ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Οι ποδοσφαιριστές που πήγαν από τη Λαμία στα Γιάννινα και το αντίστροφο! (pics)

Σήμερα στις 21:00 ο ΠΑΣ Λαμία θα αγωνιστεί στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των play outs της Stoiximan SuperLeague 1. #stoiximan_slgr #lamiafc #pasgianninafc #playouts #αφιερώματα #προϊστορία #SportsNews #season2022_2023

Σήμερα στις 21:00 ο ΠΑΣ Λαμία θα αγωνιστεί στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των play outs της Stoiximan SuperLeague 1. #stoiximan_slgr #lamiafc #pasgianninafc #playouts #αφιερώματα #προϊστορία #SportsNews #season2022_2023

Όσο οι δύο ομάδες προετοιμάζονται, εμείς εδώ στο LamiaSports σας βάζουμε στο κλίμα με pre game αφιερώματα, όπως αυτό που θα ακολουθήσει αμέσως τώρα.

Θα τσεκάρουμε και θα θυμηθούμε λοιπόν ποιοι είναι οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έκαναν το δρομολόγιο ΠΑΣ Γιάννινα—>ΠΑΣ Λαμία και το αντίστροφο.

Ας αναφέρουμε αρχικά πως οι παίκτες που έχουν κάνει το συγκεκριμένα δρομολόγιο είναι 9!

Μόλις ένας είναι ξένος, με εθνικότητα Ισπανική, ενώ είχαμε και έναν Κύπριο.

Στη λίστα αυτή θα βρείτε από τερματοφύλακα και δεξιό μπακ, έως σέντερ μπακ, εξτρέμ και σέντερ φορ.

Πάμε όμως να τους δούμε έναν-έναν και να σας αναφέρουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε για αυτούς:

Αλέκος Παπαγεωργίου

Ένα όνομα μία ιστορία τόσο για τον ΠΑΣ Λαμία όσο και για τον ΠΑΣ Γιάννινα, είναι ο Αλέκος Παπαγεωργίου. Σπουδαίος ποδοσφαιριστής, εξαιρετικός αμυντικός ο οποίος κατάφερε απ΄όπου πέρασε να αφήσει το στίγμα του!

Δυστυχώς έφυγε αρκετά νωρίς από τη ζωή, μόλις στα 55 του χρόνια. Ο Παπαγεωργίου είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής ο οποίος αποχώρησε από τη Λαμία τον Ιανουάριο του 1978 για να φορέσει τη φανέλα των Ιωαννίνων.

Ανδρέας Μελαναρκίτης

Περνάμε στη δεκαετία του 2000 και πιο συγκεκριμένα στο μακρινό πλέον 2005 όπου Ο Κύπριος αμυντικός Ανδρέας Μελαναρκίτης, αφήνει τα Γιάννινα για να έρθει στη Λαμία να φορέσει τα «κυανόλευκα».

Πρόκειται για έναν αμυντικό με σπουδαία καριέρα στην Κύπρο της οποίας φόρεσε και το εθνόσημο.

Αλέξης Μιχαήλ

Τον Ιανουάριο του 2007 έρχεται στη Λαμία δανεικός από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ένας νεαρός αμυντικός, ονόματι Αλέξης Μιχαήλ.

Δυνατός, με σωστές τοποθετήσεις και πολύ πάθος στο παιχνίδι του, ο Μιχαήλ «έκανε το αγροτικό» του στην ομάδα της Φθιώτιδας για να επιστρέψει μετά στην ομάδα της Ηπείρου όπου έγινε και αρχηγό της. Συνολικά μετράει 306 αγώνες με τη φανέλα των Ιωαννίνων!

