Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Δανεικοί, Ερασιτέχνες και ανανεώσεις: Η FIFA στριμώχνει στα σκοινιά τον Άρη

Μπορεί να πάρει δανεικούς; Μπορεί να ανανεώσει συμβόλαια που λήγουν; Μπορεί να μετατρέψει ερασιτέχνες σε επαγγελματίες;

Το SDNA έχει τις απαντήσεις που φέρνουν σε δεινή θέση τον Αρη μετά την απόφαση της FIFA.

To SDNA μετέδωσε αποκλειστικά την είδηση για την τιμωρία του Άρη από τη FIFA, με απαγόρευση μεταγραφών για δύο περιόδους: το ερχόμενο καλοκαίρι και τον Γενάρη του 2021 φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τους «κίτρινους» που, αν δεν δικαιωθούν στο CAS, δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές για να καλύψουν τα συμβόλαια που λήγουν στις 30/6.

Και τα συμβόλαια αυτά μόνο λίγα δεν είναι. Συγκεκριμένα πρόκειται για 14 ποδοσφαιριστές:

Αυτοί είναι οι (σε παρένθεση οι συμμετοχές και τα γκολ τους την τρέχουσα περίοδο στην Σούπερ Λίγκα):

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Χουλιάν Κουέστα (14), Απόστολος Τσιλιγγίρης (3).

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Φραν Βέλεθ (21, έχει συμφωνήσει με Παναθηναϊκό), Μίχαϊ Κόρχουτ (22), Ούγκο Σόουζα 8).

ΜΕΣΟΙ: Μπρούνο Γκάμα (24), Χαβιέ Ματίγια (24), Αμπού Μπα (14).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ντάνιελ Λάρσον (23/4 γκολ), Νικολά Ντιγκινί 23/5), Μπράουν Ιντέγε (19/7), Φιορίν Ντουρμισάι (6), Δημήτρης Διαμαντόπουλος (0), Μάρτιν Τόνσο (12).

Η επόμενη ημέρα της απόφασης αποτυπώνεται σε λίγες λέξεις: Όποιος φύγει, δεν έρχεται άλλος παίκτης στην θέση του!

Ο Άρης με βάση την απόφαση, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι ανανέωση των συμβολαίων που λήγουν και μάλιστα, πριν την ημερομηνία λήξης τους.

ΔΕΝ μπορεί να πάρει παίκτες από τις υποδομές και να τους κάνει επαγγελματίες.

ΔΕΝ μπορεί να αποκτήσει ποδοσφαιριστές με ελεύθερη μεταγραφή.

ΔΕΝ μπορεί να αποκτήσει δανεικούς.

ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Ντουρμισάι η μεταγραφή του οποίου είναι άκυρη.

ΔΕΝ μπορεί να κάνει μεταγραφές στα τμήματα υποδομής.

Το story της τιμωρίας

Η πέτρα του… σκανδάλου ήταν ο Φιορίν Ντουρμισάι που αποκτήθηκε τον Γενάρη και τελικά του εκδόθηκε δελτίο παρά την απαγόρευση μεταγραφών για χρέη ύψους 1.2 εκατ. ευρώ που εκκρεμούσε για τους «κίτρινους» και είχε αποκαλύψει στις 13/1 πάλι το SDNA.

Το story της υπόθεσης έχει ως εξής:

Μόλις είχε «σκάσει» η απόφαση, η Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ είχε ανακαλέσει το δελτίο του παίκτη και ο Άρης είχε προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο ζητώντας την ανάκληση της απόφασης.

Στο πλευρό του μάλιστα, στην εκδίκαση που είχε γίνει στις 23/1 είχε σταθεί και η ΕΠΟ. Συγκεκριμένα είχε παρασταθεί ο νομικός της σύμβουλος, Βασίλης Σαράκης, και είχε υποστηρίξει ότι τα χρέη αφορούσαν τον «παλιό» Άρη, την ομάδα δηλαδή που είχε μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης και είχε διαλυθεί. «Είναι δύο διαφορετικές νομικές οντότητες και οι συμβάσεις και οι οφειλές αφορούσαν την παλιά οντότητα και ΠΑΕ» είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο με ψήφους 3-0 είχε αποφανθεί ότι πρέπει να εκδοθεί το δελτίο στον παίκτη, παρά την τιμωρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

«Εξαφανίζει την υπ’ αριθμ. 556/17.01.2020 απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ (ΕΙΠ/ΕΠΟ). Ακυρώνει την ανάκληση του με αριθμό 1272042 δελτίου αθλητικής ιδιότητας, με το οποίο η «ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ “Ο ΑΡΗΣ” ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» απέκτησε με δανεισμό, την 03.01.2020, τον ποδοσφαιριστή ΦΙΟΡΙΝ ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΪ» ανέφερε η απόφαση., η οποία μάλιστα, είχε αποκαλύψει ότι ο ποδοσφαιριστής είχε αποκτηθεί ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, παρά τα λεγόμενα τότε για ελεύθερη μεταγραφή.

Ο Άρης, με… ατού οδηγό την απόφαση αυτή, είχε πάει στη FIFA και είχε ζητήσει να ανακληθεί η απαγόρευση μεταγραφών.

Και ήρθε τώρα η Παγκόσμια Ομοσπονδία, που όχι μόνο δεν δέχθηκε το αίτημα των «κίτρινων», του επέβαλε νέα τιμωρία ενώ και η ΕΠΟ θα κληθεί να πληρώσει σε καιρούς οικονομικά δύσκολους 500.000 ελβετικά φράγκα (475.000 ευρώ περίπου).

Διαβάστε επίσης

Back to top button