ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Και τώρα αρχίζει το καλό… FORZA Λαμιάρα!

Πρεμιέρα με το δεξί για τον ΠΑΣ Λαμία ο οποίος υποδέχθηκε στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των play outs της Stoiximan SuperLeague, τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Πρεμιέρα με το δεξί για τον ΠΑΣ Λαμία ο οποίος υποδέχθηκε στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των play outs της Stoiximan SuperLeague, τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Nikos Mokos
Η ψυχωμένη Λαμία των 10 παικτών αλλά του «σεληνιασμένου» Βέργου (2 γκολ) πήρε τεράστια νίκη-ανάσα επί των Ιωαννίνων (2-0) στην πρώτη αγωνιστική των πλέι άουτ.

Mε τον Νίκο Βέργο να βρίσκει δύο φορές δίχτυα, η Λαμία πήρε τεράστια νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) και παράλληλα ανέπνευσε βαθμολογικά στην πρεμιέρα των playouts αφού βρέθηκε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Oι γηπεδούχοι από το 53′ έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντε Βινσέντι.

Πολύ σημαντική νίκη στη μάχη που δίνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό πέτυχε η Λαμία επί του ΠΑΣ Γιάννινα, με την ομάδα της Φθιώτιδας να παίζει με 10 παίκτες από το 53ο λεπτό, εξαιτίας σε αποβολή του Ντε Βινσέντι, ενώ τελείωσε το ματς με 9, καθώς στις καθυστερήσεις είδε δεύτερη κίτρινη και ο Μανούσος.

Πολύ μεγάλης σημασίας νίκη πήρε η Λαμία που είχε 2 αποβολές στον εντός έδρας αγώνα της με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Με 2 γκολ του Βέργου νίκησε με 2-0 και πήγε στους 20 βαθμούς στα play-outs της Stoiximan Super League 1, δηλαδή 3 λιγότερους από τον ΠΑΣ.

Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα: Πως ξεκίνησαν οι 2 ομάδες


Η γηπεδούχος Λαμία είχε μία αρχική προσέγγιση με 4-4-2 με δίδυμο μπροστά τους Ντε Βινσέντι και Βέργο. Κάτω από τα δοκάρια ο Γκαραβέλης, τετράδα άμυνα με Αμπάντα, Κ. Παπαδόπουλο, Τζανετόπουλο και Σιμόν και στον άξονα στα 2 άκρα οι Μαρτίνεθ και Τσιλούλης και εσωτερικοί χαφ οι Νούνιες και Τζανδάρης.

Ο ΠΑΣ από την άλλη πήγε σε μία λογική του 4-3-3. Μπάλαν ο φορ και άκρα στην επίθεση με Μορέϊρα και Τζίμα. Στο κέντρο οι Λιάσος, Τζίνο και Ριένστρα και στην άμυνα μαζί με τον γκολκίπερ Τσιντώτα οι Πήλιος, Μέντες, Εραμούσπε και Τσαβός.

Ανώτερη Λαμία και με τον Βέργο να… χτυπάει δις


Η Λαμία ήταν η ομάδα που είχε πιο καλή εικόνα από τον ΠΑΣ Γιάννινα από τη μέση και μπροστά στο α’ μέρος. Μόλις στο 12′ προηγήθηκε με τον Βέργο από κοντά μετά από διπλή απόκρουση του Τσιντώτα σε σουτ του Μαρτίνεθ που είχε βρει στον Μπακαδήμα. Έτσι ήρθε το 1-0.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έψαξε την ισοφάριση σε φάσεις με πρωταγωνιστές παίκτες όπως οι Μπακαδήμας και Μορεϊρα αλλά δεν τα κατάφερε. Εκεί που φαινόταν ότι ο ΠΑΣ θα ισορροπούσε το ματς η Λαμία ξαναβγήκε μπροστά, φάνηκε ξανά καλύτερη και έβγαλε και 2ο γκολ.

Στο 45+ μετά από φάουλ του Ντε Βινσέντι ο Βέργος με κεφαλιά έκανε το 2-0 σε φάση που έγινε check κυρίως για επιθετικό φάουλ για να μετρήσει μετά κανονικά το τέρμα. Έτσι ήρθε και το 2-0.

 

Αποβολή του Ντε Βινσέντι, πρόβλημα με το VAR και διακοπή και επανέναρξη για ένα διάστημα χωρίς VAR


Στο β’ μέρος ο Ντε Βινσέντι αποβλήθηκε μάλλον αυστηρά για ένα χτύπημά του – άθελά του – πάνω σε διεκδίκηση της μπάλας. Στο 53′ ήρθε η αποβολή του με 2η κίτρινη και στο 66′ με 67′ διαπιστώθηκε πρόβλημα με το VAR και διεκόπη προσωρινά το ματς. Εν τέλει η αναμέτρηση συνεχίστηκε από το 66′ χωρίς VAR – για ένα διάστημα γιατί μετά φάνηκε να λύνεται το πρόβλημα – και με πιο μεγάλο πρέσινγκ από τον ΠΑΣ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πρέσαρε για τα καλά μετά την κόκκινη στον Ντε Βινσέντι. Ο Ροσέρο είχε 2 χαμένες φάσεις. Μία στο 68′ με σουτ από μακριά και μία στο 69′ με προβολή ενώ ήταν σχεδόν μόνος του απέναντι στον Γκαραβέλη και έστειλε τη μπάλα έξω.

Απέβαλλε και τον Μανούσο ο Τσαγκαράκης


Λίγο πριν το τέλος του ματς ο Μανούσος αποβλήθηκε και εκείνος με 2η κίτρινη. Έτσι η Λαμία τελείωσε τον αγώνα με αντίπαλο τον ΠΑΣ με 9 παίκτες!

 

ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης, Αμπάντα (70′ Σαραμαντάς), Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Τσιλούλης (82′ Καραμάνος), Τζανδάρης, Νούνιες (70′ Μπεχαράνο), Ντε Βινσέντι, Μαρτίνεθ (71′ Σλίβκα) και Βέργος (82′ Μανούσος).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Τσιντώτας, Πήλιος, Μέντες, Εραμούσπε, Τζίμας (66′ Λεό), Τσαβός (83′ Α. Λώλης), Ριένστρα (58′ Ροσέρο), Τζίνο, Μπακαδήμας, Λιάσος (46′ Μπιλμπάο) και Μπάλαν.

Διαβάστε επίσης

Back to top button