Α΄ ΦθιώτιδαςΒ΄ ΦθιώτιδαςΤοπικό Ποδόσφαιρο

Νίκη για το 2ο ΓΕΛ Λαμίας στον τελικό με το ΓΕΛ Καμένων Βούρλων! (φωτογραφίες+βίντεο)

Νίκη με σκορ 2-0 πήρε σήμερα το πρωί ο 2ο ΓΕΛ Λαμίας απέναντι στο ΓΕΛ Καμένων Βούρλων στο πλαίσιο του τελικού του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Νίκη με σκορ 2-0 πήρε σήμερα το πρωί ο 2ο ΓΕΛ Λαμίας απέναντι στο ΓΕΛ Καμένων Βούρλων στο πλαίσιο του τελικού του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Με σκόρερ τους Ζαλοκώστα και Πανουργιά, το 2ο ΓΕΛ Λαμίας επικράτησε με 2-0 του ΓΕΛ Καμένων Βούρλων σε έναν δυνατό τελικό ανάμεσα στα δύο σχολεία!

Ο αγώνας έλαβε χώρα στο «Αλέκος Παπαγεωργίου» το οποίο ήταν κατάμεστο από μαθητές και των δύο λυκείων.

Ακολουθεί ρεπορτάζ από τον Θεόφιλο Φάκο:

Τις δύο ομάδες καθοδηγούσαν αντίστοιχα, η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Ζητούνη Δέσποινα (παρουσία του υποδιευθυντή του 2ου ΓΕΛ Λαμίας Τσαμαδιά Ιωάννη) και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Ζέρβας Ζήσης (παρουσία της διευθύντριας του Λυκείου Καμμένων Βούρλων Κιαμούρη Αριστέας).

Τα 35΄ του πρώτου ημιχρόνου κύλησαν άκαρπα και για τις δύο ομάδες, με σαφή υπεροχή κατοχής και ευκαιριών για την ομάδα του 2ου ΓΕΛ, σε ιδιαίτερα τεταμένη ατμόσφαιρα εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η κλιμάκωση της τεταμένης ατμόσφαιρας στο χώρο των θεατών, κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, ανάγκασε τους ιθύνοντες του αγώνα να καθυστερήσουν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, έγινε αισθητό ότι αυτή η καθυστέρηση επηρέασε αρνητικά την απόδοση των παικτών και των δύο ομάδων. Η ομάδα των Καμμένων Βούρλων ανέκτησε πιο γρήγορα την ψυχολογία της και έδειξε να ισορροπεί τον αγώνα και να γίνεται πιο απειλητική. Το λύκειο της Λαμίας όμως κατάφερε να κερδίσει πέναλτι στο 53΄ σε ανατροπή του Ζαλοκώστα, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής προ του τερματοφύλακα των Κ. Βούρλων.

Στο σημείο της βούλας στήθηκε ο ίδιος και με άψογη εκτέλεση άνοιξε το σκορ για το 2ο ΓΕΛ Λαμίας.

Στη συνέχεια τα παιδιά της Λαμίας έδειξαν σωστό αγωνιστικό χαρακτήρα και αφού κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να διατηρήσουν το προβάδισμα μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν και πέτυχαν το δεύτερο τέρμα με τον Πανουργιά.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν τέτοια η ένταση του αγώνα, ώστε η υπεύθυνη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του 2ου ΓΕΛ Λαμίας υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο με το σφύριγμα της λήξης και χρειάσθηκε να τις προσφερθούν οι Α΄ βοήθειες.

Ο Ζαλοκώστας θα μπορούσε να ανακηρυχθεί σαν MVP του αγώνα, όμως ίσως θα ήταν άδικο για όλους τους συμμετέχοντες, διότι και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του είχαν εξαιρετική απόδοση, αλλά και οι παίκτες του ΓΕΛ Καμμένων Βούρλων στάθηκαν επάξια, αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι μέσα σε οκτώ (!) ημέρες έδωσαν τρεις αγώνες.

Αν δε αναλογισθούμε ότι, η πλειονότητα των παιδιών που συμμετέχουν στους σχολικούς αγώνες, αγωνίζονται σε ομάδες τοπικών πρωταθλημάτων ή υποδομών και είναι μαθητές Β΄ και Γ΄Λυκείου, με πλήθος άλλων μαθητικών και αθλητικών υποχρεώσεων, αξίζουν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους όσους συμμετείχαν μέχρι τώρα, ανεξάρτητα από την πρόκρισή τους ή μη.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι έγινε αντιληπτό στα παιδιά και στις οικογένειές τους, ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψη της τοπικής αυτοδιοίκησης η βαρύτητα της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Διότι εάν είχε γίνει αντιληπτό ότι, σε περίπτωση που η πορεία της ομάδας που εκπροσωπεί την Φθιώτιδα είναι τέτοια που την φέρει στην τελική φάση και πετύχει να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ελλάδας- Κύπρου, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό Σχολικό Πρωτάθλημα, σίγουρα θα είχε παρουσία στην τέλεση του αγώνα και στην τελετή απονομής.

Ίσως δε, να είχε παραχωρήσει και το ΔΑΚ “Αθανάσιος Διάκος” και να γινόταν ο αγώνας σε διαφορετική ημερομηνία καθώς αύριο ο ΠΑΣ Λαμία έχει αγώνα στο συγκεκριμένο γήπεδο με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδος Novibet, ώστε να υπάρχει δυνατότητα σε περισσότερους γονείς ή και σε επισήμους να παρακολουθήσουν κάτω από αξιοπρεπείς συνθήκες τον τελικό και να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης ανεπιθύμητων καταστάσεων.

Ας είναι! Υπ΄όψιν για την επόμενη διοργάνωση και ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ στην ομάδα που θα εκπροσωπήσει το Νομό μας στην επόμενη φάση!

Το μεν 2ο ΓΕΛ Λαμίας παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τους:

1. Αναγνωστόπουλο Α.
22. Αυλακιώτη Α.
2. Βέργιο Η.
7. Ζαλοκώστα Α.
5. Καλλιώρα Κ.
13. Κάππο Π.
6. Παπαθανασίου Α.
10. Τσάτσο Φ. (αρχηγό)
8. Φάκο Γ.-Μ.
3. Μπαμπάση Γ.
9. Πανουργιά Γ.
αναπληρωματικούς τους:
14. Ακρίβο Σ.
16. Αϋφαντή Ι.
4. Συναχέρη Α.
12. Μουσάϊ Οσ.
11. Φίστι Σ.

Ενώ το ΓΕΛ Καμμένων Βούρλων με τους:

1. Ζαλαώρα Π.
10. Τσάνα Γ. (αρχηγό)
11. Τετριμέλη Κ.
2. Φίλιπ Α.
7. Μπήτα Α.
5. Μελέτη Ι.
17. Καλύβα Ν.
16. Αρτινόπουλο Π.
14. Λίκο Μ.
13. Βραναδήμα Κ.
18. Λίτσο Χ.
αναπληρωματικούς τους:
4. Τζοτσάϊ Α.
3. Μπεσίρι Κ.
6. Σταματάκο Ι.
9. Ρηγανά Α.
15. Νγκολέμι Β.
12. Αργυρίου Α.-Π.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης

Back to top button