ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Έπεσε μαχόμενος» ο ΠΑΣ Λαμία

Ο ΠΑΣ Λαμία βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, κατάφερε να ισοφαρίσει με γκολάρες του Αντέτζο και του Μπεχαράνο, η ποιότητα των αντιπάλων όμως έφεραν μία «βαριά» ήττα.

Ο ΠΑΣ Λαμία βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, κατάφερε να ισοφαρίσει με γκολάρες του Αντέτζο και του Μπεχαράνο, η ποιότητα των αντιπάλων όμως έφεραν μία «βαριά» ήττα.

Στο πλαίσιο της 7ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και για τον πρώτο αγώνα, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Λαμία στο γήπεδο της Τούμπας, τον οποίο και κέρδισε με τελικό σκορ 5-2.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ αρκετά νωρίς, απάντησε με εντυπωσιακό γκολ του Ντάνιελ Αντέτζο ενώ στο 2-1 του ΠΑΟΚ ο Ντάνι Μπεχαράνο είχε την απάντηση κάνοντας το 2-2.

Δυστυχώς όμως, η πίεση και η ποιότητα του «Δικεφάλου» έφεραν άλλα τρία γκολ και την ήττα με 5-2. Ντεμπούτο για Γκαζαριάν και Τζέιμς, άτυχος ο Βασιλακάκης ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 69΄ και δέκα λεπτά αργότερα αποχώρησε με τραυματισμό.

Κρατάμε ότι ο ΠΑΣ, παρόλο που είχε 9 βασικούς του ποδοσφαιριστές εκτός αποστολή, κατάφερε να πετύχει δύο γκολ στον ΠΑΟΚ και μάλιστα μέσα στην έδρα του, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι έστω και για ένα ημίχρονο κατάφερε να αντιδράσει για πρώτη φορά, μένοντας πίσω στο σκορ…

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Πάμπλο Γκαρσία έδωσε φανέλα βασικού στους Πασχαλάκη (αντι Ζ. Ζίβκοβιτς) Κρέσπο (αντί Βαρέλα), Ροντρίγκο (αντί Περέιρα), Τσιγγάρα (αντί Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς (αντί Μουργκ) και Σφιντέρσκι (αντί Κρμέντσικ) σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Από την άλλη ο Μιχάλης Γρηγορίου, άφησε εκτός αποστολής 9 βασικούς του ποδοσφαιριστές και οι μοναδικοί που αγωνίστηκαν στην αρχική ενδεκάδα σήμερα, ήταν ο Αντέτζο, ο Μπεχαράνο και ο Ρόμανιτς. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν αλλαγές του ροτέισον που έκανε ο Έλληνας τεχνικός.

Στο τέρμα ήταν ο Θεοδωρόπουλος, ενώ στα άκρα της άμυνας από τα αριστερά ήταν ο Σαραμαντάς και από τα δεξιά ο Προβυδάκης. Στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Αντέτζο, ο Λουκάς Βύντρα ο οποίος επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα και γενικά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του, φορώντας και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Στον άξονα, ο Μπεχαράνο μαζί με τον Γκούγκα ήταν αυτοί που ξεκίνησαν ως αμυντικά χαφ, ενώ πιο μπροστά τους σε δημιουργικό ρόλο ο Πίτι, για πρώτη φορά βασικός από την ημέρα που επέστρεψε.

Στα άκρα, είχαμε τον Γκαζαριάν δεξιά, ο οποίος έκανε και το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λαμίας, ενώ αριστερά ήταν ο Ρόμανιτς. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μπατσάνα Αραμπούλι.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κρατούν ενός λεπτου σιγή για τον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Παναγιώτη Κατσούρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα.

Στο ματς τώρα, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά όπως ήταν το φυσιολογικό και μόλις στο 3΄ πήρε και το πρώτο του κόρνερ, το οποίο παρόλο αυτά πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Κάποια φάση δεν βρήκε σε αυτή τη φάση ο «Δικέφαλος» το γρήγορο γκολ που έψαχνε όμως ήρθε. Μόλις στο 6΄ο Χρήστος Τζόλης άνοιξε το σκορ, έπειτα από λάθος απομάκρυνση του Θεοδωρόπουλου. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση του «κυανόλευκου» τερματοφύλακα και έκανε το κεφάλι το 1-0.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και ο σκόρερ του αγώνα μέχρι εκείνο το λεπτό, προσπάθησε να απειλήσει ξανά στο 8΄, πατώντας περιοχή όμως ο Προβυδάκης τον ανέκοψε πολύ σωστά.

