Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ήττα για την Μπαρτσελόνα “βαριά” όσο η ιστορία της!

Η Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Εμπαπέ να "ξεφτυλίσει" τη Μπαρτσελόνα του Κούμαν μέσα στο γήπεδό της.

Η Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κίλιαν Εμπαπέ να “ξεφτυλίσει” τη Μπαρτσελόνα του Κούμαν μέσα στο γήπεδό της.

Με σκορ 1-4 η Παρί Σεν Ζερμέν του Μαουρίσιο Ποκετίνο κέρδισε την Μπαρτσελόνα μέσα στο “Καμπ Νόου” και επί της ουσίας την πέταξε εκτός συνέχειας του Champions League.

Το ματς

Ο Λιονέλ Μέσι είδε τον εκτυφλωτικό Κιλιάν Μπαπέ να διαλύει μόνος του την Μπαρτσελόνα με ένα ασύλληπτο χατ-τρικ (1-4) και να δείχνει ότι αυτός είναι το παρόν και το μέλλον!

Έμοιαζε άδικο. Ένα 22χρονο καθαρόαιμο απέναντι στον Ζεράρδ Πικέ που είχε να παίξει κάνα τρίμηνο λόγω τραυματισμού και στον τίμιο πλην μέτριο Λενγκλέ. Το κακό για όλους αυτούς ήταν πως ο Κιλιάν Μπαπέ έδειχνε πως βρίσκεται σε αποστολή.

Είχε να παίξει για τον τραυματία Νεϊμάρ, για τους τρεις αποκλεισμούς από την Μπαρτσελόνα στο Champions League, για το πρώτο του Champions League, για να αποδείξει στο σπίτι του Λιονέλ Μέσι ότι αυτός είναι και το παρόν και το μέλλον του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Δεν είναι μόνο το αδιανόητο χατ-τρικ του γαλλικού φαινόμενου. Ήταν το γεγονός ότι κάθε του επαφή με την μπάλα, κάθε του σπριντ προκαλούσε χάος στους Καταλανούς, που αν δεν είχαν τον Τερ-Στέγκεν σε καλό βράδυ, ίσως να ζούσαν τον ίδιο εφιάλτη που βίωσαν το καλοκαίρι απέναντι στην Μπάγερν.

Το 1-4 ήταν μία τελετή παράδοσης – παραλαβής στην Βαρκελώνη. Ασχέτως ποιος θα κατακτήσει το φετινό Champions League, o Λιονέλ Μέσι παρέδωσε το στέμμα στον επόμενο γκραν-μετρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου…

Σημάδεψαν τα αργά πόδια

Σε ένα γήπεδο που από το 2014 γνώρισε τρεις βαριές ήττες με συνολικά τέρματα 13-2, η Παρί Σεν Ζερμέν μπήκε με θάρρος, θράσος και στόχευση.

Ο Ποκετίνο επέλεξε να σημαδέψει τα αργά πόδια των Πικέ, Λενγκλέ και την αμυντική ανασφάλεια του Ντεστ, κάτι που βοήθησε τους Γάλλους να βγάλουν αρκετές φάσεις.

Μπορεί ο Γκριεζμάν να είχε την πρώτη καλή στιγμή του ματς (14’), όταν το πλασέ του Γάλλου έδιωξε ο Νάβας, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη κλασική ευκαιρία, όταν σε κόντρα επίθεση ο Ικάρντι βρέθηκε τετ-α-τετ, όμως το πλασέ του ήταν αδύναμο με αποτέλεσμα ο Πέδρι να διώξει πριν η μπάλα να περάσει την γραμμή.

Κόντρα στο μομέντουμ του ματς, οι Καταλανοί βρήκαν το 1-0, όταν τα πόδια του Ντε Γιονγκ – Κυρζαουά μπλέχτηκαν εντός περιοχής, με τον Κάιπερς να δείχνει πέναλτι και τον Μέσι να κάνει το 1-0 (27’).

