Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

SuperLeague 1: Οι αριθμοί της 19ης αγωνιστικής

Η 19η αγωνιστική της SuperLeague σε αριθμούς...

Η 19η αγωνιστική της SuperLeague σε αριθμούς…

Ο Ροντρίγκο Εραμούσπε σημείωσε το 7ο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και έσπασε την περσινή του επίδοση που ήταν τα 6 γκολ. Συνολικά έχει σημειώσει 15 τέρματα με την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα στην Super League και ήδη βρίσκεται στην 13η θέση των σκόρερ όλων των εποχών της ομάδας της Ηπείρου στην μεγάλη κατηγορία.

Η ΑΕΚ κατάφερε στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με τον Ιωνικό να σημειώσει δύο γκολ και να πάρει τη νίκη. Τα γκολ των Βίντα στο 82ο λεπτό και του Τσούμπερ στο 92ο ήταν εκείνα που δημιούργησαν την ανατροπή. Η ακριβώς προηγούμενη για τους Κιτρινόμαυρους στις 4 Φεβρουαρίου 2018, όταν στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό έκαναν το ίδιο με τα γκολ των Τσιγκρίνσκι (87’) και Γιακουμάκη (94) και πήραν τη νίκη με 2-1.

Δεν έχει καταφέρει να φύγει με νίκη από το γήπεδο του Περιστερίου ο Μίτσελ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει δημιουργήσει αρνητική παράδοση, αφού στις πέντε επισκέψεις του εκεί έχει τέσσερις ισοπαλίες και μια ήττα. Το 2013-14 είχε δύο ισοπαλίες, 0-0 για την Super League και 1-1 για το Κύπελλο Ελλάδος. Το 2014-15 υπήρξε ήττα με 1-0 για το πρωτάθλημα, ενώ αυτή τη σεζόν έχει μια ισοπαλία (2-2) για το Κύπελλο Ελλάδος και μια ισοπαλία (1-1) για την Super League.

Οι έξι από τις δέκα συνολικά νίκες που έχει ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι στα τελευταία 20 παιχνίδια, ενώ στα προηγούμενα 54 είχε μόλις τέσσερις νίκες. Σε αυτές τις αναμετρήσεις υπάρχουν και 17 ισοπαλίες.

Τις 200 επαγγελματικές συμμετοχές έφτασε ο Γιώργος Μύγας στην αναμέτρηση του Ιωνικού με την ΑΕΚ. Ο 29χρονος αμυντικός έκανε ντεμπούτο με τον Παναιτωλικό στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής στις 29 Σεπτεμβρίου 2012 στην εντός έδρας ήττα από την Καλλονή με 1-0 και ένα χρόνο αργότερα έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι στην Super League (Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0). Οι 126 από τις συμμετοχές του αφορούν την Super League, ενώ έχει σημεισει και ένα γκολ, πέρσι στην αναμέτρηση ΟΦΗ – Ιωνικός 2-3.

Στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ ακόμη δύο ποδοσφαιριστές του Ιωνικού έφτασαν σε σημαδιακό αριθμό συμμετοχών, ο Λευτέρης Χουτεσιώτης και ο Εμάνουελ Σάκιτς. Ο Χουτεσιώτης έφτασε τα 100 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Είχε κάνει το ντεμπούτο του με τα χρώματα του Ολυμπιακού απέναντι στον Πανθρακικό στις 3 Απριλίου 2016. Ο Σάκιτς πλέον έχει 100 παιχνίδια στην Super League με αυτές να μοιράζονται σε τρεις ομάδες, τον Ατρόμητο (28), τον Άρη (49) και τον Ιωνικό (13). Το ντεμπούτο του έγινε στις 8 Ιανουαρίου 2018 στην αναμέτρηση Απόλλων Σμύρνης – Ατρόμητος 0-3.

Τις 100 συμμετοχές στην Super League έφτασε ο Διαμαντής Χουχούμης, ο οποίος έχει αγωνιστεί στην κατηγορία με τρεις ομάδες, τον Παναθηναϊκό (39), τον Απόλλωνα Σμύρνης (25) και τον Παναιτωλικό (36). Το ντεμπούτο του είχε γίνει στις 29 Οκτωβρίου 2012 στην ισοπαλία (2-2) του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Διαβάστε επίσης

Back to top button