ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Λεβαδειακός-Λαμία: Μάχη ζωής και θανάτου

Ο Λεβαδειακός υποδέχεται τη Λαμία στις 17:00 για την 19η αγωνιστική της Super League.

Ο Λεβαδειακός υποδέχεται τη Λαμία στις 17:00 για την 19η αγωνιστική της Super League.

Πέντε αναμετρήσεις έχουν στην Super League ο Λεβαδειακός και η Λαμία, με την ομάδα της Φθιώτιδας να παραμένει αήττητη, αφού τα δύο παιχνίδια που έχουν γίνει με γηπεδούχο το Λεβαδειακό έχουν τελειώσει ισόπαλα και στα τρία στην έδρα της έχει δύο νίκες και μια ισοπαλία.

Οι δύο ομάδες έχουν σημαντικό παρελθόν την δεύτερη κατηγορία, το οποίο ξεκινά στην έδρα του Λεβαδειακού από το 1964-65 με το μεταξύ τους 1-1 (60’ αυτ. Μακρής  – 65’ Καρανικόλας).

Συνολικά στην έδρα του Λεβαδειακού αναμετρήθηκαν 8 φορές σε επίπεδο Β’ Εθνικής από το 1964 μέχρι και το 1979, με τους γηπεδούχους να έχουν τέσσερις νίκες, την Λαμία μια νίκη και τρεις αναμετρήσεις να τελειώνουν ισόπαλες.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες και στο Κυπέλλου Ελλάδος, σε μονό αγώνα την σεζόν 1987-88, όταν ο Λεβαδειακός αγωνιζόταν στην Α’ Εθνική/Super League και η Λαμία στην Γ’ Εθνική. Η νίκη της ομάδας της Βοιωτίας με 3-0 (6’ Τσάνας, 58’ Μαντζίκος, 83’ Λεμονής) άφησε εκτός από τον Α’ Γύρο την Λαμία.

Στα δώδεκα παιχνίδια που έχουν γίνει με γηπεδούχο τον Λεβαδειακό για όλες τις κατηγορίες και όλες τις διοργανώσεις μόλις μια φορά δεν έχει σημειωθεί γκολ και αυτό ήταν για την Super League, στην πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες, στις 6 Νοεμβρίου 2017.

2 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

– ΝΙΚΕΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

2 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

– ΝΙΚΕΣ ΛΑΜΙΑ

ΓΚΟΛ: 1-1

Πιθανές ενδεκάδες:
Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Μπάχανακ, Χαμοντ, Bήχος, Μεχία, Μουτίνιο, Δούμτσιος, Τορό, Τζημόπουλος, Τσάπρας, Βρακάς.

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Σλίβκα, Ντε Βινσέντι, Τσιλούλης, Μανούσος.

Διαιτητές: Ευαγγέλου (Κωσταράς, Πετρόπουλος, 4ος Βεργέτης, VAR: Τζήλος, Κωνσταντίνου)

Διαβάστε επίσης

Back to top button