Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Οι αριθμοί της 20ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League

Δείτε τους αριθμούς της 20ης αγωνιστικής...

Ο Σέρχιο Αραούχο γίνεται ο 81ος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που συμπληρώνει 100 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος με την ομάδα. Ο επιθετικός των Κιτρινόμαυρων είχε κάνει ντεμπούτο στην Super League στις 5 Φεβρουαρίου 2017 στην αναμέτρηση ΑΕΚ – Βέροια 6-0. Γκολ σημείωσε στην 4η συμμετοχή του με την ΑΕΚ, στις 6 Μαρτίου 2017 στο Πανιώνιος – ΑΕΚ 1-1.

Από τις 15 Ιανουαρίου 2022 είχε να σκοράρει ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ δύο γκολ στον ίδιο αγώνα. Ο Κούρτιτς ήταν εκείνος που είχε σημειώσει τα δύο πρώτα γκολ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 3-0, ενώ το τρίτο είχε έρθει από τον Σβιντέρσκι. Ο Κουλιεράκης ήταν ο 13ος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου που σκοράρει φέτος για τον ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις και μόλις ο δεύτερος Έλληνας. Πέρσι είχε 20 διαφορετικούς σκόρερ, από τους οποίους οι δύο Έλληνες.

Ο Παναιτωλικός σημείωσε την 4η φετινή του εκτός έδρας νίκη, η οποία ήταν και η 30η στην ιστορία του στην Α’ Εθνική/Super League. Πέρσι, πάντως, είχε σημειώσει πέντε διπλά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος – ρεκόρ του στην Super League – και ένα ακόμη στα Playouts.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σημείωσε το 62ο γκολ του σε αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και πλέον βρίσκεται μόνος στην 13η θέση και άφησε πίσω του τους Τζιοβάνι και Καραπιάλη. Οδεύει προς την 10η θέση, όπου βρίσκονται τρείς ποδοσφαιριστές με 64 γκολ, οι Γιαννακόπουλος, Ίβιτς, Γαλάκος.

Το γκολ αριθμός 300 της φετινής Super League σημείωσε ο Μίκαελ Τσιρίνος, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο Βόλος – Παναιτωλικός 2-3 για τους γηπεδούχους. Το πρωτάθλημα του 2022-23 τρέχει με μέσο όρο γκολ 2,29, ενώ πέρσι ήταν στο 2,41 ανά αγώνα. Το 2020-21 ήταν στο 2.26, ενώ το 2019-20 στο 2,44.

Την 11η διαδοχική του νίκη απέναντι στον ΟΦΗ εντός και εκτός έδρας σημείωσε ο Ολυμπιακός, ο οποίος από τις 21 Οκτωβρίου 2018 που ηττήθηκε με 1-0 στην Κρήτη δεν έχει χάσει βαθμό σε αγώνα απέναντι στην ομάδα του Ηρακλείου. Αυτή είναι και η καλύτερη επίδοση του κόντρα στον ΟΦΗ, αφού μέχρι τώρα είχε έξι αγώνες με διαδοχικές νίκες και το είχε σημειώσει σε δύο διαφορετικά διαστήματα στην ιστορία των δύο ομάδων στην Α’ Εθνική/ Super League.

Από τις 18 Φεβρουαρίου 2017, όταν είχε επικρατήσει με 5-0 στην Τρίπολη έχει να φύγει νικητής σε αγώνα πρωταθλήματος από την έδρα του Αστέρα ο Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι ηττήθηκαν για δεύτερη διαδοχική χρονιά και παράλληλα έκαναν την πρώτη τους φετινή απώλεια στην Περιφέρεια, αφού μέχρι τώρα είχαν έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Διαβάστε επίσης

Back to top button