ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Ανοιχτές παραλίες: Γεμάτες αλλά με αποστάσεις

Την Κυριακή αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση στις οργανωμένες πλαζ για τις πρώτες βουτιές μετά από τόσες εβδομάδες σε καραντίνα.

Τις οργανωμένες παραλίες μπορούν να χαρούν από σήμερα οι λουόμενοι, καθώς άνοιξαν, αλλά με αυστηρά μέτρα προστασίας. Οι υψηλές θερμοκρασίας και η λαχτάρα για τη θάλασσα, οδήγησαν πολλούς Αθηναίους στις ακτές της Αττικής, ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι, ωστόσο η μεγάλη προσέλευση στις πλαζ αναμένεται αύριο Κυριακή.

Οι δήμοι εργάστηκαν πυρετωδώς όλες τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να ετοιμάσουν τις οργανωμένες παραλίες, σύμφωνα με τις οδηγίες που τέθηκαν. Αυτές προβλέπουν μεταξύ άλλων 40 λουόμενους ανά ένα στρέμμα, τέσσερα μέτρα ο ένας άξονας της ομπρέλας από τον άλλο και δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα. Στις εισόδους γίνεται καταμέτρηση του κοινού, ώστε να τηρηθεί και να μην ξεπεραστεί το όριο. Συνεργεία καθαρισμού απολυμαίνουν καρέκλες και ξαπλώστρες σε κάθε αλλαγή λουόμενου, ενώ γίνεται διαρκώς αποβακτηριοποίηση στις τουαλέτες.

Οι καντίνες και τα μπαρ δεν πουλούν αλκοόλ και για όλα τα άλλα είδη (καφές, αναψυκτικά, σάντουιτς σε συσκευασία κ.α.) οι λουόμενοι τα αγοράζουν και επιστρέφουν στις ξαπλώστρες, επειδή δεν επιτρέπεται η κατανάλωσή τους στον εκεί χώρο για να αποφευχθούν συνωστισμοί (λειτουργούν δηλαδή σαν take away), ενώ απαγορεύεται και η μουσική.

Η δημοτική Αστυνομία εποπτεύει και τα πρόστιμα για όσους δεν ανταποκρίνονται στις οδηγίες είναι πολύ τσουχτερά, ωστόσο στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι λουόμενοι εμφανίζονται και ενημερωμένοι ως προς τις υποδείξεις που έχουν ανακοινωθεί και συμμορφώνονται τηρώντας τις αποστάσεις, με αποτέλεσμα στις πλαζ να μην έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάποιο σοβαρό περιστατικό παρατυπίας.

Πηγή: Skai.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button