Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος: Σύγκρουση με διαφορετικούς στόχους στους «Ζωσιμάδες»

ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος τίθενται αντιμέτωποι στους «Ζωσιμάδες», στο δεύτερο ματς της 20ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος τίθενται αντιμέτωποι στους «Ζωσιμάδες», στο δεύτερο ματς της 20ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Η ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων μπορεί να έχει τις ρίζες της στο 1967-68 και την δεύτερη κατηγορία, αλλά οι περισσότερες από τις συναντήσεις τους είναι για την Α’ Εθνική/Super League.

Στα πρώτα χρόνια των αναμετρήσεων τους που είχαν έναν συνδυασμό δεύτερης και πρώτης κατηγορίας, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε, όχι μόνο να διατηρήσει αήττητη την έδρα του για δώδεκα παιχνίδια, αλλά και να σημειώσει μονό νίκες σε αυτό το διάστημα. Οι πέντε από αυτές ήταν για την Α’ Εθνική/Super League.

Αυτή η παράδοση δεν ήταν μόνο για την ομάδα της Ηπείρου, αλλά και γενική, μιας και δεν υπήρξε νίκη φιλοξενούμενου σε καμία από τις 25 πρώτες αναμετρήσεις τους και στις δύο έδρες.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2012 ο Ατρόμητος σημείωσε την πρώτη εκτός έδρας νίκη και ήταν για αναμέτρηση της Super League. Με τα γκολ του Τάτου και του Μήτρογλου πήρε τη νίκη με 2-1, ενώ για τον ΠΑΣ Γιάννινα σκόραρε ο Μπακαγιόκο.

Ακόμη και αυτό το διπλό της ομάδας του Περιστερίου αποτέλεσε εξαίρεση, αφού ακολούθησαν επτά αναμετρήσεις που οι γηπεδούχοι διατήρησαν το αήττητό τους. Δύο διαδοχικές νίκες, τον Φεβρουάριο του 2019 και τον Ιανουάριο του 2021 αποτέλεσαν την απάντηση του Ατρομήτου και έχτισαν ένα θετικό συντελεστή που θέλει την ομάδα του Περιστερίου να έχει μια ήττα στα τέσσερα τελευταία της παιχνίδια στα Γιάννινα.

Το 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στις 20 Μαρτίου 2021 είναι η μόνη νίκη του στα πέντε τελευταία ανεξάρτητα έδρας, με τον Ατρόμητο να έχει δύο νίκες και τα άλλα τρία ματς να έχουν ολοκληρωθεί με ισοπαλία.

Οι μισές από τις νίκες του ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα του είναι με σκορ 1-0 (5), ενώ ο Ατρόμητος έχει επικρατήσει τρεις φορές με τρία διαφορετικά σκορ. Υπάρχουν τέσσερις ισοπαλίες μεταξύ τους, από τις οποίες οι δύο είναι με σκορ 1-1.

17 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

10 ΝΙΚΕΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

4 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

3 ΝΙΚΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΓΚΟΛ: 27-10

Πιθανές ενδεκάδες:

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας – Σόρια, Παντελάκης, Ποζνάνσκι, Πήλιος – Ριένστρα, Καραχάλιος, Τζίνο – Παμλίδης, Τζίμας, Μπάλαν.

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης – Κεσχρίντα, Στρούγγης, Χατζηησαΐας, Αθανασίου – Έρλινγκμαρκ, Έντερ – Ροτάριου, Φριντζόνσον, Ρομπάιγ – Κιάρτανσον.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος
Βοηθοί: Κωνσταντίνου Ηλίας, Καραλής Ιωνάννης
4ος: Κατοίκος Κωνσταντίνος
VAR: Μανούχος Ευάγγελος, Νικολακάκης Βασίλειος

Διαβάστε επίσης

Back to top button