ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

ΠΑΣ Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα: Τα «συν» και τα «πλην» τους ενόψει του μεταξύ τους ντέρμπι

Το Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα που θα διεξαχθεί στη σημερινή πρεμιέρα των play-outs είναι ένα άκρως κομβικό παιχνίδι για τη φετινή «μάχη» της παραμονής.

Το Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα που θα διεξαχθεί στη σημερινή πρεμιέρα των play-outs είναι ένα άκρως κομβικό παιχνίδι για τη φετινή «μάχη» της παραμονής.

Το ματς του «Αθανάσιος Διάκος» μεταξύ της Λαμίας και του ΠΑΣ Γιάννινα συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στο μενού της σημερινής ημέρας (18/3) που ανοίγει η αυλαία των play-outs.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε απόσταση έξι πόντων (17 των γηπεδούχων έναντι 23 των φιλοξενουμένων), οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως πρόκειται για μία κομβική αναμέτρηση, αφού το αποτέλεσμά της θα καθορίσει πολλά.

Ξέχωρα από το εκατέρωθεν βαθμολογικό κίνητρο εάν στην προκειμένη περίπτωση η μπίλια… κάτσει στην πλευρά της ομάδας του Λεωνίδα Βόκολου, αυτόματα και ο «Αγιαξ της Ηπείρου» θα μπει για τα καλά στην… εξίσωση της «μάχης» της παραμονής, όπου ήδη πλην της Λαμίας βρίσκονται οι Λεβαδειακός και Ιωνικός με 17 και 18 βαθμούς αντίστοιχα.

Ο αγώνας αναμένεται να είναι ντέρμπι και σε αναμετρήσεις όπως αυτή τα πάντα ενδέχεται να κριθούν στις λεπτομέρειες. Ας δούμε λοιπόν τα «συν» και τα «πλην» των clubs, λίγες ώρες πριν το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή.

Συν Λαμίας…

*Ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια ως η ομάδα με την κατά τεκμήριο χειρότερη επίθεση, καθώς σε 26 ματς σημείωσε μόλις 13 τέρματα. Ομως στα τρία τελευταία της παιχνίδια (ισοπαλίες 1-1 με ΒόλοΠαναιτωλικό, νίκη 2-1 επί του Αρη) βρήκε τέσσερις φορές στόχο με ισάριθμους διαφορετικούς παίκτες και φαίνεται πως απέκτησε επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

*Τα παραπάνω τρία σερί θετικά για εκείνη αποτελέσματα της έδωσαν ψυχολογία και ξεκινάει τα play outs σε καλό mood.

*Διαθέτει ποδοσφαιριστές που έχουν… φάει με το κουτάλι αγώνες «win or day» όπως ο σημερινός και ευρύτερα οι επτά του μίνι πρωταθλήματος. Ολοι οι περσινοί της (π.χ. Τζανετόπουλος, Σιμόν, Μανούσος, Γκαραβέλης, Μπεχαράνο, Σαραμαντάς, Νούνιες, Τζανδάρης) αλλά και φετινές της μεταγραφές όπως οι ΒέργοςΣλίβκαΤσιλούλης έχουν παίξει σε πολλά αντίστοιχα παιχνίδια και δείχνουν σε θέση να διαχειριστούν τη δεδομένη πίεση που υπάρχει.

Πλην Λαμίας…

*Διαθέτει την κατά τεκμήριο χειρότερη άμυνα της κατηγορίας με 45 τέρματα παθητικό, ενώ ούτε στα τρία τελευταία της παιχνίδια όπου δεν έχασε κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της. Τώρα δεν της «κάνει» η ισοπαλία, άρα εάν «ψάχνει» δύο γκολ για να κερδίσει θα μειώσει αισθητά τις πιθανότητές της να το πετύχει.

