Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Μεταγραφή… τίτλου η Άρσεναλ με Ζορζίνιο

Ο Ζορζίνιο άλλαξε ομάδα, αλλά όχι και πόλη, μόνο γειτονιά.

Ο Ζορζίνιο άλλαξε ομάδα, αλλά όχι και πόλη, μόνο γειτονιά.

Ο Ιταλός διεθνής μέσος θα μετακινηθεί από το δυτικό Λονδίνο και την Τσέλσι στο βόρειο μέρος της αγγλικής πρωτεύουσας, προκειμένου να φορέσει τη φανέλα της Άρσεναλ, που ανακοίνωσε απόψε (31/1) την απόκτησή του.

Εκτός από τις σχεδόν 500 συμμετοχές σε συλλόγους κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Ζορζίνιο είναι βασικότατος στην Εθνική Ιταλίας για περισσότερα από πέντε χρόνια, πραγματοποιώντας 46 εμφανίσεις και κατακτώντας το Euro 2020 με τη «σκουάντρα ατζούρα».

Από τότε που εντάχθηκε στην Τσέλσι, ο Ζορζίνιο κατάκτησε με τους «Μπλε» το UEFA Champions League, το UEFA Europa League, το UEFA Super Cup και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ακαδημία Νέων στην ιταλική Βερόνα, όπου πέρασε τέσσερις σεζόν στην ανδρική ομάδα, κάνοντας 96 εμφανίσεις πριν μετακομίσει στη Νάπολι.

Εκεί κέρδισε το Coppa Italia και το Σούπερ Καπ Ιταλίας το 2014, κάνοντας 160 εμφανίσεις κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων του στους «παρτενοπέι».

«Ο Ζορζίνιο είναι ένας καταξιωμένος επαγγελματίας με ισχυρή νοοτροπία που φέρνει ποιότητα και εμπειρία στην ομάδα μας», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Άρσεναλ, Έντου.

«Είναι ένας παίκτης που ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού μας κι έρχεται μαζί μας σε μια πολύ καλή στιγμή, όπου μπορεί να συνεισφέρει σε μια θέση-κλειδί για να διατηρήσει την ορμή μας. Καλωσορίζουμε τον Ζορζίνιο στην Άρσεναλ».

Ο τεχνικός των «Κανονιέρηδων», Μίκελ Αρτέτα, πρόσθεσε: «Ο Ζορζίνιο είναι ένας παίκτης στη μεσαία γραμμή με ευφυΐα, βαθιές ηγετικές ικανότητες και τεράστια εμπειρία, τόσο της Premier League όσο και διεθνή. Έχει κερδίσει τίτλους στην καριέρα του, αλλά εξακολουθεί να είναι “πεινασμένος” κι έχει τεράστια διάθεση να συνεισφέρει εδώ».

Ο Ζορζίνιο θα φορέσει τη φανέλα με το νούμερο 20 και θα ενσωματωθεί άμεσα στη νέα ομάδα του, που παίζει το Σάββατο με την Έβερτον.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button