ελεύθερο να κάνω τη δουλειά μου. Ο μεγάλος πονοκέφαλος ήταν το ποιους παίκτες θα επιλέξω. Η ομάδα μας στον όμιλό της έχει πολύ καλό όνομα και από τις παροχές που έχει, αρκετοί θέλουν να παίξουν σε εμάς. Η δυσκολία μου είναι πώς θα κάνω τις σωστές επιλογές. Στα τρία χρόνια που είμαι, έχουμε κρατήσει έναν βασικό κορμό, και έχουμε μία πολύ καλή αγωνιστική εικόνα, και οι επιλογές των έμπειρων παικτών είναι δικές μου, αφού γνωρίζω πρόσωπα, και στους νεαρούς είναι πιο δύσκολη η διαδικασία και υπάρχουν προπονήσεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα ρόστερ 25 παικτών, οι οποίοι είναι μετά το 2002. Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή είναι πως με τη βοήθεια των πιο έμπειρων φτιάχνουμε μία πιο καλή φουρνιά για το μέλλον της ομάδας».

Για τους στόχους του από εδώ και στο εξής, ο Νίκος Καραμπετάκης υπογράμμισε: «Οι φιλοδοξίες για μία ομάδα όπως ο Απόλλων Παραλιμνίου είναι όπως είδατε στα δύο τελευταία παιχνίδια. Να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, να φιλοξενεί κάθε αντίπαλο και να τηρεί το fair play. Χαίρομαι που έδειξε αυτά τα παιχνίδια η τηλεόραση, γιατί η Γ’ Εθνική δεν διαφημίζεται όπως οι άλλες κατηγορίες και από αυτά τα ματς είδαμε δύο ομάδες που ήθελαν να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο και αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε. Να έχουμε την ίδια καλή εικόνα και παράλληλα να βοηθήσουμε όσα περισσότερα παιδιά γίνεται να φτάσουν ψηλότερα στο ποδόσφαιρο».
Καταλήγοντας, ο 53χρονος τεχνικός τόνισε: «Σίγουρα όταν έχεις φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο και φτάσεις πιο χαμηλά, και σίγουρα ο καθένας στο χώρο του έχει φιλοδοξίες, αυτό που μένει από το ποδόσφαιρο σε όποια ομάδα και κατηγορία κι αν είσαι (όπως είπα και στα παιδιά), πρέπει να γίνεις μέλος της ιστορίας της και να αφήσεις πίσω κάτι σημαντικό. Είχαμε κάνει μία προεργασία και φτάσαμε στο σημείο να γράψουμε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της ομάδας. Χαίρομαι που όλοι καταφέραμε να ζήσουμε την πιο ένδοξη στιγμή της ομάδας. Αυτά που βρίσκω εδώ ως προπονητής είναι πολύ δύσκολο να τα βρω ακόμα και σε ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτή την πορεία, υπάρχει μία δημοσιότητα μεγάλη και υπάρχει μία μεγάλη διαφήμιση για τη δουλειά μας, πρέπει όμως να είμαστε προσγειωμένοι και να είμαστε ταπεινοί, και για να φύγω θα πρέπει να έρθει μία πραγματικά μεγάλη πρόταση. Δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον σε αυτό το κομμάτι».

Για τα δύο παιχνίδια με τη Λαμία στους «8» του Κυπέλλου, ανέφερε: «Τα όνειρα είναι πολύ ωραία και όταν τα σκεφτόμαστε, νιώθουμε πολύ ευχάριστα. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως παίζουμε με μία ομάδα που είναι στην πρώτη κατηγορία, οι διαφορές είναι μεγάλες και η σκέψη μου είναι πως εμείς δεν πρέπει να αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού, αλλά νομίζω ότι έχουμε τη χαρά να εκπροσωπούμε το χώρο της Γ’ Εθνικής και πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Να αποδείξουμε ότι είμαστε μία ομάδα που δεν καταστρέφει αλλά δημιουργεί ποδόσφαιρο. Τα παιχνίδια με τον Άγιο Νικόλαο είναι να δείξουμε πως υπάρχει ένα επίπεδο στη Γ’ Εθνική και τώρα πρέπει να δείξουμε ανάλογο πρόσωπο στα παιχνίδια με τη Λαμία. Θέλουμε να καλέσουμε τον κόσμο των Σερρών να είναι κοντά στην ομάδα και τα παιδιά μας, αφού είναι σημαντικό και για το Νομό να έχει δύο ομάδες στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Είμαι χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτήν την προσπάθεια και οι Σέρρες αποδεικνύεται πως είναι σε ποδοσφαιρική άνθηση».

Διαβάστε επίσης

Back to top button