Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Μίσσας: «Προχωράμε με περηφάνια και και με ηρεμία»

Μετά τον  πρώτο νοκ αουτ αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας μίλησε για το εντυπωσιακό παιχνίδι, απάντησε σε όσους τον κατηγόρησαν λέγοντας πως δεν είναι προπονητής υψηλού επιπέδου και τέλος αναφέρθηκε στο κοινό που υπήρχε στο γήπεδο για να στηρίξει τους διεθνείς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Μίσσας:

«Το σημαντικό σε παιχνίδια νοκ άουτ που είναι δύσκολα είναι η προετοιμασία. Προετοιμαστήκαμε ψυχολογικά και πνευματικά. Το κλειδί είναι η άμυνα και τα ριμπάουντ. Η Λιθουανία ήταν δεύτερη σε επιθετικά ριμπάουντ. Το βασικό για εμάς ήταν να σταματήσουμε τα πικ εν ρολ.

Κάθε στιγμή ήμασταν ήρεμοι και συγκεντρωμένοι και όλοι το πιστεύαμε. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Τώρα έχοντας περάσει δύσκολες στιγμές και δίχως να παίζουμε καλά, περάσαμε το… δεύτερο νοκ άουτ μετά την Πολωνία. Προχωράμε με περηφάνια και με ηρεμία, γνωρίζοντας ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε».

Για όσους τον κατηγορούσαν: «Είμαι περήφανος που προπόνησα γυναίκες. Υπάρχουν καλές γυναικείες ομάδες. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήξεραν την ιστορία μου στον χώρο με μετάλλια και διακρίσεις. Τώρα άρχισαν να διαβάζουν ιστορία μετά από αυτό το παιχνίδι»

Στην κάμερα της ΕΡΤ : «Προφανώς από την Ελλάδα θα το είπε κάποιος, γιατί είπαν ότι κάποιος από την Ελλάδα τους το είπε. Τα παιδιά ήταν εκπληκτικά σήμερα και τους έκαναν να … διαβάσουν ιστορία. Υπάρχει τέτοια λογική και διαδικασία, για εμάς την ελληνική φυλή, είναι να μην την… τσιγκλίσεις. Αρχίζει να αλλάζει μορφές, να ενώνεται.

Σε οτιδήποτε πλάνο είχαμε υπήρχε μια απόλυτη υποστήριξη από κάθε παιδί σε αυτό το κομμάτι. Και ο Παπαγιάννης και ο Μπουρούσης σταματούσαν τον Βαλαντσιούνας στο ένας εναντίον ενός, δεν χρειάστηκε να πάμε σε βοήθειες. Στη δεύτερη περίοδο που δεν έβαλαν εύκολα σκορ, πιέσαμε στην άμυνα. Ήμασταν πιο ήρεμοι και είχαμε καλύτερες επιλογές. Τώρα πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να κοιτάξουμε τον επόμενο αντίπαλο».

Για τον κόσμο στην εξέδρα: «Θα θέλαμε κόσμο, αλλά θα θέλαμε και την Ρωσία».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button