Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ατρόμητος-Ολυμπιακός: Για το κυνήγι της… κορυφής στο Περιστέρι οι Πειραιώτες

Ατρόμητος και Ολυμπιακός κοντράρονται απόψε στο Περιστέρι (22/1, 20:30), με τους «κυανόλευκους» να παλεύουν για τα playoffs και τους «ερυθρολεύκους» να θέλουν ξανά την κορυφή!

Ατρόμητος και Ολυμπιακός κοντράρονται απόψε στο Περιστέρι (22/1, 20:30), με τους «κυανόλευκους» να παλεύουν για τα playoffs και τους «ερυθρολεύκους» να θέλουν ξανά την κορυφή!

Ο Ατρόμητος θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό για 22η φορά για την A’ Eθνική/Super League με τους Ερυθρόλευκους να έχουν θετικό απολογισμό σε αυτές τις αναμετρήσεις, αλλά με την ομάδα του Περιστερίου να χάνει δύσκολα τα περισσότερα από τα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός έχει συνολικά 16 νίκες σε 21 αναμετρήσεις, αλλά οι 12 από αυτές είναι με διαφορά ενός γκολ (10 με 1-0 και 2 με 2-1).

Η πρώτη αναμέτρηση της ιστορίας τους στην Α’ Εθνική/Super League ήταν την 1η Απριλίου του 1973, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με το γκολ του Πέτρου Καραβίτη στο 21ο λεπτό.

Ακολούθησαν ακόμη δύο πανομοιότυπες νίκες με 1-0, με τον Μάικ Γαλάκο να σκοράρει σε αυτή του 1974-75 και τον Κώστα Δαβουρλή σε εκείνη της σεζόν 1975-76.

Το 1976-77 ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-2 στο πιο παραγωγικό σε γκολ ματς στην ιστορία των αναμετρήσεων με γηπεδούχο τον Ατρόμητο. Δύο γκολ από τον Πέτρο Καραβίτη, ένα από τον Λοσάντα και ένα αυτογκόλ του Τσουμάκη έδωσαν τη νίκη στους Ερυθρόλευκους, ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν ο Βαλλίδης και ο Μπεργελές.

Την σεζόν 1980-81 κλείνει το πρώτο διάστημα παρουσίας του Ατρομήτου στην Α’ Εθνική/Super League και πάλι ο Ολυμπιακός επικρατεί με 1-0 χάρη στο γκολ του Τάκη Λεμονή.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πάλι το 2005-06 και η παράδοση συνεχίστηκε, με τον Ιεροκλή Στολτίδη να είναι ο σκόρερ της νίκης με 1-0 του Ολυμπικού.

Την επόμενη σεζόν ήρθε η η πρώτη νίκη τρόμητος σημειώνει και την πρώτη του Ατρομήτου επί του Ολυμπιακού την μεγάλη κατηγορία, με 1-0 και σκόρερ τον Γιώργο Κορακάκη. Η ομάδα του Περιστερίου είχε πάρει ενδιάμεσα μια ισοπαλία ως φιλοξενούμενη στις 22 Δεκμεβρίου 1974 με 1-1 στο Στάδιο Καραϊσκάκης.

Ο Ολυμπιακός έχει τέσσερις διαδοχικές νίκες στις τελευταίες επισκέψεις του στην έδρα του Ατρομήτου, ενώ στις επτά τελευταίες μετρά έξι νίκες και μια ισοπαλία. Η τελευταία νίκη των γηπεδούχων είναι στις 27 Σεπτεμβρίου 2014 με ένα γκολ του Καραμανου (29’).

Ο Πέτρος Καραβίτης  και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με τρία γκολ είναι οι πρώτοι σκόρερ σε αυτές τις αναμετρήσεις, ενώ για τον Ατρόμητο δύο φορες δίχτυα έχει βρει ο Γιώργος Κορακάκης.

21 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

3 ΝΙΚΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

2 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

16 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 12-29

Πιθανές ενδεκάδες:

Ατρόμητος: Γιαννιώτης – Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Ντε Μποκ – Έρλινγκμαρκ, Γκονθάλεθ, Φριντζόνσον – Ροτάριου, Ρομπάιγ, Κιάρτανσον.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ντόη, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Ινμπομ Χουάνγκ – Φορτούνης (Μασούρας), Χάμες, Μπιέλ – Μπακαμπού.

Διαιτητές: Μανούχος (Λ.Δημητριάδης, Τριανταφύλλου, 4ος Ζαμπαλάς, VAR: Διαμαντόπουλος, Κόλλιας)

Διαβάστε επίσης

Back to top button