Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ατρόμητος-ΑΕΚ: Για τη διατήρηση στην κορυφή η… υποψιασμένη «Ένωση», σε τροχιά 6άδας οι Περιστεριώτες

Ο Ατρόμητος φιλοξενεί την ΑΕΚ στο Περιστέρι (5/2, 17:30), με την «Ένωση» να πηγαίνει... υποψιασμένη για να διατηρηθεί στην κορυφή και τους γηπεδούχους να στοχεύουν στην 6άδα.

Ο Ατρόμητος φιλοξενεί την ΑΕΚ στο Περιστέρι (5/2, 17:30), με την «Ένωση» να πηγαίνει… υποψιασμένη για να διατηρηθεί στην κορυφή και τους γηπεδούχους να στοχεύουν στην 6άδα.

Αναμετρήσεις με λίγα γκολ είναι συνήθως αυτές ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ με γηπεδούχο την ομάδα του Περιστερίου.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι οκτώ από τις δέκα τελευταίες συναντήσεις τους έχουν κριθεί στο ένα γκολ, με τις πέντε να έχουν τελειώσει 1-0 υπέρ των γηπεδούχων και στις τρεις να έχει επικρατήσει η ΑΕΚ 1-0.

Τη ρουτίνα έχουν σπάσει το 1-1 του 2017-18 και η περσινή νίκη των Κιτρινόμαυρων με 2-0.

Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 20 φορές με γηπεδούχο τον Ατρόμητο, ο οποίος ως νεοφώτιστος το 1972-73 επικράτησε με 1-0 (61’ Μισαηλίδης) και στην δεύτερη χρονιά του στην Α’ Εθνική/Stoiximan Super League σημειώθηκαν τα περισσότερα γκολ σε συναντήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες με το τελικό 2-2 (85’ Κότσαλος, 90’ Παντελίδης – 10’ Τσάμης, 75’ Αρδίζογλου) να σφραγίζει τις προσπάθειες τους.

Το 1-0 υπέρ του Ατρομήτου είναι το δημοφιλέστερο σκορ με έξι παρουσίες και ακολουθεί το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ με έντεκα. Οι τρεις από τις έξι ισοπαλίες τους είναι με 1-1, ενώ υπάρχουν δύο παιχνίδια που δεν έχουν σημειωθεί γκολ (0-0) και το 2-2 του 1974-75.

Μόνο ο Ίσμαελ Μπλάνκο έχει καταφέρει να βρει γκολ σε δύο διαδοχικά παιχνίδια των δύο ομάδων, αφού έκρινε το 0-1 του 2009-10 και το 2010-11 σημείωσε το γκολ της ΑΕΚ στην ισοπαλία με 1-1, ενώ για τον Ατρόμητο είχε σκοράρει ο Αναστασάκος.

20 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

6 ΝΙΚΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

6 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

8 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 13-16

Οι πιθανές συνθέσεις:

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης – Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Ντε Μποκ – Έρλινγκμαρκ, Έντερ Γκονζάλεθ, Φριντζόνσον – Ροτάριου, Κιάρτανσον, Ρομπάιγ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Άμραμπατ, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα – Γκαρσία, Αραούχο.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Α’ βοηθός: Πολυχρόνης Κωσταράς
Β’ βοηθός: Ρέινχαρντ Μπουξμπάουμ
4ος διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης
VAR: Στέφανος Κουμπαράκης

Διαβάστε επίσης

Back to top button