Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΑΕΚ: Στα play-offs με φουλ ρόστερ

Ένα από τα μεγάλα ατού της ΑΕΚ είναι το εύρος και η ποιότητα των επιλογών που διαθέτει, με τον Ματίας Αλμέιδα να ετοιμάζει την Ένωση για τη διεκδίκηση του τίτλου στα play-offs υπολογίζοντας πλέον σε ένα γεμάτο ρόστερ. #stoiximan_slgr #aekfc #αντίπαλοςΠΑΣΛαμία #playoffs #SportsNews #season2022_2023

Ένα από τα μεγάλα ατού της ΑΕΚ είναι το εύρος και η ποιότητα των επιλογών που διαθέτει, με τον Ματίας Αλμέιδα να ετοιμάζει την Ένωση για τη διεκδίκηση του τίτλου στα play-offs υπολογίζοντας πλέον σε ένα γεμάτο ρόστερ.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της σεζόν με ήττα στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό που ήταν και η πρώτη στην OPAP Arena. Η Ένωση θα ξεκινήσει τη διαδικασία των play-offs στους δύο βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό και σε αυτήν την τελική ευθεία θα κριθούν όλα στη διεκδίκηση του τίτλου. Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα έχει αποδείξει μέσα στη σεζόν ότι ξέρει να αντιδράει μετά από στραβά αποτελέσματα και αυτό καλείται να κάνει και στα play-offs που ξεκινάνε, αρχής γενομένης με το ντέρμπι κόντρα στους «πράσινους» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Άλλωστε ο Αλμέιδα και οι παίκτες του ήδη έχουν αφήσει πίσω το ματς με τον Ολυμπιακό και είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν πνευματικά και αγωνιστικά άμεσα.

Το θετικό για τον Αργεντινό κόουτς είναι ότι στην πιο κρίσιμη φάση της σεζόν και για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ θα μπορεί να υπολογίζει σε ένα γεμάτο ρόστερ καθώς οι επιστροφές που μέτρησε το προηγούμενο διάστημα από παίκτες που είχαν μείνει νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού γέμισαν το «οπλοστάσιό» του. Κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί ένα από τα μεγάλα ατού της ΑΕΚ που έχει να κάνει με το βάθος και την ποιότητα του ρόστερ που διαθέτει. Με εξαίρεση φυσικά την ποινή που έχει να εκτίσει ο Βίντα την πρώτη αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό καθώς ο Κροάτης στόπερ έχει συμπληρώσει κάρτες.

Ο «Πελάδο» είχε να διαχειριστεί άλλωστε αρκετά προβλήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν και συγκεκριμένα προς το τέλος του πρώτου γύρου και έπειτα μετά το Μουντιάλ. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε εκείνο το διάστημα η ΑΕΚ είχε την ατυχία να δει πέντε παίκτες της να περνάνε την πόρτα του χειρουργείου, τους Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Τσούμπερ και Μοχαμάντι. Ο Αλμέιδα είχε να αντιμετωπίσει λοιπόν απουσίες με την επανέναρξη μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, σε μια περίοδο που δεν είχε διαθέσιμο και τον Βίντα για δύο παιχνίδια λόγω της συμμετοχής του με την Εθνική Κροατίας στη διοργάνωση.

Στην πορεία του δευτέρου γύρου προέκυψαν ζητήματα και με άλλους ποδοσφαιριστές, όπως με τον Πάολο Φερνάντες, τον Φαν Βέερτ, εσχάτως τον Λιβάι Γκαρσία, ενώ προς το τέλος της κανονικής διάρκειας της σεζόν ο Αλμέιδα είχε να διαχειριστεί και απουσίες λόγω καρτών όπως φυσικά κάθε προπονητής. Όμως μπαίνοντας στην τελική ευθεία της regular season, με βασικές μονάδες όπως ο Γκατσίνοβιτς και ο Ελίασον να έχουν μπει πλέον σε φουλ ρυθμούς, τους Φερνάντες και Μοχαμάντι να ακολουθούν έπειτα, αλλά και τον Λιβάι Γκαρσία να ξεπερνάει τη θλάση, ο Αλμέιδα σίγουρα τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση υπολογίζοντας από εδώ και πέρα δύο παίκτες σε κάθε θέση στην πιο κομβική καμπή της χρονιάς.

Πλέον ο Αργεντινός τεχνικός θα μπορεί να έχει στη διάθεσή του και τον Μοχαμάντι για το αριστερό άκρο της άμυνας καθώς ο Χατζισαφί που στάθηκε εξαιρετικά παίζει ασταμάτητα εδώ και αρκετό διάστημα. Θα μπορεί επίσης στο δεξί άκρο της άμυνας να χρησιμοποιεί περισσότερο και τον Σιντιμπέ ο οποίος μετά και την εμφάνισή του στο Περιστέρι χτυπάει τη θέση του Ρότα. Θα έχει τη δυνατότητα με την επιστροφή πια του Γκατσίνοβιτς στο 100% να επαναφέρει εύκολα τον Πινέδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής σε ματς που δεν θα παίζει και με Γιόνσον και με Σιμάνσκι (ενώ υπάρχει και η επιλογή του Μάνταλου που δούλεψε ως οκτάρι) και θα έχει στη διάθεσή του εξαιρετικές επιλογές στα δεξιά με την επιστροφή του Ελίασον στο 100% μαζί με τον Άμραμπατ, συν τον Πάολο Φερνάντες.

Πίσω από τον επιθετικό εκτός του Αραούχο θα υπάρχει και ο Τσούμπερ, ο οποίος υπό προϋποθέσεις όπως είδαμε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μπροστά, ενώ η επιστροφή του Λιβάι στην κορυφή είναι μεγάλη υπόθεση καθώς μιλάμε για τον πλέον μεταμορφωμένο παίκτη στα χέρια του Αλμέιδα και τον πρώτο σκόρερ των κιτρινόμαυρων, συν φυσικά τον Φαν Βέερτ που μπορεί να δώσει λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο. Εν κατακλείδι η ΑΕΚ μπαίνει στα play-offs με τον Αλμέιδα να υπολογίζει σε δύο ενδεκάδες συνολικά. Διότι για εκείνον κάθε παίκτης του ρόστερ είναι το ίδιο σημαντικός, διαμορφώνοντας έτσι ένα ισχυρό γκρουπ που αποτελεί τη βάση της φετινής ανταγωνιστικής ομάδας.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button