Η αντεπίθεση της Λαμίας και η γκολάρα του Αντέτζο!

Αν και το γρήγορο γκολ του Τζόλη, «ξενέρωσε» κάπως τη Λαμία, οι παίκτες της δεν το παράτησαν το ματς και στο 10΄έγινε η προειδοποίηση. Ο Αραμπούλι έφυγε στην κόντρα, βρέθηκε απέναντι στον Πασχαλάκη και σε θέση πλάγια αριστερά, έκανε το σουτ αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας του είπε «όχι» σώζοντας την ομάδα του.

Από το κόρνερ όμως, ήρθε το 1-1. Ο Ντάνιελ Αντέτζο εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο των παικτών του ΠΑΟΚ και με ένα απίστευτο γυριστό σουτ έκανε ισοφάρισε για την ομάδα του. Εκρηκτική αντίδραση από τον Νιγηριανό κεντρικό αμυντικό, ο οποίος με το που είδε τη μπάλα στον αέρα, «όπλισε», γύρισε και σκόραρε!

Σημαντικό το γκολ αυτό για τον Αντέτζο και τη Λαμία, καθώς λίγες είναι οι φορές φέτος, όπου η ομάδα της Φθιώτιδας μένει πίσω στο σκορ και καταφέρνει να απαντήσει.

Αδυναμία απομάκρυνσης και γκολ!

Παρόλο που η Λαμία κατάφερε να απαντήσει στο γκολ του ΠΑΟΚ, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία δεν θα χρειαζόταν αρκετές ευκαιρίες για να βρει κι΄άλλο γκολ. Πόσο μάλλον αν του δίνεις στο πιάτο.

Στο 16΄ο Γκούγκα δεν μπόρεσε να απομακρύνει σωστά τη μπάλα από την περιοχή της Λαμίας, ο Ουάρντα προσπαθεί να πλασάρει, ο Προβυδάκης απομακρύνει τον κίνδυνο, όχι όμως σωστά και ο Σβαμπ, ολομόναχος σούταρε για το 2-1.

Ένα ακόμη τεράστιο λάθος από τους «κυανόλευκους» και δυστυχώς και αυτό το πλήρωσε με γκολ…

Ο επιμένων… νικά!

ΟΜΩΣ, ούτε μετά το 2-1 τα παράτησαν οι παίκτες του Γρηγορίου! Ένα ακόμη στημένο και ισοφάριση για τον ΠΑΣ Λαμία.

Στο 24΄ ο Πίτι εκτελεί ένα φάουλ για τη Λαμία, γεμίζοντας στο πίσω δοκάρι. Εκεί βρέθηκε ο Ντάνι Μπεχαράνο ο οποίος ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά κάνοντας το 2-2.

Ο διαιτητής Βάτσιος δεν κατοχύρωσε αρχικά το γκολ, καθώς σηκώθηκε η σημαία για οφ-σάιντ, όμως μετά την παρέμβαση του VAR, το τέρμα του Μπεχαράνο μέτησε κανονικά!

Και ενώ η κατοχή ήταν 65% υπέρ του ΠΑΟΚ και 35% υπέρ της Λαμίας, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία πέτυχε κι΄άλλο γκολ! Όμως, αυτή τη φορά δεν μέτησε!

Στο 29΄ ο Σφιντέρσκι στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου, με σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά δόθηκε επιθετικό φάουλ του Σβαμπ στον Αντέτζο και το 2-2 παρέμεινε.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Βύντρα πιέζεται από δύο ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων αλλά καταφέρνει να βγάλει τη μπάλα από την άμυνα και να απομακρύνει τον κίνδυνο. Η Λαμία απείλησε ξανά στο 33΄ όταν ο Ρόμανιτς γύρισε τη μπάλα προς το τέρμα του Πασχαλάκη, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας απομάκρυνε σε κόρνερ.

Αν εξαιρέσουμε τα δύο λάθη της άμυνας του ΠΑΣ Λαμία, τα οποία έφεραν και τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ, η ομάδα του Γρηγορίου εμφανίστηκε στα πρώτα 30 λεπτά μέσα στην Τούμπα, χωρίς κανένα άγχος, γνωρίζοντας την δυσκολία του ματς. Παρόλο αυτά, έδειξαν ότι ΚΑΝΕΝΑ ματς δεν θα αφήσουν να περάσει ανεκμετάλλευτο.

