ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Κουτζαβασίλη: «Θα θέλαμε μεγαλύτερη ομάδα, αλλά το να παίξεις με τη Λαμία δεν είναι κάτι μικρό»

Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Παραλιμνίου, Φώτης Κουτζαβασίλης, μίλησε στον Θωμά Τζουβάρα και στo Sport24 για «θαύμα» της ομάδας του στο Κύπελλο Ελλάδος Novibet αλλά και για τους δύο αγώνες για τη φάση των «8» με τον ΠΑΣ Λαμία.

Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Παραλιμνίου, Φώτης Κουτζαβασίλης, μίλησε στον Θωμά Τζουβάρα και στo Sport24 για «θαύμα» της ομάδας του στο Κύπελλο Ελλάδος Novibet αλλά και για τους δύο αγώνες για τη φάση των «8» με τον ΠΑΣ Λαμία.

Ο Φώτης Κουτζαβασίλης μίλησε στο SPORT24 για την ιστορική επιτυχία του Απόλλωνα Παραλιμνίου, που προκρίθηκε στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet και έγινε η πρώτη ομάδα από ερασιτεχνική κατηγορία που θα παίξει σε αυτή τη φάση του θεσμού.

Το παραμύθι του Απόλλωνα Παραλιμνίου στο Κύπελλο Ελλάδας Novibet συνεχίζεται, καθώς η ομάδα από τις Σέρρες κατάφερε να προκριθεί στους “8” της διοργάνωσης.

Μάλιστα κατάφερε να γράψει ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα από το ερασιτεχνικό επίπεδο που φτάνει στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet.

Τώρα ήρθε η ώρα για τον Απόλλωνα Παραλιμνίου να αντιμετωπίσει μια ομάδα από το υψηλό επίπεδο, τη Λαμία, με την οποία μόνο κέρδη έχει να βγάλει.

Ο Φώτης Κουτζαβασίλης ήταν ο “φύλακας άγγελος” της ομάδας του Νίκου Καραμπετάκη στο ιστορικό παιχνίδι με τον Άγιο Νικόλαο, κάνοντας ντεμπούτο με την ομάδα. Ο 33χρονος κίπερ μιλά στο SPORT24 για τον θρίαμβο της ομάδας του Απόλλωνα Παραλιμνίου, τα όσα έχει συναντήσει εκεί ως “νεόφερτος” και τους στόχους της ομάδας.

Συνέντευξη στον Θωμά Τζουβάρα

Πώς σου φάνηκε που συνδύασες το ντεμπούτο σου με αυτό το ιστορικό επίτευγμα;

Ναι ήταν το πρώτο παιχνίδι που μπορούσα να παίξω. Ήταν πολύ ωραία αίσθηση, πολύ όμορφο που ένα ντεμπούτο σου συνδυάζεται με κάτι ωραίο, μια νίκη γιατί ουσιαστικά γι’ αυτό παίζουμε. Ήταν ωραίο γιατί μπόρεσα να βάλω το λιθαράκι μου σε κάτι ωραίο που ξεκίνησαν τα παιδιά εδώ και πάρα πολύ καιρό και το ήθελε όλος ο οργανισμός του Απόλλων Παραλιμνίου για να το καταφέρουμε.

Πώς επέλεξες να συνεχίσεις στον Απόλλωνα και αν αποτέλεσε έξτρα κίνητρο η πορεία της ομάδας στο Κύπελλο;

Έξτρα κίνητρο είναι η ομάδα και πώς λειτουργεί. Λόγω του αδερφού μου ήξερα την ομάδα πολλά χρόνια, παίζει εκεί αρκετό καιρό. Είναι ένα υγιέστατο περιβάλλον που χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν το σκέφτηκα στιγμή. Ήθελα να είμαι σε ένα υγιές περιβάλλον τα τελευταία χρόνια της καριέρας μου και λόγω του ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πάρει την κατιούσα.

