Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ρεκόρ από ΑΕΚ και… Πινέδα

Η ΑΕΚ σημείωσε ιστορική επίδοση παραγωγής ποδοσφαίρου στο 4-1 επί του Παναιτωλικού, ενώ ο Ορμπελίν Πινέδα έκανε ρεκόρ καριέρας. #slgr #aekfc #OrbelinPineda #αντίπαλοςΠΑΣΛαμία #SportsNews #season2022_2023

Η ΑΕΚ σημείωσε ιστορική επίδοση παραγωγής ποδοσφαίρου στο 4-1 επί του Παναιτωλικού, ενώ ο Ορμπελίν Πινέδα έκανε ρεκόρ καριέρας.

Μια εξαιρετική παράσταση πρόσφερε η ΑΕΚ στο κοινό της στο 4-1 επί του Παναιτωλικού στην Opap Arena. Και παρότι δεν επωφελήθηκε από κάποια απώλεια Ολυμπιακού ή/και Παναθηναϊκού, που κέρδισαν αργότερα στο γκολ, έδειξε ότι αποδίδει σίγουρα το ομορφότερο ποδόσφαιρο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κυριάρχησε πλήρως και το σκορ θα μπορούσε να έχει πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως η «Ένωση» μέτρησε 54 ενέργειες με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, επίδοση που συνιστά ρεκόρ από το 2019, όταν η Opta άρχισε να καταγράφει το συγκεκριμένο στατιστικό. Αξίζει να σημειωθεί πως το προηγούμενο ρεκόρ ήταν οι 52 από τον Παναθηναϊκό στο ματς με τον ΟΦΗ για την 16η αγωνιστική (1-1), όπου όμως αγωνίζονταν από το πρώτο δεκάλεπτο με παραπάνω παίκτη. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν 25 τελικές, εκ των οποίων οι 10 ήταν στην εστία.

Η ΑΕΚ, που έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 36 γκολ (32 έχει ο Ολυμπιακός, 28 ο Παναθηναϊκός, 26 ο ΠΑΟΚ και 25 ο Άρης), επιδεικνύει αξιοθαύμαστο πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Πέραν του Λιβάι Γκαρσία, που χθες έφτασε τα 10 γκολ στην Super League φέτος (και συνολικά τα 25 σε όλες τις διοργανώσεις με την ΑΕΚ σε 96 ματς) και μοιράζεται την κορυφή των σκόρερ με τον Νίκο Καρέλη, τα έξι τέρματα με την «Ένωση» έφτασε ο Ορμπελίν Πινέδα. Ο Μεξικανός μέσος από τον Ιανουάριο κιόλας έκανε ρεκόρ καριέρας σε γκολ σε πρωτάθλημα και ισοφάρισε την κορυφαία επίδοσή του σε σεζόν. Η προηγούμενη φορά που είχε αντίστοιχες επιδόσεις ήταν το 2014/15 στο Μεξικό, με τη φανέλα της Κερέταρο, όταν είχε 5 γκολ σε 29 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και άλλο ένα σε 12 ματς στο Κύπελλο. Φέτος μετρά ήδη 6 γκολ σε 20 εμφανίσεις και δεν είμαστε καν στα μισά.

Παράλληλα, ο Νόρντιν Άμραμπατ έφτασε χθες τέσσερα γκολ και ισάριθμες ασίστ φέτος με την ΑΕΚ, σε 16 εμφανίσεις. Πέρσι, σε σχεδόν διπλάσια ματς (31) είχε 6 γκολ και 4 ασίστ. Ο Μαροκινός, μάλιστα, έγινε διψήφιος σκόρερ, καθώς το χθεσινό ήταν το δέκατό του γκολ με την «Ένωση», ενώ έχει και 8 ασίστ σε 47 εμφανίσεις. Καθόλου άσχημα…

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button