Μάλιστα μετά από σλάλομ του Αργεντινού και αμυντική σύγχυση, ο Ντεμπελέ λίγο έλειψε να κάνει το 2-0 (29’), με την Παρί Σεν Ζερμέν να συνέρχεται άμεσα από το σοκ και να βγαίνει μπροστά.

Στην συνηθισμένη στόχευση, ο Κυρζαουά γέμισε προς τον Βεράτι, ο Ιταλός έβγαλε με την μία στον Μπαπέ, ο οποίος αφού πρώτα «χόρεψε» τον Πικέ με εκπληκτική ενέργεια βρέθηκε σε θέση βολής και με το αριστερό κεραυνοβόλησε τον Τερ Στέγκεν για το 1-1 (32’).

Ο Γερμανός τερματοφύλακας είχε δύο ακόμα μεγάλες επεμβάσεις σε προσπάθειες από Κυρζαουά (35’) και Κεν (38’), ενώ η κεφαλιά του Ικάρντι λίγο πριν την ανάπαυλα πέρασε λίγο άουτ.

Χαοτική διαφορά

Αυτό ήταν το βράδυ της Παρί Σεν Ζερμέν. Όσο περνούσε η ώρα η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες γινόταν όλο και μεγαλύτερη. Οι Γάλλοι είχαν μυριστεί… αίμα και ήταν αποφασισμένοι να τελειώσουν την δουλειά από σήμερα. Το σουτ του Μπαπέ πέρασε ελάχιστα έξω (47’), ενώ ο ξανά ο Τερ Στέγκεν με εκπληκτική επέμβαση αρνήθηκε το 1-2 στον Κεν, που έγινε αποδέκτης μιας ακόμα μαγικής ενέργειας του Μπαπέ.

Το γήπεδο όμως είχε γείρει, η άμυνα της Μπαρτσελόνα ήταν γεμάτη κενά. Από μαγική μπαλιά του Παρέδες, ο Φλορέντσι βγήκε στην πλάτη του Τζόρντι Άλμπα και με παράλληλη σέντρα σέρβιρε στον Μπαπέ το 1-2 (65’), ενώ ξανά ο Αργεντινός με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ βρήκε το κεφάλι του Κεν, ο οποίος σαν σε προπόνηση έκανε το 1-3 (70’).

Ενδιάμεσα ο Τερ Στέγκεν είχε αρνηθεί στον Μπαπέ το χατ-τρικ, με την Μπαρτσελόνα να μοιάζει ανήμπορη, σαστισμένη, σοκαρισμένη από την εξέλιξη του ματς. Ωστόσο, ο Γάλλος το ήθελε. Το ήθελε πολύ αυτό το χατ-τρικ για να σφραγίσει μία εμφάνιση καριέρας. Το βρήκε στο 85ο λεπτό, όταν με τέλειο πλασαριστό σουτ αξιοποίησε την πάσα του Ντράξλερ και έβαλε την υπογραφή του στο εκκωφαντικό 1-4, που ενδεχομένως να σφραγίσει μία άτιτλη σεζόν για την Μπαρτσελόνα και ίσως ένα τέλος εποχής του Λιονέλ Μέσι στην Βαρκελώνη…

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Τζόρντι Άλμπα, Λενγκλέ, Πικέ (78’ Ρίκι Πουτς), Ντεστ (71’ Μινγκέθα), Σέρχιο Μπουσκέτς (78’ Πιάνιτς), Πέδρι (78’ Τρινκάο), Ντε Γιονγκ, Ντεμπελέ, Γκριεζμάν (85’ Μπρέιθγουεϊτ), Μέσι.

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Νάβας, Κυρζαουά, Κιμπέμπε, Μαρκίνιος, Φλορέντσι, Γκέιγ (46’ Ερέρα), Παρέδες, Βεράτι (73’ Ντράξλερ), Μπαπέ, Κεν (85’ Ντανίλο Περέιρα), Ικάρντι.

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button