Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

FIFA: Οι αριθμοί που «χαρακτήρισαν» την εβδομάδα

Από τον Τόμας Μίλερ στον Χάρι Κέιν και τον Γιουσούφ Γιαζίτσι, από τον Μαρσέλο Γκαγιάρδο στον Σέρχιο Ράμος, τον Λιονέλ Μέσι και την Έλεν Γουάιτ και από την Μάιντς στην Γκλάντμπαχ και τον Σορέρ, αυτοί είναι οι αριθμοί που «χαρακτήρισαν» την εβδομάδα, όπως τους καταγράφει η ιστοσελίδα της FIFA:

Από τον Τόμας Μίλερ στον Χάρι Κέιν και τον Γιουσούφ Γιαζίτσι, από τον Μαρσέλο Γκαγιάρδο στον Σέρχιο Ράμος, τον Λιονέλ Μέσι και την Έλεν Γουάιτ και από την Μάιντς στην Γκλάντμπαχ και τον Σορέρ, αυτοί είναι οι αριθμοί που «χαρακτήρισαν» την εβδομάδα, όπως τους καταγράφει η ιστοσελίδα της FIFA:

547- O Tόμας Μίλερ έπαιξε το 548ο του παιχνίδι για τη Μπάγερν το Σάββατο, ξεπερνώντας τον Χανς-Γκεόργκ. Μόνο ένας παίκτης από το 1965, έχει περισσότερους αγώνες, ο Γκέρντ Μίλερ, με 565 παιχνίδια.

300- Ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο έφτασε στον 300ο αγώνα του ως προπονητής της Ρίβερ Πλέιτ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, κέρδισε 157 παιχνίδια, έχασε 83 και 59 ολοκληρώθηκαν με ισοπαλία.

200 -Ο Χάρι Κέιν σημείωσε το 200ο του γκολ για την Τότεναμ, και έγινε ο τρίτος παίκτης που έφτασε στο ορόσημο για το σύλλογο. Το γκολ του στη νίκη (3-1) επί της Λουντογκόρετς ήταν επίσης το 100ο εκτός έδρας γκολ του και ήρθε στην 300η εμφάνισή του για την ομάδα. Στη συνέχεια, ο Κέιν σκόραρε, φτάνοντας τα 150 γκολ στην Premier , βοηθώντας την ομάδα του να εξασφαλίσει τη νίκη επί της Γουέστ Μπρόμιτς. Μόνο δύο παίκτες στην ιστορία της Premier League έχουν φτάσει σε αυτό το ορόσημο σε λιγότερα παιχνίδια από τον Κέιν (218): ¨Αλαν Σίρερ (212) και Σέρχιο Αγουέρο (217).

100 – Ο Σέρχιο Ράμος σημείωσε το 100ο γκολ του για τη Ρεάλ Μαδρίτης σε όλες τις διοργανώσεις όταν άνοιξε το σκορ στη νίκη (3-2) έναντι της Ίντερ στο Champions League

50- τα γκολ στην FA Women Super League ήταν το ορόσημο που πέτυχε η Έλεν Γουάιτ το Σάββατο. Η επιθετικός της Αγγλίας σημείωσε δύο στην νίκη με 8-1 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Μπρίστολ Σίτι, και έγινε η δεύτερη παίκτρια μετά τη Βιβιάν Μιεντέμα της ‘Αρσεναλ

28 – Η Μάιντς έχει μετατρέψει σε γκολ καθένα από τα 28 τελευταία πέναλτι που έχει εκτελέσει στην Bundesliga. Mία πορεία που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2013, έως τα δύο γκολ από το σημείο του πέναλτι στην ισοπαλία 2-2 του Σαββάτου με την Σάλκε .

26- Το 6-0 της Γκλάντμπαχ επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ σηματοδότησε την πρώτη νίκη γερμανικής ομάδας στο Champions League σε ουκρανικό έδαφος ,σε 26 χρόνια. Η τελευταία φορά, ήταν όταν η Μπάγερν έρδισε 4-1 στο Κίεβο.

7- Επτά χρόνια και έξι μήνες μετά την τελευταία του φορά που έφτασε από τον πάγκο για να σκοράρει στη La Liga – εναντίον της Μπέτις τον Μάιο του 2013 – ο Λιονέλ Μέσι επανέλαβε το κατόρθωμά του εναντίον των ίδιων αντιπάλων το Σάββατο. Ήταν η πέμπτη φορά στην αξιοθαύμαστη καριέρα του Αργεντινού που σημείωσε δύο γκολ ως αλλαγή.

3- Ο Κάρλος Σολέρ έγινε ο πρώτος παίκτης που σημείωσε τρία πέναλτι σε έναν αγώνα της La Liga τον 21ο αιώνα, καθώς η Βαλένθια κέρδισε με 4-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης την Κυριακή το απόγευμα.

2- Ο Γιουσούφ Γιαζιτσί της Λιλ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που σημείωσε δύο εκτός έδρας χατ-τρικ σε μία μόνο σεζόν. Ο Τούρκος διεθνής και τα τρία γκολ στη νίκη της Λιλ με 3-0 επί της Μίλαν στο Μιλάνο στο Europa League την Πέμπτη και σημείωσε τα τρία στην εναρκτήρια νίκη 4-1 επί της Σπάρτης Πράγας. Η νίκη εναντίον της Μίλαν «έσπασε» το αήττητο σερί της ιταλικής ομάδας μετά από 24 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο του συλλόγου για 24 χρόνια.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button