Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Η Ευρώπη ανυπομονεί για το ντέρμπι «αιωνίων» στην πρεμιέρα του 2ου γύρου Euroleague (vid)

Το δεύτερο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» στη φάση των ομίλων της Euroleague, διεξάγεται στο ΣΕΦ,αύριο (21:00).

Αυτή τη φορά γηπεδούχος είναι ο ηττημένος του πρώτου, Ολυμπιακός, που αναζητά γλυκιά εκδίκηση απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά και να διευρύνει στις τρεις νίκες την απόσταση που τον χωρίζει από τους «πράσινους» στο βαθμολογικό πίνακα της Euroleague.

O Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με 9 νίκες – 6 ήττες και παρουσία στην τετράδα που δίνει πλεονέκτημα στα πλέι οφ, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε 7 νίκες – 8 ήττες στις πρώτες 15 αγωνιστικές με το νέο έτος να τον βρίσκει σε τετραπλή ισοβαθμία στην 8η και τελευταία θέση που εξασφαλίζει συμμετοχή στα πλέι οφ. Η «μητέρα των μαχών» στο ΣΕΦ θα είναι η 15η ευρωπαϊκή ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Σε αυτά τα 14 παιχνίδια, νικητής έχει αναδειχτεί τις 9 φορές ο Ολυμπιακός και τις 5 ο Παναθηναϊκός. Με προπονητή τον Ντέιβιντ Μπλατ, οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν το 2018 δύο φορές στο ΟΑΚΑ, μία για τη Euroleague και μία για την Α1 και η πρώτη νίκη τη φετινή σεζόν απέναντι στον Παναθηναϊκό θα είναι η κινητήριος δύναμη στο μυαλό και το σώμα των παικτών της ομάδας του Πειραιά.

Με νέο προπονητή τον Ρικ Πιτίνο, οι παίκτες του Παναθηναϊκού θέλουν να αποδείξουν πως η νίκη τους επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν ήταν… πυροτέχνημα λόγων του… ηλεκτροσόκ με τη φυγή του Πασκουάλ.

Μία νίκη μέσα στο γήπεδο του Ολυμπιακού θα τους γεμίσει με ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση στο «Γολγοθά» του δεύτερου γύρου της Euroleague. Στο ματς του ΟΑΚΑ, για την 6η αγωνιστική της Euroleague στις 9 Νοεμβρίου ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 93-80.

O Ολυμπιακός προερχόταν από νικηφόρο σερί 3-0 πριν ηττηθεί από την ουραγό Νταρουσάφακα στην Κωνσταντινούπολη στο τελευταίο παιχνίδι του για το 2018 στην Ευρώπη. Μετά από το ατυχές αποτέλεσμα και την κακή εμφάνιση στην Τουρκία, ο ιδανικός τρόπος να υποδεχτούν αγωνιστικά το 2019 στη Euroleague θα είναι μία νίκη επί του Παναθηναϊκού. Δεδομένη είναι η απουσία του Δημήτρη Αγραβάνη, ενώ αγώνας δρόμου γίνεται για να προλάβει το ντέρμπι «αιωνίων» ο Λετονός Γιάνις Τίμα. Στο ΣΕΦ… δεν θα πέφτει… καρφίτσα το βράδυ της Παρασκευής, με τον έκτο παίκτη του Ολυμπιακού να… απαιτεί τη νίκη από τον Βασίλη Σπανούλη, τον Γιώργο Πρίντεζη και τους συμπαίκτες του.

Κι εκεί που η… μουρμούρα για τις ήττες είχε απλωθεί σαν «μαύρο σύννεφο» πάνω από το ΟΑΚΑ, ο Ρικ Πιτίνο ήρθε, οι «πράσινοι» νίκησαν το μεγαθήριο ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη με δύο προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Αμερικανού και η ψυχολογία παικτών, διοίκησης και φιλάθλων άλλαξε! Η ψυχολογία εν γένει στον αθλητισμό και δη στο μπάσκετ αποτελεί την αρχή των πάντων, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα αγωνιστικά προβλήματα των «πρασίνων» ξεπεράστηκαν ως δια μαγείας. Τα «όπλα» του Παναθηναϊκού στο Φάληρο θα είναι ο ενθουσιασμός, το κίνητρο κάθε παίκτη να αποδείξει την αξία του στο Ρικ Πιτίνο και το υψηλό κίνητρο για νίκη στην έδρα του αντιπάλου.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Euroleague έχει ως εξής:

EUROLEAGUE
16η Αγωνιστική (3-4/1/2019)

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)
Γκραν Κανάρια (Ισπανία)-Κίμκι (Ρωσία)

Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)                 21:00
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
==========
Φενερμπαχτσέ      14-1
Ρεάλ Μαδρίτης     12-3
ΤΣΣΚΑ Μόσχας      11-4
Αναντολού Εφές     9-6
Ολυμπιακός         9-6
Μπαρτσελόνα        8-7
Μπάγερν Μονάχου    8-7
Ζαλγκίρις Κάουνας  7-8
Αρμάνι Μιλάνο      7-8
Μπασκόνια          7-8
Παναθηναϊκός       7-8
Γκραν Κανάρια      6-9
Μακάμπι Τελ Αβίβ   5-10
Κίμκι              5-10
Μπούντουτσνοστ     3-12
Νταρουσαφάκα       2-13

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button