ΜπάσκετΤοπικά Σπορ

Έσπερος Λαμίας – Προδρόμου : «Έψαχνα καινούργιο κίνητρο, μου έδειξαν πόσο με ήθελαν»

Ο Έσπερος Λαμίας κέρδισε (103-96) εκτός έδρας τα Τρίκαλα Basket, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής.

Ο Έσπερος Λαμίας κέρδισε (103-96) εκτός έδρας τα Τρίκαλα Basket, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής.

Ο Γιάννης Προδρόμου, ο οποίος πρόσφατα μετακόμισε από τη Νάξο στη Λαμία μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio για τη νίκη στα Τρίκαλα αλλά και το κίνητρο που έψαχνε.

Ο Γιάννης Προδρόμου μίλησε:

Για τη νίκη απέναντι στα Τρίκαλα Basket: «Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη, η ομάδα ακολούθησε το πλάνο της, έπαιξε πολύ πειστικό μπάσκετ και κατάφερε να κερδίσει μέσα στα Τρίκαλα, όπου είναι μια πολύ σημαντική νίκη γιατί κάναμε το 2-0 απέναντί τους και έχουμε σοβαρό πλεονέκτημα αν τούς βρούμε στα play-off».

Για τη στήριξη που έχει ο Έσπερος απ’ τον κόσμο: «Μην ξεχνάμε ότι εδώ έχει κι άλλα αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο που είναι και στην πρώτη κατηγορία. Και η ομάδα του Εσπέρου όμως αρχίζει να έχει τη δική της δυναμική, τη δική της «οντότητα». Στα Τρίκαλα μάς ακολούθησαν φίλαθλοι, η ομάδα είχε βάλει λεωφορείο για τους φιλάθλους και είχαμε τη συμπαράστασή τους εκεί, κάτι που ήταν πολύ ωραίο, πολύ εντυπωσιακό. Πραγματικά ήταν μια ατμόσφαιρα σε απόλυτα αθλητικά πλαίσια, χωρίς κάποιο έκτροπο ή κάποια κακή στιγμή».

Για την προσπάθεια που γίνεται στον Έσπερο: «Οι άνθρωποι της ομάδας είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων και επιχειρηματίες της πόλης και παλιοί παίκτες. Προπονητής μας είναι ο κόουτς Σοφογιάννης που ήταν παίκτης στον Ιωνικό Λαμίας, στο τεχνικό τιμ βρίσκεται και ο αδερφός του ο Μάνθος Σοφογιάννης, όπου έχει διατελέσει επί χρόνια στις εθνικές κατηγορίες και με πολύ μεγάλη παρουσία. Είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε εδώ και το απολαμβάνουμε. Η ομάδα έχει όνειρα και φιλοδοξίες. Συνετέλεσε ακόμα περισσότερο και αυτή η μεγάλη νίκη που κάναμε στα Τρίκαλα, αν και είναι νωρίς ακόμη. Είναι μια νίκη, έχουμε χαρεί πολύ, αλλά πρέπει να βάλουμε τα κεφάλια κάτω και να δουλέψουμε, γιατί έρχονται πολύ δύσκολα παιχνίδια».

Για τον 3ο όμιλο: «Γίνεται ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν τέσσερις ομάδες πάρα πολύ καλές, με παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου και πραγματικά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα ‘ναι πολύ έντονα τα συναισθήματα και τα παιχνίδια. Εμείς θα παίξουμε τελευταία αγωνιστική με τα Γιάννενα στην έδρα μας, τότε που θα κρίνονται πολλά».

Για το λόγο που πήγε στον Έσπερο: «Σίγουρα έψαχνα καινούργιο κίνητρο. Είμαι ένας άνθρωπος όπου ανέκαθεν ήμουν, είμαι και θα είμαι φιλόδοξος. Η κατάσταση στη Νάξο ήταν καλή, αλλά έψαχνα το κάτι διαφορετικό, αυτό που θα με «γέμιζε» ακόμη περισσότερο. Εμφανίστηκε κάποια στιγμή ο Έσπερος, έκανε τεράστια υπομονή, περίμενε μέχρι τέλους τις εξελίξεις γιατί δεν ήταν τόσο απλά τα πράγματα. Μου έδειξαν οι άνθρωποι με οποιονδήποτε τρόπο πόσο πολύ με θέλουν, ήταν κάτι που μου άρεσε κι έτσι πήρα την απόφαση να έρθω στη Λαμία. Έχω αντιμετωπίσει εδώ ένα περιβάλλον το οποίο είναι ό,τι καλύτερο για κάθε παίκτη».

πηγή: basketa.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button