Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ο Αντσελότι κόντρα στην… αγάπη του

Ο Κάρλο Αντσελότι θα καθίσει αύριο στον πάγκο της Νάπολι, εναντίον της ομάδας που μετέτρεψε σε κυρίαρχη στον κόσμο κατά τη διάρκεια μιας οκταετούς περιόδου ως προπονητής.

Σε μια από τις ευχάριστες ιστορίες που προσφέρει το ποδόσφαιρο, η Μίλαν θα είναι ο πρώτος αντίπαλος της Νάπολι της σεζόν στο San Paolo, καθώς η ομάδα του ιταλικού Νότου επιδιώκει να δώσει συνέχεια στην νίκη της με 2-1 στη Ρώμη απέναντι στην Λάτσιο, στην πρεμιέρα της Serie A.

Ο Aντσελότι, ο οποίος ολοκλήρωσε μια διαδρομή στην Ευρώπη, επιστρέφοντας για να αναλάβει το Μάιο τη Νάπολι, κέρδισε δύο φορές τον Champions League και τη Serie A μία φορά, ως προπονητής της Μίλαν πριν φύγει το 2009.

Συνέχισε να συλλέγει τρόπαια σε όλη την Ευρώπη, κερδίζοντας τίτλους πρωταθλήματος στην Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, καθώς και το Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης.

H Μίλαν, από την άλλη πλευρά, πέρασε δύσκολες στιγμές καθώς προσπάθησε να προσαρμοστει στις νέες οικονομικές πραγματικότητες του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Κατά την απουσία του Αντσελότι, έχει αλλάξει ιδιοκτήτες δύο φορές, πέρασε μέτριες σεζόν και συμπλήρωσε πέντε χρόνια μακριά από το Champions League. Ο Τζενάρο Γκατούζο είναι ο ένατος διαφορετικός προπονητής από την αναχώρησή του.

Ο Αντσελότι πέρασε επίσης πέντε χρόνια σαν παίκτης από τη Μίλαν και δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο La Repubblica ότι ήταν ένας αγώνας στο Σαν Πάολο το 1988 όταν άρχισε να σκέφτεται μια καριέρα στη νότια Ιταλία.

«Ήταν μια μοναδική παράσταση και το πάθος του πλήθους με άφησε άφωνο», είπε, προσθέτοντας ότι το αυριανό παιχνίδι θα είναι σαν «επανένωση μεταξύ φίλων». «Από το μαγευτικό εκείνο απόγευμα πρέπει να είχα ξεκινήσει να καλλιεργώ το όνειρό μου να δουλεύω στο Νότο, το οποίο στη συνέχεια έγινε πραγματικότητα στις αρχές του καλοκαιριού με την προσφορά του προέδρου της Νάπολι Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.

Παρόλα αυτά, ήταν μια τεράστια έκπληξη και ώθηση για τη Serie A όταν δέχτηκε να αντικαταστήσει τον Μαουρίτσιο Σάρι ο οποίος είχε οδηγήσει την ομάδα στη δεύτερη θέση την περασμένη σεζόν με ένα ρεκόρ βαθμών.

Το ντεμπούτο του Αντσελότι το περασμένο Σάββατο, επισκιάστηκε από το πρώτο παιχνίδι του Κριστιάνο Ρονάλντο για τη Γιουβέντους. «Είμαι εδώ για να δώσω ικανοποίηση στους οπαδούς της Νάπολι που περιμένουν εδώ και πολύ καιρό», είπε ο Ανστελότι.

Ο Κριστιανο Ρονάλντο, που δεν κατάφερε να ανοίγει λογαριασμό στην Serie A, στη νίκη (2-1) της Γιουβέντους με την Κιέβο στη Βερόνα, ελπίζει να το κάνει αύριο, όταν υποδεχθεί η πρωταθλήτρια τη Λάτσιο στο Τορίνο.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Σάββατο 25/8

Γιουβέντους- Λάτσιο

Νάπολι- Μίλαν

Κυριακή 26/8

Σπαλ-Πάρμα

Κάλιαρι-Σαουόλο

Φιορεντίνα-Κιέβο

Φροζινόνε-Μπολόνια

Τζένοα-Εμπολι

Iντερ-Τορίνο

Ουντινέζε-Σαμπντόρια

Δευτέρα 27/8

Ρόμα-Αταλάντα

Βαθμολογία (1 αγώνας)

 

1.Αταλάντα 3

 

2.Εμπολι 3

 

3.Γιουβέντους 3

 

4.Νάπολι 3

 

5.Ρόμα 3

 

6.Σπαλ 3

 

7.Σασουόλο 3

 

8.Πάρμα 1

 

9.Ουντινέζε 1

 

10.Φιορεντίνα 0

 

11.Τζένοα 0

 

12.Μίλαν 0

 

13.Σαμπντόρια 0

 

14.Κιέβο 0

 

15.Λάτσιο 0

 

16.Μπολόνια 0

 

17.Ιντερ 0

 

18.Τορίνο 0

 

19.Κάλιαρι 0

 

20.Φροζινόνε 0

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button