Άλλα αθλήματα

Αποσύρθηκε ο Ντάνιελ Γκιούρτα

Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Ντάνιελ Γκιούρτα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βουδαπέστη.

Ο Ούγγρος κολυμβητής αναδείχθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης στα 200μ πρόσθιο το 2012 στο Λονδίνο, πετυχαίνοντας τότε παγκόσμιο ρεκόρ με 2:07.28. Οκτώ χρόνια νωρίτερα, σε ηλικία μόλις 15 ετών, είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, ενώ συμμετείχε επίσης στη διοργάνωση του Πεκίνου, όπου κατέλαβε την πέμπτη θέση, αλλά και στο Ρίο, όπου όμως αποκλείστηκε στα προκριματικά. Κατέκτησε επίσης τρεις διαδοχικές φορές τον παγκόσμιο τίτλο, το 2009 στη Ρώμη, το 2011 στη Σανγκάη και το 2013 στη Βαρκελόνη, ενώ το 2015 στο Καζάν ήταν τρίτος.

Το παλμαρέ του συμπληρώνεται από οκτώ ευρωπαϊκά χρυσά μετάλλια (δύο σε 50άρα πισίνα και έξι σε 25άρα), και από δύο χρυσά και ένα ασημένιο σε Παγκόσμια 25άρας.

Ανάμεσα στις διακρίσεις του (κορυφαίος Ευρωπαίος κολυμβητής του 2013, κορυφαίος Ούγγρος αθλητής το 2009, το 2012 και το 2013), ξεχωριστή θέση κατέχει το βραβείο “Fair Play” που του απένειμε το 2013 η UNESCO, για την πράξη του να προσφέρει ένα αντίγραφο του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου του στην οικογένεια του Νορβηγού συναθλητή (και αντιπάλου του) Αλεξάντερ Ντάλε Οεν, που απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς το 2012, λίγους μήνες πριν τους Αγώνες του Λονδίνου.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button