*Το 2022 και το 2023 έχει μόνο τέσσερις νίκες στο «Αθανάσιος Διάκος», σε αθροιστικά 22 εκεί αναμετρήσεις της για το πρωτάθλημα. Αν δεν πάρει τα ντέρμπι παραμονής ως γηπεδούχος, ποιούς αγώνες θα κερδίσει;

*Σε συνέχεια και των δύο παραπάνω καλείται να αποκτήσει «καθαρό μυαλό» λίγο πριν την ανάπαυλα, κάθε φορά που παίζει στην Λαμία. Τυχαίο ή μη κοιτάξτε τι συνέβη στα τέσσερα τελευταία της εντός έδρας ματς. Με τον Ιωνικό δέχθηκε δεύτερο γκολ στο 44’, έγινε το 0-2 και ουσιαστικά τότε «τελείωσε» το παιχνίδι. Με τον ΟΦΗ ο Μπάκιτς έκανε στο 43’ το 0-2 για τους Κρητικούς που τελικά κέρδισαν 1-4, στο 0-3 από τον Ολυμπιακό ο Σαμασέκου στο 44’ άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους», ενώ στο 2-1 επί του Αρη στο ίδιο λεπτό ήταν που ο Μπράμπετς μείωσε για τους «κίτρινους». Ακόμη και αν δεν δέχονταν αυτά τα τέρματα ίσως και να έχανε ξανά από τους τρεις πρώτους, όμως ουσιαστικά «εκμηδένισε» τις ελπίδες της να πάρει κάτι δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του πρώτου μισού, δηλαδή σε ένα κομβικό χρονικό σημείο και έτσι πήγε στα αποδυτήρια με «κομμένα πόδια». Κόντρα στους Θεσσαλονικείς για παράδειγμα αντί το 45λεπτο να τη βρει με «καθαρό σκορ» άρχισαν τα «αχ-βαχ» ενόψει του δεύτερου, εξέλιξη που πάντως δεν της κόστισε. Πάντως καλείται να αποφύγει τα όποια… μπλακ-άουτ.

Συν ΠΑΣ Γιάννινα

*Πάει στο «Αθανάσιος Διάκος» για δύο αποτελέσματα, αφού υπάρχει μία λεπτομέρεια που δεν περνά απαρατήρητη. Ακόμη και σε ενδεχόμενη ισοπαλία θα «πάρει» την ισοβαθμία μεταξύ των δύο ομάδων και αυτόματα θα βρίσκεται στο «+7» από τη Λαμία με μόλις έξι ματς να απομένουν.

*Συγκαταλέγεται στα clubs που βελτιώθηκαν άρδην μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ, ελέω και των χειμερινών μεταγραφών που έκανε. Η εικόνα του είναι σαφώς καλύτερη και δεν είναι τυχαίο πως στον πρώτο γύρο γνώρισε οκτώ ήττες και στον δεύτερο μόλις τρεις. Μάλιστα στην τρέχουσα σεζόν δεν έχασε σε καμία έδρα ομάδας που τον «κυνηγά» αυτή τη στιγμή στην κατάταξη (νίκη στη Λιβαδειά, ισοπαλίες σε ΝίκαιαΛαμία).

*Εχει «σφίξει» πολύ ανασταλτικά. Μπορεί μεν να προέρχεται από ήττα 3-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά πλέον είναι μία ομάδα που δέχεται δύσκολα γκολ.

Πλην ΠΑΣ Γιάννινα

*Ταλαιπωρείται από πολλές και σημαντικές απουσίες. Οι ΝίνηςΣόριαΠαντελάκης και Καραχάλιος που λείπουν αν ήταν διαθέσιμοι θα ξεκίναγαν, κατά πάσα πιθανότητα, βασικοί, ενώ και ο Παμλίδης βρίσκεται μεν στην αποστολή αλλά δύσκολα θα παίξει περισσότερα από 30’. Στους απόντες μάλιστα δεν υπολογίζονται και οι μακροχρόνια (π.χ. ΚόντεΚιάκκος).

* Παραμένει «δύσκολος» στο γκολ, καθώς πρώτος του σκόρερ είναι ο στόπερ Εραμούσπε ελέω της ικανότητάς του στις εκτελέσεις πέναλτι και στα στατικά. Για παράδειγμα στα εννέα τελευταία του ματς σημείωσε μόλις τέσσερα τέρματα και τα δύο είναι από τον Αργεντινό κεντρικό αμυντικό.

*Μπορεί να του «κάνει», κακά τα ψέματα, και η ισοπαλία όμως θα παίξει για τη νίκη. Ωστόσο η τελευταία φορά που κέρδισε ήταν στις 7 Ιανουαρίου του 2023 στη Λιβαδειά και έκτοτε «τρέχει» ρεκόρ 0-6-3.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button