Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Φιλιππάκος: «Αυθαίρετη, ξαφνική και αναιτιολόγητη απόφαση του κ. Αυγενάκη, χωρίς εύλογη βάση»

Ο πρόεδρος της Athens Kallithea FC, Θεόδωρος Φιλιππάκος λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο ΔΣ της SL2 χαρακτήρισε, «αυθαίρετη, ξαφνική και αναιτιολόγητη απόφαση» την κίνηση του υφυπουργού Αθλητισμού να ψαλιδίσει τα έσοδα των ομάδων της SL2 από την φορολόγηση του στοιχήματος.

Ο πρόεδρος της Athens Kallithea FC, Θεόδωρος Φιλιππάκος λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο ΔΣ της SL2 χαρακτήρισε, «αυθαίρετη, ξαφνική και αναιτιολόγητη απόφαση» την κίνηση του υφυπουργού Αθλητισμού να ψαλιδίσει τα έσοδα των ομάδων της SL2 από την φορολόγηση του στοιχήματος.

«Φωτιές» άναψε η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού να ψαλιδίσει από το ποσό των 5,1 εκατ. ευρώ που επρόκειτο αρχικά να λάβουν οι 24 ομάδες της SL2 (Οι Β ομάδες των Big4 βρίσκονται εκτός χρηματοδότησης, όπως και οι Απόλλων Λάρισας, Ηρόδοτος επειδή δεν αδειοδοτήθηκαν), σε μόλις 1,7 εκατ. ευρώ από την φορολόγηση του στοιχήματος.

Κάτι που μεταφράζεται σε μόλις 70.000 ευρώ για κάθε ομάδα! Το αυριανό ΔΣ (2/2, 11.00) αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον αφού υπάρχουν σύλλογοι που απειλούν με αποχώρηση από το πρωτάθλημα ζητώντας την αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων όλων των ομάδων της κατηγορίας.

Ο πρόεδρος της Athens Kallithea FC, από τις πλέον συνεπείς και σωστά οργανωμένες ομάδες της SL2, Θεόδωρος Φιλιππάκος, εξέφρασε την θέση του αθηναϊκού συλλόγου για όσα τραγελαφικά συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην κατηγορία!

«Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η Athens Kallithea FC έχει συγκροτήσει μία ομάδα ιδιοκτητών και διαχείρισης με σημαντική εμπειρία σε αμερικανικά αθλήματα και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και έχει φέρει στην Ελλάδα εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις από το εξωτερικό.

Με την ανάπτυξη του συγκεκριμένου πρότζεκτ, η Athens Kallithea FC δεν εστιάζει μόνο στην επίτευξη των στόχων της ομάδας, αλλά και στη συνεργασία με άλλα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη και τη συμμετοχή σε ένα κοινό όραμα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου προκειμένου να αναπτύξει τη δυναμική του σε υψηλά ευρωπαϊκά στάνταρ.

Η αυθαίρετη, ξαφνική και αναιτιολόγητη απόφαση του κ. Αυγενάκη να μειώσει τη χρηματοδότηση από τη φορολόγηση του Στοιχήματος στις ομάδες της Super League 2 δεν έχει καμία εύλογη βάση και υποβαθμίζει τις προσπάθειες της ομάδας μας και των υπολοίπων ομάδων που λειτουργούν με φιλοδοξία και ακεραιότητα.

Πράγματι, υπάρχουν προβλήματα σε αθλητικό και οικονομικό επίπεδο που μπορούν και πρέπει να λυθούν. Όμως, το μόνο που θα καταφέρει αυτή η απόφαση είναι να επιδεινώσει την τρέχουσα κατάσταση, τιμωρώντας ταυτόχρονα τις ομάδες όπως η Athens Kallithea FC για συστημικά προβλήματα που υφίστανται εδώ και πολύ καιρό.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι η ανεπαρκής, στη σύλληψή της, οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με εμπειρία, όραμα, και διάλογο, όχι με επιφανειακές αντιδράσεις».

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button