Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιροΤοπικό Ποδόσφαιρο

Υπόθεση ΑΕΚ στη Δεοντολογίας: Συνέχεια στη δίκη με καταθέσεις για Αχαϊα και Φθιώτιδα

Η συγγνώμη στον Δημήτρη Μελισσανίδη από τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Φθιώτιδας, Κωνσταντίνο Σακελλάρη, και οι τρεις καταθέσεις του Δημήτρη Μπαλαφούτη της ΕΠΣ Αχαϊας, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Η συγγνώμη στον Δημήτρη Μελισσανίδη από τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Φθιώτιδας, Κωνσταντίνο Σακελλάρη, και οι τρεις καταθέσεις του Δημήτρη Μπαλαφούτη της ΕΠΣ Αχαϊας, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Όλα όσα ειπώθηκαν.

Η Φθιώτιδα και οι εκλογές στην ΕΠΣ Αχαϊας βρέθηκαν στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Δεοντολογίας, που συνεδρίασε την Τετάρτη 10/6, για την υπόθεση της ΑΕΚ, η οποία κινδυνεύει με -10 ενώ ο Δημήτρης Μελισσανίδης με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, για εμπλοκή τους στις εκλογές των ΕΠΣ.

Κατηγορούμενοι είναι ακόμη οι: Γιάννης Παπαδόπουλος, Άγγελος Δανιήλ (πρόεδρος ΕΠΣ Αχαΐας και μέλος ΕΕ ΕΠΟ), Κώστας Ντάσιος (αναπληρωτής ταμίας ΕΠΣ Αχαΐας) και Νίκος Αυλωνίτης (πρόεδρος ΕΠΣ Σάλας).

Για την ΕΠΣ Φθιώτιδας κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης, Κωνσταντίνος Σακελλάρης, που διευκρίνισε ότι στην  κατάθεση του δεν κάνει λόγο για συμβάν στις εκλογές της Ένωσης του αλλά σε διοικητικό συμβούλιο λίγο μετά την εκλογή του.

Η κατάθεση του κ. Σακελλάρη:

«Το συμβάν που έγινε ήταν στο πλαίσιο ενός συμβουλίου. Γύρω στο Σεπτέμβρη του 2017 έγινα πρόεδρος, διεκδικούσε τη θέση και ο κ. Κορδολαίμης, νυν πρόεδρος της Ένωσης. Τον Μάϊο του 2018 στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, είχα έντονη αντιπαράθεση με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, τα πράγματα ξέφυγαν τόσο που ο γιος μου είχε βάλει τα κλάματα. Είχαμε έντονα περιστατικά. Κάποια έβαζαν λάδι στη φωτιά, και έφτασε η κόντρα μας στο αποκορύφωμα. Το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με εκλογές, ήταν οπαδικό.

Ο κ. Παπαδόπουλος με πήρε τηλέφωνο και άρχισε να με βρίζει, και με κατηγόρησε ότι έβαλα κάποια δημοσιεύματα σε τοπικές ιστοσελίδες, με τα οποία δεν είχα σχέση. Μετά από 10 μέρες από το Διοικητικό Συμβούλιο μου έκαναν υπόμνημα αναδιάρθρωσης. Όλες αυτές τις ημέρες έριχναν λάδι στη φωτιά ότι θα παραπέμψω ΑΕΚ, Λαμία και Γιάννη Παπαδόπουλο στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Η αλήθεια είναι ότι βριστήκαμε, είπαμε κάποια πράγματα, αλλά κάποια στιγμή αποχώρησε και έμειναν οι υπόλοιποι.

Ο κ. Παπαδόπουλος μου εξήγησε ότι ήρθε στο Δ.Σ. γιατί είχε μάθει ότι θα έθετα θέμα παραπομπής του Παπαδόπουλου, της ΑΕΚ και της Λαμίας στη Δεοντολογίας. Ήρθε για αυτό, είπαμε αρκετά πράγματα και μετά αποχώρησε από τη διαδικασία. Δεν τον ξέρω τον ρόλο του και γιατί ήρθε. Δεν ήταν κάποιος άσχετος. Ήμουν πεπεισμένος ότι λειτουργούσε εκ μέρους συγκεκριμένης ομάδας. Εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι έκανα λάθος.

