Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

“Γονάτισε” μέσα στο Σαν Πάολο η Λίβερπουλ! (vid)

Τεράστια νίκη της Νάπολι απέναντι στην πρωταθλήτρια Λίβερπουλ στην πρεμιέρα του Champions League.

Τεράστια νίκη της Νάπολι απέναντι στην πρωταθλήτρια Λίβερπουλ στην πρεμιέρα του Champions League.

CHAMPIONS LEAGUE ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ – 5ος ΟΜΙΛΟΣ – 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΑΠΟΛΙ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: 2-0

Γήπεδο: Stadio San Paolo – Naples

Παλικάρια νίκη για τη Νάπολι που άντεξε την πίεση της Λίβερπουλ, παίρνοντας μία τεράστια νίκη με 2-0. Οι ψυχομένοι «παρτενοπέι» του Κάρλο Αντσελότι με αυτήν την νίκη βάζουν γερές βάσεις για την πρωτιά του ομίλου, ενώ από την άλλη οι «ρεντς» του Γιούργκεν Κλοπ δεν έδειξαν στιγμή κάτι από την ομάδα που πέρυσι πανάξια κατέκτησε το τρόπαιο.

Η Νάπολι ξεκίνησε το παιχνίδι με τεράστια διπλή ευκαιρία στο 7′ με τον Άντιραν να αποκρούει εντυπωσιακά τα σουτ του Ρουίθ, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Λοσάνο πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε από κοντά αλλά από θέση οφσάιντ. Στο 21′ η Λίβερπουλ είχε την πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Χέντερσον να εκμεταλλεύεται το λάθος του Μάριο Ρούι και να βγάζει μπαλιά για τον Μανέ που σούταρε από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή αλλά ο Μερέτ έδιωξε σε κόρνερ. Στο 44′ οι «ρεντς» απείλησαν με κεφαλιά του Φιρμίνο, μετά από κόρνερ του Σαλάχ, που πέρασε λίγο έξω.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η Νάπολι έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μάριο Ρούι να βγάζει σέντρα για τον Μέρτενς που παραλίγο να σοκάρει με κοντινή προβολή αλλά ο Άντριαν έκανε απίστευτη επέμβαση. Στο 65′ ο Σαλάχ εκμεταλλεύτηκε το παιδικό λάθος του Μανωλά που εντελώς μόνος έκανε απίστευτο ”τσαφ” σε διώξιμο στρώνοντας την μπάλα στον Αιγύπτιο που σούταρε στην κίνηση αλλά ο Μερέτ έπεσε και απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 74′ ο Φιρμίνο πέρασε ωραία για τον Μανέ που από πλεονεκτική θέση έκανε αδύναμο σουτ δίνοντας την ευκαιρία στον Μερέτ να μπλοκάρει. Με τη συμπλήρωση 80 λεπτών οι «παρτενοπέι» κέρδισαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Ρόμπερτσον στον Καγιεχόν, με τον Μέρτενς ν’ αναλαμβάνει την εκτέλεση κάνοντας το 1-0 αν και ο Άντριαν ακούμπησε λίγο την μπάλα πέφτοντας. Στις καθυστερήσεις ο Μέρτενς με τη βοήθεια από κόντρες έβγαλε κάθετη για τον Γιορέντε που εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών της Λίβερπουλ και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0.

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρούι, Καγιεχόν, Άλαν (75′ Ελμάς), Ρουίθ, Ινσίνιε (66′ Ζιελίνσκι), Μέρτενς, Λοσάνο (69′ Γιορέντε)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άντριαν, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (66′ Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον (87′ Σακίρι), Φαμπίνιο, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ

Διαβάστε επίσης

Back to top button