Δημήτρης Φερφελής

Δέκα χρόνια αργότερα και στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, η Λαμία κάνει δικό της έναν σέντερ φορ ο οποίος μεγάλωσε στην Γερμανία και ήρθε στην πατρίδα του για να δοκιμάσει την τύχη του. Ο λόγος για τον Δημήτρη Φερφελή, ο οποίος τη σεζόν 2016-2017 φοράει τη φανέλα του ΠΑΣ, ως ελεύθερος από τα Γιάννινα.

Δέκα αγώνας μέτρησε με τη Λαμία και 21 με τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς και από ένα γκολ και στις δύο ομάδες.

Νοέ Ακόστα

Πρώτη σεζόν της Λαμίας στην SuperLeague 1 και ο Μπάμπης Τεννές ψάχνει ποδοσφαιριστές έμπειρους να στελεχώσει τη νέα του ομάδα. Μία από τις επιλογές ήταν ο Ισπανός εξτρέμ, Νόε Ακόστα ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον «Άγιαξ της Ηπείρου» και φόρεσε τα «κυανόλευκα».

Έκατσε έναν χρόνο στη Λαμία παίζοντας σε 29 αγώνες με 2 γκολ και 1 ασίστ, ενώ στα Γιάννινα αγωνίστηκε συνολικά σε 106 ματς, με 13 γκολ και 8 ασίστ.

Μάρκος Βελλίδης

Ήρθε στη Λαμία ως βασικός τερματοφύλακας, μετά από μία καταστροφική σεζόν με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου η ομάδα υποβιβάστηκε. Ο Μάρκος Βελλίδης, φόρεσε τα «κυανόλευκα» τη σεζόν 2019-2020 αλλά δυστυχώς όλοι θυμόμαστε τον άδικο τρόπο με τον οποίο αποχώρησε από τη Λαμία.

Πλέον, παίζει στην Βέροια μαζί με άλλους πρωήν παίκτες τόσο του ΠΑΣ Λαμία όσο και των Ιωαννίνων, ενώ με την ομάδα της Ηπείρου μέτρησε 133 συμμετοχές.

Μανώλης Σάλιακας

Έπαιξε στον ΠΑΣ Λαμία μόλις μία χρονιά, αποχώρησε ως ελεύθερος για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα. Από την ομάδα της Φθιώτιδας έφυγε ως αποτυχημένος ενώ τώρα «βγάζει μάτια» παίζοντας για λογαριασμό των Ιωαννίων!

Ο λόγος για τον Μανώλη Σάλιακα, ο οποίος έπαιξε σε 29 αγώνες με τον ΠΑΣ Λαμία έχοντας και 2 τέρματα, αλλά πλέον φορά τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα και αποτελεί ένα από τα βασικά και αναντικατάστατα μέλη της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη.

Άγγελος Ζιούλης

Ο επόμενος της λίστας μας, είναι ο Άγγελος Ζιούλης. Ένας σέντερ μπακ ο οποίος στην περσινή σεζόν του ΠΑΣ Γιάννινα στην SuperLeague 2 ήταν βασικός και αναντικατάστατος. Με τον ΠΑΣ Λαμία παρόλο αυτά είχε μόλις 1 συμμετοχή ενώ πλέον αγωνίζεται στα Χανιά.

Χρήστος Ελευθεριάδης

Τελευταίος είναι ο Χρήστος Ελευθεριάδης. Ο Έλληνας βραχύσωμος μεσοεπιθετικός συμπλήρωσε με τον ΠΑΣ Γιάννινα 41 ματς συνολικά, έχοντας βρει δίχτυα 7 φορές ενώ μοίρασε και άλλα 2. Ο Καβαλιώτης ποδοσφαιριστής φόρεσε τη φανέλα των Ιωαννίνων απο τη σεζόν 2019 έως το 2021 που έμεινε ελεύθερος και ντύθηκε με τα χρώματα της Λαμίας για μόλις μία σεζόν όμως. Πλέον ο Ελευθεριάδης αγωνίζεται στον Ιωνικό.

Διαβάστε επίσης

Back to top button