– Πρόεδρος: Εδώ δεν είναι καφενείο. Στήθηκε ολόκληρη δίκη και τώρα λέτε ότι έγινε λάθος; Οι εξηγήσεις που δώσατε ήταν πριν μιλήσετε με τον ερευνητή;

– Σακελλάρης: Πριν μιλήσω με τον ερευνητή ναι. Μου είπε «γιατί ανέφερες την ΑΕΚ»; Δώσαμε αμοιβαίες εξηγήσεις. Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση επειδή γνωριζόμαστε. Έχουμε ποδοσφαιρική σχέση. Του ζήτησα συγνώμη που ενέπλεξα την ΑΕΚ και κλείσαμε το τηλέφωνο ευγενικά. Ήταν πολύ ευγενής συνομιλία. Η ΑΕΚ δεν είχε σχέση με τη διαδικασία. Είχα κάνει μια ατυχή δήλωση. Είχα πει ότι από πίσω είναι η ΑΕΚ, αλλά έτσι έλεγε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και είπα και μια κουβέντα παραπάνω. Πριν από 7-8 μήνες που βρεθήκαμε με κ. Παπαδόπουλο είπαμε να αποσύρουμε τις μηνύσεις.

– Ευαγγελάτος (δικηγόρος Παπαδόπουλου): Εκείνη την ημέρα στο ΔΣ σας ζήτησε τον λόγο για τα δημοσιεύματα

– Σακελλάρης: Μου είπε «γιατί ασχολείσαι με εμένα»; Με άρση απορρήτου μπορεί να βρεθεί ποιος είναι ο συγγραφέας των δημοσιευμάτων. Μου έχει τύχει κι εμένα με πολλά δημοσιεύματα σε βάρος μου και για αυτό δεν θέλω να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Πάντα υπάρχουν δημοσιεύματα, ανωνυμία και δημιουργούν προβλήματα και αντιπαραθέσεις.

Ο Μπαλαφούτης, οι τρεις καταθέσεις και οι εκλογές της ΕΠΣ Αχαϊας

Για τις εκλογές της ΕΠΣ Αχαϊας τον Σεπτέμβριο του 2016 κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Μπαλαφούτης που είπε ότι δέχονταν απειλές και bullying για να μην ψηφίσει αλλά αρνήθηκε να πει το όνομα του ατόμου που τον απείλησε. Ήμουν πρόεδρος στην ΕΠΣ Αχαϊας. Έγινε μία προσπάθεια από τον Δανιήλ να καθαιρεθώ. Έκανα ασφαλιστικά μέτρα. Κέρδισα τα πρώτα και τα δεύτερα και έχασα μετά. Οι εκλογές έγιναν Σεπτέμβριο του 2016, το θέμα ήταν οι εκλογές της ΕΠΟ τον Οκτώβριο. Να μην πάω να ψηφίσω εγώ. Δεχόμουν απειλές απίστευτο bullying. Θα πήγαινα εγώ και άλλοι δύο. Με πήρε ένας τηλέφωνο και μου είπε «θα σε βρούνε κομμάτια εσένα και το γιο σου μέσα στο χαντάκι».

– Πρόεδρος: Ποιος σας πήρε τηλέφωνο;

