Α΄ ΦθιώτιδαςΤοπικό Ποδόσφαιρο

Η απάντηση της Πειθαρχικής Επιτροπής στην ανακοίνωση της Μαλεσίνας!

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Φθιώτιδας, απάντησε με ανακοίνωσή της στη χθεσινή ανάρτηση της Α.Ε Μαλεσίνας.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Φθιώτιδας, απάντησε με ανακοίνωσή της στη χθεσινή ανάρτηση της Α.Ε Μαλεσίνας.

Εχθές, η διοίκηση της Α.Ε Μαλεσίνας προχώρησε σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, στην οποία αναφερόταν στην εκδίκαση της ένστασης που είχε καταθέσει για τη συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Μάκη Λόζου στον αγώνα με τον Αστέρα Σταυρού.

Πριν από λίγα λεπτά, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΦ απάντησε στην ανάρτηση αυτή:

ΠΡΟΣ

ΤΟ ΔΙΟΙΚ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α.Ε. ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ 2008

Κύριε Πρόεδρε,

Μετά την ανακοίνωση του σωματείου ΑΕ Μαλεσίνας στο facebook της ομάδας, που αναπαράχθηκε και από Μ.Μ.Ε., εν σχέσει με τη διαδικασία της εκδίκασης της ένστασης της ΑΕ. Μαλεσίνας για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή του Αστέρα Σταυρού Σεραφείμ Λόζου στον μεταξύ τους αγώνα της 18.2.2023, αφήνοντας αιχμές για την αμεροληφία της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ.Φ., τα μέλη της Επιτροπής είμαστε υποχρεωμένοι, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της νομικής και ηθικής τάξεως, παρότι η σημερινή ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών, για την οποία εκφράζουμε την οδύνη μας, επισκιάζει τα πάντα στη Χώρα και όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα, να αναφέρουμε τα εξής:

Κατά τη συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής την 28.2.2023, όπου εκδικάστηκε η επίμαχη ένσταση, ζητήθηκε από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ε.Π.Σ.Φ. να παραβρεθούν στην συνεδρίαση, χωρίς δικαίωμα λόγου επί των νομικών και δικονομικών θεμάτων της ενστάσεως, απλώς και μόνο για να παράσχουν κάποιες διευκρινήσεις στα μέλη της Επιτροπής, εφόσον τούτο κρινόταν αναγκαίο, κυρίως επί διαδικαστικών ζητημάτων που σχετίζονταν με τους προβληθέντες λόγους της ενστάσεως (για την παραίτηση του σωματείου Προοδευτική Λάρυμνας από τον επίμαχο αγώνα κυπέλου της 15.2.2023 με αντίπαλο τον Αστέρα Σταυρού, για τον ορισμό ή μη διαιτητών για την αναμέτρηση αυτή κ.α.).

Ουδέποτε ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης συμμετείχαν κατ’ οιονδήποτε τρόπο στην διαδικασία, πλην των ανωτέρω διευκρινήσεων που παρείχαν και πολύ περισσότερο δεν εξέφρασαν καμία θέση υπέρ της ενιστάμενης ή υπέρ της καθ’ ης η ένσταση ομάδας ή επί της βασιμότητας της ενστάσεως, ούτε η Πειθαρχική Επιτροπή θα επέτρεπε ποτέ κάτι τέτοιο. Άλλωστε και σε κάθε περίπτωση, ούτε οι παριστάμενοι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Α.Ε. Μαλεσίνας, ούτε ο νομικός συμπαραστάτης τους, προέβαλαν κάποια ένσταση ή διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα της Ένωσης στη συνεδρίαση και η εκ των υστέρων ανακοίνωση του σωματείου μόνο ερωτήματα προκαλεί. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση παραβρέθηκε, χωρίς αντίρρηση κανενός, και ο Αντιπρόεδρος της Α.Ε. Μαλεσίνας, παρά την παρουσία του νομίμου εκπροσώπου της ομάδας (Προέδρου).

Θα πρέπει οι εκπρόσωποι της Α.Ε. Μαλεσίνας να γνωρίζουν ότι, μετά την εκδίκαση της ενστάσεως και την προθεσμία που δόθηκε στις ομάδες για την υποβολή συμπληρωματικών υπομνημάτων, θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη των μελών της Πειθαρχικής Επιτροπής για τη σύνταξη και έκδοση της αποφάσεως επί της επίμαχης ενστάσεως, κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς τη παρουσία κανενός εκ των διαδίκων ή τρίτου.

Θα πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό και σεβαστό από όλους, ότι η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.Φ. είναι ένα ανεξάρτητο και αμερόληπτο δικαιοδοτικό όργανο και τουλάχιστον για τα νυν μέλη της που την απαρτίζουμε δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε παρέμβαση στο έργο μας από οποιονδήποτε τρίτο, λειτουργούμε με γνώμονα τη ευσυνειδησία και τη νομική μας επάρκεια και κάθε δικαιοδοτική κρίση μας βασίζεται μόνο στους κανονισμούς της ΕΠΟ και τους λοιπούς κανόνες δικαίου. Κατά την επίμαχη συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή εκδίκασε την ένσταση κατά τρόπο νόμιμο, δίκαιο και αμερόληπτο, τηρώντας απόλυτα την ισονομία απέναντι στους διαδίκους και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της αμεροληφίας και εντιμότητάς της.

Διαβάστε επίσης

Back to top button