Η οργάνωση του Απόλλωνα Παραλιμνίου δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα 2/3 της Super League

Τι είναι αυτό που έκανε τον Απόλλωνα να έχει τη σταθερή πορεία τα τελευταία χρόνια και τη σπουδαία πορεία στο Κύπελλο;

Η ομάδα αυτό που έχω δει αυτές τις δέκα μέρες και μου έκανε υπερβολικά μεγάλη εντύπωση είναι η οργάνωση που υπάρχει. Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα 2/3 της Super League 2 αυτή τη στιγμή. Σε αυτό το περιβάλλον οι ποδοσφαιριστές χαίρονται να δουλεύουν και γι’ αυτό κατ’ εμέ η ομάδα τα πηγαίνει καλά, όχι μόνο φέτος, αλλά τα τελευταία χρόνια.

Πώς νιώθετε που γίνατε η πρώτη ομάδα από το ερασιτεχνικό επίπεδο που φτάνει στους “8”;

Είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ομάδα και το λέγαμε πριν το παιχνίδι. Τελειώνοντας αυτό το παιχνίδι και παίρνοντας την πρόκριση ουσιαστικά γράφεις ιστορία. Μακάρι να το καταφέρουν και άλλες ομάδες. Το βλέπαμε στα Κύπελλα του εξωτερικού και λέγαμε «α τι ωραίο». Μικρές ομάδες να προχωράνε να κάνουν τις εκπλήξεις και μας άρεσε αυτό. Τουλάχιστον σε εμάς τους ρομαντικούς του ποδοσφαίρου. Όποια ομάδα έπαιρνε την πρόκριση θα έγραφε ιστορία. Χαρήκαμε που το κάναμε εμείς.

Η σειρά με τον Άγιο Νικόλαο έδειξε ότι οι δύο ομάδες ήταν ισάξιες, έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο και έδειξαν ότι ανήκουν σε μεγαλύτερο επίπεδο. Έχεις εικόνα από το πρώτο ματς και πώς σου φάνηκε η ρεβάνς;

Φυσικά και έχω εικόνα και από το πρώτο ματς. Ήταν και οι δύο ομάδες πολύ καλές, με καλό ποδόσφαιρο και στα δύο παιχνίδια. Όντως η ποιότητα και των δύο ομάδων ήταν καλή. Και οι δύο ομάδες έδειξαν ότι μπορούν να σταθούν στη Super League 2. Δύο ανοικτά παιχνίδια και οι δύο ήθελαν την πρόκριση. Όποιος είδε και τα δύο ματς ευχαριστήθηκε τον χρόνο που αφιέρωσε.

Θα παρομοίαζες με παραμύθι αυτή την πορεία;

Αν δούμε την ιστορία πώς ξεκίνησε η ομάδα, σε ένα μικρό χωριό των Σερρών, δεν ξέρω αν οι άνθρωποι που δημιούργησαν αυτή την ομάδα περίμεναν να γίνει αυτό μετά από τόσα χρόνια. Σίγουρα είναι ένα παραμύθι. Αρέσουν αυτές οι ιστορίες σε όλους. Είμαστε περήφανοι. Πρώτα απ’ όλα τα παιδιά που ξεκίνησαν αυτή την πορεία και μετά και εγώ, που καταφέραμε σε ένα τέτοιο μέρος με ανθρώπους που αγαπούν αυτό το μέρος να πετύχουμε κάτι τόσο μεγάλο.

Πώς έχουν υποδεχθεί οι κάτοικοι του χωριού το ιστορικό επίτευγμα;

Ο Απόλλων Παραλιμνίου έχει ιστορία με χρόνια παρουσίας στη Γ’ Εθνική. Όχι μόνο το χωριό, αλλά όλο το σερραϊκό ποδόσφαιρο μας στηρίζει. Χάρηκαν όλοι. Ήταν μεγάλη μέρα για τον νομό των Σερρών . Προκρίθηκε και ο Πανσερραϊκός και γι’ αυτό το λόγο χαρήκαν όλοι. Ο νομός των Σερρών είναι ποδοσφαιρικός νομός, έχει βγάλει μεγάλους παίκτες και μεγάλες επιτυχίες.