– Μπαλαφούτης: Μου ανέφερε ένα όνομα που για λόγους ασφαλείας δικιάς μου δεν μπορώ να σας το πω, να σας το αναφέρω. Είχα πάει στον Εισαγγελέα για να αρθεί το απόρρητο του τηλεφώνου μου για συνομιλίες. Δεν θυμάμαι. Όχι δεν είχα κάνει. Ναι είχα κάνει μήνυση κατ’ αγνώστου. Που να θυμάμαι μετά από τόσα χρόνια. Ο κ. Παπαδόπουλος με έπαιρνε πολλά τηλέφωνα. Δεν με απείλησε ποτέ αλλά ήταν με έντονο τρόπο. Παντού κυκλοφορούν μπράβοι. Είχα και εγώ. Την ημέρα των εκλογών δεν με απείλησαν. Η άλλη παράταξη είχε περίεργους τύπους μαζί της. Ας τους πούμε μπράβους. Έψαχνα την κατάλληλη λέξη. Δεν ήξερα. Δεν είχα ενημέρωση. Ήρθα φοβισμένος. Ήμουν φοβισμένος και για αυτό άλλαξα την κατάθεσή μου. Δεν αναφέρθηκε στην ορθή επανάληψη το συμβάν. Δεν υπήρξε επεισόδιο με τον Παπαδόπουλο.

– Πρόεδρος: Ορθή επανάληψη σε κατάθεση; Μας σκότωσες…

– Μπαλαφούτης: Έχω δώσει 3 καταθέσεις κυρία πρόεδρε. Δεν ήξερα ότι δεν μπορούσα να ζητήσω την κατάθεσή μου.

Όχι δεν είχα μιλήσει με τον κ. Κούγια πριν έρθω στον ερευνητή. Το 2017 μίλησα και με τον Κούγια. Του είπα για τις απειλές που δεχόμουν. Δεν καταλαβαίνω το σύστημα του Ολυμπιακού ποιο είναι. Με τον κ. Κονταρό είμαστε φίλοι. Ο γιος του με τον γιο μου ήταν συμφοιτητές στην Πάτρα. Εγώ και ο γιος μου είμαστε ΑΕΚτσήδες. Ήμουν φοβισμένος στην πρώτη κατάθεση. Μετά θυμήθηκα και κατέθεσα πάλι.

– Επόμενη συνεδρίαση τη Δευτέρα 14/6.

– Στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο εκπρόσωπος σωματείου της ΕΠΣ Καρδίτσας κ. Τάντος είχε αρνηθεί, όταν ερωτήθηκε ότι είχε σχέση με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Μανώλη Παλάσκα. Στη συνεδρίαση της Πέμπτης, ο δικηγόρος Χάρης Γρηγορίου παρουσίασε φωτογραφία από ανάρτηση στο facebook όπου είναι μαζί η γυναίκα του κ. Ταντου, μαζί με Τάντο, και τον γιο του Μανώλη Παλάσκα. «Αυτό γιατί πρέπει επιτέλους να σταθμίσουμε την αξιοπιστία κάποιων. Είχε απαντήσει ο κ. Τάντος ότι δεν έχει κουμπαριά με τον κ. Παλάσκα. Είχε απαντήσει κατηγορηματικά αρνητικά»..

– Για την ΕΠΣ Φθιώτιδας, κατέθεσε ο Ιωάννης Διαμαντής. «Δεν υπήρξε κάποια ακραία συμπεριφορά σε εκείνο το Δ.Σ. Πιστεύω ότι ο λόγος της όξυνσης ήταν η πρόταση μομφής επτά μελών για τον κ. Σακελλάρη».

– Ο Γιώργος Ντζιαβίδας, εκπρόσωπος σωματείου της ΕΠΣ Φθιώτιδας κατέθεσε: «Υπήρχε αρκετή ένταση στο συμβούλιο. Υπήρχαν αρκετοί παράγοντες. Από ένα σημείο και έπειτα επειδή δεν μου άρεσε η κατάσταση και δεν έβγαζε πουθενά, σηκώθηκα κι έφυγα. Και άλλες φορές είχε ένταση, αυτή τη φορά είχε μεγάλη ένταση. Πρώτη φορά άκουσα το όνομα του εκεί, απλά το όνομα του, ότι είναι εκεί ο Γιάννης Παπαδόπουλος, δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν μπορούσα να καταλάβω, είχε και οχλαγωγία. Δεν παρατήρησα κάτι διαφορετικό εκείνη την ημέρα. Ούτε τον Δανιήλ ξέρω, ούτε τον Ντάσιο. Δεν ξέρω για ποιον λόγο με καλέσατε».

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button