Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Η Μ. Πρεβολαράκη στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Στόχος μου το μετάλλιο στο Παγκόσμιο»

Επιστροφή στην δράση. Η Μαρία Πρεβολαράκη είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει για πρώτη φορά σε αγώνες, μετά την καραντίνα του Μαρτίου και μάλιστα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά Πάλης που διεξήχθη στην Πολωνία.

Επιστροφή στην δράση. Η Μαρία Πρεβολαράκη είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει για πρώτη φορά σε αγώνες, μετά την καραντίνα του Μαρτίου και μάλιστα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά Πάλης που διεξήχθη στην Πολωνία. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την εμπειρία της σε αγώνες μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς και για το επικείμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Μαρία Πρεβολαράκη αναφέρθηκε στην καραντίνα και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές. Το θετικό, όπως είπε είναι ότι δόθηκαν άμεσα άδεια ώστε να προπονούνται οι αθλητές και δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

ΕΡ: Μαρία επιστροφή στην δράση, μετά από περίπου 8 μήνες. Πως ήταν η αναμονή για τους αγώνες σου είχε λείψει η διαδικασία;

«Είναι αρκετά μεγάλο το διάστημα που είχαμε μείνει χωρίς αγωνιστική δραστηριότητα οπότε όλοι περιμέναμε και θέλαμε αγώνες για να συμμετάσχουμε. Στην αρχή είχαν ανακοινωθεί 4 τουρνουά για αυτόν τον μήνα αλλά με την εξέλιξη ξανά της πανδημίας ακυρώθηκαν και τα τουρνουά, έτσι το μόνο που παρέμεινε σε ισχύ ήταν αυτό της Πολωνίας. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στο πρόγραμμα μας τελικά μας απέμεινε μόνο αυτό και έτσι ήρθαμε εδώ. Το να έχουμε ως κίνητρο τους αγώνες μας βοηθούσε πολύ ώστε η προπόνηση μας να κρατιέται σε υψηλούς ρυθμούς και αυτό μας βοηθάει πολύ».

ΕΡ: Το τουρνουά στην Πολωνία ήταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το παγκόσμιο. Ποια είναι τα συμπεράσματα που έβγαλες;
«Ήταν πολύ σημαντικό που συμμετείχαμε σε αυτούς τους αγώνες γιατί εντοπίσαμε κάποια λάθη τα οποία θα διορθώσουμε μέχρι το Παγκόσμιο. Οι αγώνες ήταν αρκετά δυνατοί και είμαστε ικανοποιημένοι με την εμφανίσει μας»

ΕΡ: Τώρα με τη νέα καραντίνα, ποιες είναι οι δυσκολίες για την προετοιμασία και πόσο σε προβληματίζει η συνέχεια;
«Η νέα καραντίνα μας δημιουργεί ξανά αρκετά προβλήματα.  Ευτυχώς αυτή την φορά άμεσα δόθηκαν οι βεβαιώσεις για να συνεχίσουμε την προετοιμασία μας για τους Ολυμπιακούς, χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ωστόσο το να προετοιμαζόμαστε σε εθνικό επίπεδο για το  παγκόσμιο πρωτάθλημα που έχουμε άμεσα αλλά και τους Ολυμπιακούς του χρόνου,  στο σύλλογο μας με δύο παρτενέρ είναι κάτι που μας περιορίζει αρκετά καθώς υπό άλλες συνθήκες θα είχαμε φύγει για προετοιμασία στο εξωτερικό ώστε να έχουμε πολλούς και υψηλού επιπέδου αθλητές να συναγωνιζόμαστε».

ΕΡ: Στο Παγκόσμιο ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Γι αυτό το παγκόσμιο έχουμε προσπαθήσει αρκετά παρά τα προβλήματα που μας δημιουργήθηκαν με την προηγούμενη καραντίνα.  Σίγουρα ο στόχος μας είναι ένα μετάλλιο. Μετα την περσινή πέμπτη θέση αλλά οι συνθήκες προετοιμασίας μας για όλους είχε αρκετές δυσκολίες»

ΕΡ:  Πριν το τουρνουά της Πολωνίας η Ομοσπονδία πραγματοποίησε καμπ προετοιμασίας. Πόσο σας βοήθησε και πόσο σημαντικό είναι ότι ήσασταν ξανά όλη η εθνική ομάδα μαζί;
«Σίγουρα μετά την καραντίνα κάθε προετοιμασία που έγινε ήταν θετική για εμάς και μας βοήθησε να ξανά μπούμε σε αγωνιστικούς  ρυθμούς και να φύγουμε από την μονοτονία και την άσχημη διάθεση που μας είχε προξενήσει η καραντίνα».

ΕΡ: Τέλος ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους αθλητές και στον κόσμο της Πάλης με αφορμή τη δεύτερη καραντίνα;

Είναι πολύ δύσκολο που ξανά βιώνουμε νέο κύμα εξάπλωσης και μια νέα καραντίνα και οφείλουμε όλοι να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες ώστε να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα όλο αυτό.

Διαβάστε επίσης

Back to top button