ΜπάσκετΤοπικά Σπορ

«Κατοστάρα» και στα Τρίκαλα για τον Έσπερο Λαμίας!

«Ασταμάτητος» ο Έσπερος Λαμίας και στο ντέρμπι με τα Τρίκαλα Basket.

«Ασταμάτητος» ο Έσπερος Λαμίας και στο ντέρμπι με τα Τρίκαλα Basket.

Ακολουθεί ρεπορτάζ του Stereabasket.gr:

Στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής ο Έσπερος My ΚΤΕΟ Λαμίας πήρε σπουδαίο διπλό κερδίζοντας μέσα στα Τρίκαλα την τοπική ομάδα που μέχρι τώρα είχε μόλις μια ήττα στο πρωτάθλημα, με 96-103, κάνοντας…άλμα τίτλου και δείχνοντας παράλληλα προς όλους ποιος είναι το αφεντικό του ομίλου!

Οι φιλοξενούμενοι ήταν άψογοι στην επίθεση, είχαν ψυχή, πάθος για τη νίκη, αλλά και απόλυτη συγκέντρωση όταν τα Τρίκαλα γύρισαν τον αγώνα και προηγήθηκαν 3′ για το τέλος με 92-91!

Εκεί, ο Έσπερος έδειξε ψυχικά αποθέματα καταφέρνοντας να ελέγξει το ντέρμπι και να φτάσει τελικά σε μια μεγάλη νίκη από αγωνιστικής και ψυχολογικής πλευράς, με το εντυπωσιακό 96-103!

Ισορροπημένο το πρώτο 10λεπτο του ντέρμπι, με τον Έσπερο να προηγείται με 21-23. Η συνέχεια όμως ανήκε στην ομάδα του Σοφογιάννη, που με πολύ καλές επιλογές στην επίθεση και εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο στο +12 (42-54)!

Ο Έσπερος διατήρησε την απόσταση ασφαλείας και στη γ’ περίοδο (65-76), με την ίδια…συνταγή, καθώς οι φιλοξενούμενοι εξακολούθησαν να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση.

Στη δ’ περίοδο ο αγώνας έγινε ντέρμπι και τα Τρίκαλα προσπέρασαν στο 37′ με 92-91! Στο κρίσιμο σημείο όμως ο Έσπερος είχεσωστές επιλογές, πήρε εκ νέου το προβάδισμα και τελικά έφτασε σε μια μεγάλη νίκη, τη μεγαλύτερη της σεζόν, με 96-103!

Διαιτητές: Ταρενίδης Κ.-Κοϊμτζόγλου-Μπακάλης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-23, 42-54, 65-76, 96-103.

Διαβάστε επίσης

Back to top button