ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Λαμία: Ο «τριπλοθεσίτης» που λέγεται Σλίβκα

Ο Βίκιντας Σλίβκα άνοιξε τον δρόμο για τη «μεγάλη» νίκη της Λαμίας επί του Αρη και στην τρέχουσα σεζόν ο Λιθουανός χαφ έχει κληθεί να κάνει πολλά και διαφορετικά πράγματα μέσα στο γήπεδο.

Ο Βίκιντας Σλίβκα άνοιξε τον δρόμο για τη «μεγάλη» νίκη της Λαμίας επί του Αρη και στην τρέχουσα σεζόν ο Λιθουανός χαφ έχει κληθεί να κάνει πολλά και διαφορετικά πράγματα μέσα στο γήπεδο.

Τις «βάσεις» για τη μεγάλη νίκη της Λαμίας επί του Αρη με 2-1 έβαλε ο Σλίβκα, καθώς στο 15′ άνοιξε το σκορ και ήταν κομβικός ώστε η ομάδα του να πάρει το δεύτερο «τρίποντο» της σεζόν. Μάλιστα χάρις σε αυτό το αποτέλεσμα βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, κάτι που πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό ο Λιθουανός χαφ που αποδείχθηκε ξανά ως ένας «πιστός στρατιώτης του συνόλου».

Ο 28χρονος μας είναι ιδιαίτερα γνώριμος, αφού πριν γίνει το περασμένο καλοκαίρι κάτοικος «Αθανάσιος Διάκος» έπαιζε για δύο σερί αγωνιστικές περιόδους στον Απόλλωνα Σμύρνης, Με αρκετά καλό βιογραφικό στην πλάτη του, προερχόμενος από την Χιμπέρνιαν γαρ, «απόφοιτος» των «ακαδημιών» της Γιουβέντους και εν ενεργεία διεθνής όπου μάλιστα παραμένει, φέτος έχει μετατραπεί σε ένα «πολυεργελείο».

Βλέπετε συχνά-πυκνά τον έχουμε δει μακριά από τον κλασικό χώρο «ευθύνης» του και δεν λογίζεται πια ως «8άρι».

Βέβαια αυτή είναι η κλασική του ιδιότητα και από ανάλογο «πόστο» βρήκε δίχτυα κόντρα στους «κίτρινους», όμως αν ανατρέξουμε στα φετινά του πεπραγμένα θα δούμε έναν Σλίβκα για… πολλές δουλειές.

Πιο συγκεκριμένα ως τώρα μετρά 23 εμφανίσεις στη μεγάλη κατηγορία και αθροιστικά 1.668 λεπτά συμμετοχής. Σε αυτό το χρονικό διάστημα λοιπόν τον έχουμε δει σε τρεις διαφορετικές θέσεις και από «κόρτη» ως φορ!

Στο πρώτο κομμάτι και ευρύτερα ως κεντρικός χαφ, στα «6αρο-8άρια» δηαδή, «έτρεξε» για πολύ ή λίγο σε 19 αγώνες, ως δεξιός εξτρέμ σε δύο, ενώ με την «ιδιότητα» του περιφερειακού επιθετικού έπαιξε σε οκτώ, εκ των οποίων σε κάποια ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτόματα δείχνει σε θέση να προσφέρει λύσεις ανάλογα με την εξέλιξη του κάθε αγώνα, κάτι πολύ σημαντικό για τη Λαμία ενόψει των οκτώ «τελικών» που έχει μπροστά της.

Που έχει παίξει φέτος ο Σλίβκα

6ρο/8άρι: 1.228′
Δεκάρι/Περιφερειακός:360′
Δεξιός εξτρέμ: 82′

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button