Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ολυμπιακός-ΟΦΗ: Για την επιστροφή στις νίκες κόντρα στους επικίνδυνους Κρητικούς

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει την αρχή για νέο σερί υποδεχόμενος τον ανεβασμένο-επικίνδυνο ΟΦΗ. #slgr #olympiacosfc #oficretefc #αντίπαλοιΠΑΣΛαμία #SportsNews #season2022_2023

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει την αρχή για νέο σερί υποδεχόμενος τον ανεβασμένο-επικίνδυνο ΟΦΗ. #slgr #olympiacosfc #oficretefc #αντίπαλοιΠΑΣΛαμία #SportsNews #season2022_2023

Δέκα διαδοχικές νίκες επί του ΟΦΗ εντός και εκτός έδρας μετρά ο Ολυμπιακός με τελευταία απώλεια βαθμών με την ομάδα της Κρήτης να είναι στις 21 Οκτωβρίου 2018 σε εκτός έδρας αγώνα, όπου ο ΟΦΗ επικράτησε με 1-0.

Στα εντός έδρας παιχνίδια του με τον ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός έχει και πάλι οκτώ διαδοχικές νίκες, με το σερί του να έχει ξεκινήσει από τις 29 Οκτωβρίου 2011 με την ισοπαλία 2-2 (44’ Τζιμπούρ, 62’ Μιραλάς – 74’ Μάντζιος, 77’ Γεωργίου).

Ο Ολυμπιακός έχει 40 νίκες σε 45 αναμετρήσεις και οι περισσότερες από αυτές είναι με 2-0, 2-1 και 3-0, αφού αυτά τα τρία σκορ έχουν επαναληφθεί από οκτώ φορές. Οι τέσσερις ισοπαλίες που έχουν σημειωθεί είναι με τέσσερα διαφορετικά σκορ και το ιδιαίτερο είναι πως μόλις ένα από τα 45 παιχνίδια τους με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό δεν είχε γκολ και ολοκληρώθηκε 0-0. Αυτό συνέβη στις 29 Μαρτίου 1992.

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ σε εντός έδρας αναμετρήσεις με τον ΟΦΗ, αφού έχει 9 και ακολουθεί ο Νίκος Αναστόπουλος με 5 τέρματα μαζί με τον Χασάν.

Τα περισσότερα τέρματα σε έναν αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες έχουν σημειωθεί στην μοναδική νίκη του ΟΦΗ στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης και ήταν στις 27 Μαΐου 1990, όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 4-0 στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου και ο ΟΦΗ σημειώσει πέντε γκολ στη συνέχεια και πήρε τη νίκη με 5-4.

Τέσσερις ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν σημειώσει χατ τρικ σε αγώνα με τον ΟΦΗ, το πρώτο ήρθε από τον Νίκο Αναστόπουλο, ακολούθησε αυτό του Τζόρτζεβιτς, του Καστίγιο και ο τελευταίος που το κατάφερε ήταν ο Χασάν.

45 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

40 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΚΟΣ

4 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

1 ΝΙΚΗ ΟΦΗ

ΓΚΟΛ: 118-31

Πιθανές ενδεκάδες
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Χουάνγκ – Μπιέλ, Χάμες, Μασούρας – Μπακαμπού

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μαντάς – Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής – Λάρσον, Περέα, Ντιουσέ, Τοράρινσον, Τοράλ – Ντίκο, Μπαλογιάννης

Διαιτητής: Παπαδόπουλος
Βοηθοί: Μεϊντάνας, Καραγκιζόπουλος
Τέταρτος: Πολυχρόνης
VAR: Γκορτσίλας, Νικολαΐδης

Διαβάστε επίσης

Back to top button