Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Aποφασίζει την Παρασκευή για αναδιάρθρωση η Σούπερ Λίγκα

Αναμένονται (;) εξελίξεις στο τέλος της εβδομάδας...

Την ερχόμενη Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, θα συνεδριάσει το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας με ένα από τα θέματα να είναι η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος.

Θα συζητηθεί η πρόταση της Σούπερ Λιγκ 2 που έχει προτείνει να ανέβουν απευθείας οι δύο πρώτες ή οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και στις δύο περιπτώσεις να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από τη Σούπερ Λιγκ 1.

Υπέρ την αύξησης των ομάδων έχουν ήδη ταχθεί αρκετές ομάδες της Σούπερ Λίγκας, ωστόσο η NOVA έχει δηλώσει αρνητική σε αυτό το ενδεχόμενο.

Ωστόσο, η εκκρεμοδικία που υπάρχει στην υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης, λόγω αδυναμίας σύνθεσης της Επιτροπής Εφέσεων επηρεάζει και την προτελευταία θέση της βαθμολογίας, αφού αν επιστραφούν οι επτά βαθμοί στην Ξάνθη τότε θα τερματίσει στη 12η θέση, αφήνοντας προτελευταίο τον Παναιτωλικό.

Αυτό σημαίνει ότι αγώνες μπαράζ μεταξύ της Ξάνθης και του Απόλλωνα Σμύρνης για μια θέση στη Σούπερ Λίγκας είναι δύσκολο να γίνουν και αυτό θα πυροδοτήσει τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση και θα αποτελέσει βασικό επιχείρημα για τους υποστηρικτές της.

Τέλος πρέπει να τονιστεί ότι για να ληφθεί απόφαση αύξησης των ομάδων της Σούπερ Λίγκας πρέπει να συμφωνήσουν τα 3/4 των μελών του συνεταιρισμού.

Διαβάστε επίσης

Back to top button