Τα 3΄επιπλέον χρόνος που έδειξε ο 4ος διαιτητής, ολοκληρώθηκε και το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες στο 2-2.

Το ταμείο του ημιχρόνου

Είναι φανερό εδώ και αρκετά παιχνίδια, πως η ψυχολογία του ΠΑΣ Λαμία δεν έχει καμία σχέση με αυτή του πρώτου γύρου. Οι παίκτες της Λαμίας, βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ και όχι απλά δεν τα παράτησαν αλλά ισοφάρισαν και μάλιστα μέσα στη Τούμπα και κόντρα στον ΠΑΟΚ. Πολύ σημαντικό παράσημο αυτό για τους «κυανόλευκους», οι οποίοι αν δεν είχαν και τα δύο λάθη στα δύο γκολ των γηπεδούχων ίσως να μιλάγαμε και για διαφορετικό σκορ στο πρώτο ημίχρονο.

Ξανά την κατοχή ο ΠΑΟΚ – Δοκάρι ο Ουάρντα

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν και πάλι αυτοί που είχαν την κυκλοφορία της μπάλας επισκέπτοντας συχνά την περιοχή της Λαμίας χωρίς ωστόσο να έχουν την μεγάλη φάση. Στο 59’ ο Σαραμαντάς έκανε φάουλ στον Σφιντέρσκι σε καλό σημείο ακριβώς στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο Ουάρντα ανέλαβε την εκτέλεση σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου ο οποίος ήλεγχε τη φάση.

Έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σφιντέρσκι να απειλήσει δοκιμάζοντας ένα δυνατό σουτ βρίσκοντας ωστόσο τον πορτιέρο της Λαμίας σε ετοιμότητα. Ο Πάμπλο Γκαρσία βλέποντας την ομάδα του να δυσκολεύεται επιθετικά πέρασε στο ματς τους Ελ Καντουρί και Κρμέτσικ θέλοντας να πάρει περισσότερα από τους δύο πιο φρέσκους ποδοσφαιριστές.

Αδράνησε ξανά η άμυνα, σκόραρε πάλι ο Τζόλης

Στο 68ο λεπτό οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που αποζητούσαν με τον Κρμέντσικ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα με προβολή να την στέλνει στο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου, με τον Τζόλη στη συνέχεια κάνει το 3-2.

Η Λαμία έψαξε μια τρίτη ισοφάριση στο παιχνίδι και στο 75′ το δυνατό σουτ του Γκαζαριάν, πέρασε ελάχιστα άουτ. Στό 78′ ο Κρμέντσικ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με τακουνάκι αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιτ.

Το τελείωσε στο 82΄ο Ροντρίγκο με γκολάρα – Κερασάκι από Κρμέντσικ στο 88′

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Ροντρίγκο με εκπληκτικό σουτ να κλειδώνει ουσιαστικά το ματς. Στο 82ο λεπτό με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα εκεί που ο Θεοδωρόπουλος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για το 4-2.

Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και το 5ο γκολ για τους γηπεδούχους στο 88′ από τον Κρμέντσικ ο οποίος έστειλε από σήμερα την ομάδα του στα ημιτελικά του θεσμού για το τελικό 5-2.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Τζόλης, Ζίβκοβιτς, Ουάρντα, Σφιντέρσκι.

Αναπληρωματικοί: Ταλιχμανίδης, Βαρέλα, Περέιρα, Νινούα, Καγκάβα, Ελ Καντουρί, Λάμπρου, Μουργκ, Κρμέντσικ

ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): 31 Θεοδωρόπουλος, 2 Προβυδάκης, 4 Αντέτζο, 24 Βύντρα, 3 Σαραμαντάς, 16 Μπεχαράνο, 8 Γκούγκα, 9 Πίτι, 18 Ρόμανιτς, 7 Γκαζαριάν, 19 Αραμπούλι

Αναπληρωματικοί: Κατσίκας, Ασίγκμπα, Βασιλακάκης, Τζέιμς, Μαργαρίτης, Νικολόπουλος, Βλαχομήτρος, Κωστίκας, Τσούκαλος

Διαβάστε επίσης

Back to top button