ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Πήρε την ισοπαλία… άξιζε κάτι παραπάνω!

Στο... μηδέν κόλλησαν Ατρόμητος και Λαμία στο Περιστέρι, παίρνοντας από έναν βαθμό μετά τη «λευκή ισοπαλία» στην μεταξύ τους αναμέτρηση, για την 5η αγωνιστική της Super League 1.

Στο… μηδέν κόλλησαν Ατρόμητος και Λαμία στο Περιστέρι, παίρνοντας από έναν βαθμό μετά τη «λευκή ισοπαλία» στην μεταξύ τους αναμέτρηση, για την 5η αγωνιστική της Super League 1.

Παρά το γεγονός ότι αμφότερες οι ομάδες δημιούργησαν καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, καμία από τις δύο δεν τα κατάφερε, με τον Ατρόμητο να είναι ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο και τη Λαμία να είναι πιο απειλητική στο δεύτερο.

Είχε δοκάρι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Ντε Βινσέντι η Λαμία, διπλό δοκάρι είχε και ο Ατρόμητος στο 90’+6′, μετά από εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Γκονζάλες!

Έτσι, μετά το τελικό 0-0 ο Ατρόμητος συνεχίζει με μόλις μία ήττα (αυτή στην έδρα του ΠΑΟΚ) στις πέντε πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος, ενώ η Λαμία ψάχνει ακόμα το πρώτο της τρίποντο (3 ισοπαλίες και 2 ήττες).

Στο μυαλό των κόουτς:

Με 4-3-3 παρέταξε τον Ατρόμητο ο Κρις Κόλμαν, με τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια, τον Κεσχρίντα στο δεξί άκρος της άμυνας, τον Ντε Μποκ στο αριστερό και τους Χατζηισαΐα, Σουάρεθ δίδυμο σέντερ μπακ. Στον άξονα ο Κούεν ξεκίνησε σαν εξάρι, με τους Γκονζάλες και Φριντζόνσον μπροστά του. Στο δεξί άκρο της επίθεσης βρέθηκε ο Κλωναρίδης, ο Ρομπάιγ στο αριστερό και ο Κιάρτανσον ήταν ο σέντερ φορ.

Από την άλλη, ο Τζιανλούκα Φέστα επέλεξε 4-2-3-1, με τον Σαράνοφ τερματοφύλακα και τους Σίμον, Αντέτζο, Κορνέζο και Γκοράνοφ τετράδα στην άμυνα.

Τζανδάρης και Μπεχαράνο ξεκίνησαν στον άξονα, ο Ντε Βιντσέντι άρχισε την αναμέτρηση ως αριστερό εξτρέμ, ο Τσιλούλης ως δεξί, ο Σλίβκα είχε ρόλο δεκαριού και ο Μανούσος ήταν ο μοναδικός επιθετικός.

Το ματς:

Ο Ατρόμητος κινήθηκε απειλητικά για την εστία των φιλοξενούμενων στο πρώτο κιόλας λεπτό, αλλά ο Κορνέζος έκοψε με ωραίο τάκλιν την κάθετη πάσα του Κούεν προς την ωραία κίνηση του Κλωναρίδη, ο οποίος έκανε διαγώνιο σουτ που κόντραρε σε αμυντικό και κατέλιξε κόρνερ, στο 12’.

Στο 19’ οι Ρομπάιγ και Φριντζόνσον συνεργάστηκαν με όμορφο ένα-δύο μέσα στην περιοχή της Λαμίας, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σαράνοφ, ενώ ένα λεπτό αργότερα (20’) ο Κλωναρίδης μπήκε στην περιοχή και ευνοήθηκε από τις κόντρες, πριν σουτάρει ελάχιστα άουτ.

Η Λαμία έχασε την πρώτη της ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 32’, όταν ο Σλίβκα βρήκε με κάθετη τον Τσιλούλη και εκείνος βρήκε με συρτή σέντρα ολομόναχο τον Ντε Βιντσέντι, ο οποίος όμως τελείωσε άσχημα τη φάση, στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Γιαννιώτη.

Στο 34΄ο Ατρόμητος απάντησε, με τον Ρομπάιγ να κάνει υπέροχη κάθετη και τον Κλωναρίδη να πλασάρει με τη μία, πάω από τα δοκάρια της Λαμίας. Για τους γηπεδούχους ήταν και η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, με τον Κιάρτανσον να μην καταφέρνει να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, μετά μία ακόμα συνεργασία των Ρομπάιγ-Κλωναρίδη.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, η Λαμία ήταν εκείνη που ήταν περισσότερο απειλητική στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 47’ μετά από σέντρα του Σίμον, ο Ντε Βιντσέντι έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μπεχαράνο σούταρε από μακριά στην αγκαλιά του Γιαννιώτη. Στο 49’ ο Σίμον έκανε μία ακόμα σέντρα, αλλά ο Μανούσος δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.

Στο 66’ ο Κεσχρίντα σούταρε από μακριά, ψηλά άουτ για τον Ατρόμητο, ενώ στο 68’ η Λαμία σπατάλησε μία ακόμα ευκαιρία, με τον Τζανδάρη να πιέζει και να κλέβει, να σερβίρει στον Ασκόφκσι και τον Γιαννιώτη να σώζει την ομάδα του με εντυπωσιακή απόκρουση.

Ο γκολκίπερ του Ατρομήτου έσωσε ξανά την ομάδα του στο 71’, όταν μετά από λάθος του Σουάρεθ, πρόλαβε να αντιδράσει σε τελείωμα του Γιακουμάκη.

Περισσότερα σε λίγο…

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ατρόμητος (Κόλμαν, 4-3-3): Γιαννιώτης – Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Σουάρεθ, Ντε Μποκ – Κουέν, Φριντζόνσον (79’ Μουνίθ), Γκονζάλες – Κλωναρίδης (62’ Τζαβίδας), Ρομπάιγ (89′ Τζοβάρας), Κιάρτανσον (62’ Ροτάριου).

Δεν χρησιμοποιήθηκαν οι: Μάριτς, Αθανασίου, Μαυρομάτης, Έρλινγκμαρκ, Κιβρακίδης.

Λαμία (Φέστα, 4-2-3-1): Σαράνοφ – Σίμον, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ – Τζανδάρης, Μπεχαράνο – Ντε Βινσέντι (59’ Γιακουμάκης), Σλίβκα (79’ Τσούκαλος, 90’+3′ Μπάμπης), Τσιλούλης – Μανούσος (60’ Ασκόφσκι)

Στον πάγκο έμειναν οι: Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Βασιλακάκης, Μπενίτεζ.

Διαβάστε επίσης

Back to top button