Επόμενος αντίπαλος η Λαμία. Ποιες είναι οι σκέψεις σου γι’ αυτά τα παιχνίδια;

Δύο παιχνίδια. Πάμε να τα χαρούμε, να τα ευχαριστηθούμε, το σκεπτικό μας είναι αυτό. Το αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε δεν το ξέρουμε. Είναι διαφορετική ποιότητα, διαφορετικά μεγέθη. Είναι ωραίο για τα νέα παιδιά να πάρουν αυτές τις παραστάσεις. Είναι δυο 90λεπτα. Ό,τι γίνει. Αν έρθει κάτι καλό θα είμαστε καλά, αν πάλι όχι και πάλι κερδισμένοι θα βγούμε. Μόνο κέρδος μπορούμε να έχουμε.

Θα θέλαμε μεγαλύτερη ομάδα, αλλά το να παίξεις με τη Λαμία δεν είναι κάτι μικρό

Αν έχεις τη δυνατότητα θα προτιμούσες να παίξεις με μεγαλύτερο αντίπαλο;

Αν ρωτήσουμε όλους στην ομάδα, όχι μόνο εμένα, θα διάλεγαν μεγαλύτερη ομάδα. Να το ζήσουμε ακόμη περισσότερο. Να αποκομίσουμε ακόμα μεγαλύτερες εμπειρίες. Νομίζω θα διαλέγαμε αυτό, αλλά εντάξει και αυτό που συμβαίνει δεν είναι κάτι μικρό. Η Λαμία είναι ομάδα Super League και παίζει χρόνια στο υψηλό επίπεδο. Οπότε είναι μια χαρά.

Τι σκέφτεσαι για το μέλλον σου και ποιος είναι ο στόχος του Απόλλωνα Παραλιμνίου αυτή τη σεζόν;

Τα χρόνια που μου απομένουν θέλω να ευχαριστηθώ το ποδόσφαιρο. Βλέπω ένα ελληνικό ποδόσφαιρο ουσιαστικά να μην υπάρχει. Μια Super League και από εκεί και πέρα το χάος. Θέλω να ευχαριστηθώ το ποδόσφαιρο και όταν σταματήσω να δω τι θα κάνω, αν θα συνεχίσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο ή όχι.

Οι στόχοι του Απόλλωνα είναι ξεκάθαροι αλλά και όχι. Θέλει να μπαίνει σε κάθε ματς και να το κερδίζει. Από εκεί και πέρα, ως προς τον μακροπρόθεσμο στόχο, αυτό συνδυάζεται με τις νίκες. Αν κερδίσουν όλα τα ματς τότε δεδομένα θα έρθει η άνοδος. Ο ξεκάθαρος στόχος της ομάδας είναι αυτός και το ταμείο θα γίνει στο τέλος.

Αναφέρθηκες δις για προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα ήθελες να σταθείς λίγο παραπάνω σε αυτό;

Νομίζω είναι ξεκάθαρο. Η Super League 2 είναι ένα χιλιοβασανισμένο πρωτάθλημα που πάει από το κακό στο χειρότερο. Μπορεί να οφείλεται για πολλούς λόγους, μπορεί για λίγους. Το θέμα είναι ότι δεν φαίνεται στον ορίζοντα να αλλάζει κάτι. Είναι κρίμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Β’ και η Γ’ εθνική είναι το φυτώριό του. Στη Super League υπάρχουν λίγοι Έλληνες. Δυστυχώς είναι ελάχιστες οι ομάδες που μπορούν να κάνουν κάτι στη Β’ Εθνική. Όλες οι υπόλοιπες έχουν θέματα. Πολλά παιδιά είναι απλήρωτα και πάμε από το κακό στο χειρότερο.

Διαβάστε επίσης

Back to top button